اخبار

تشریح برخی مهم‌ترین دستاوردها در دانشگاه لرستان از زبان رئیس این دانشگاه در گفت‌وگو با رادیو لرستان

۱۴۰۳/۰۶/۱۳

دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان در گفتگوی زنده رادیو لرستان (برنامه مردم و مسئولان)، برخی مهم‌ترین دستاوردها و عملکردهای در این دانشگاه را تشریح کرد و گفت: «توانستیم مهارت‌آموزی دانشجویان حین تحصیل آن‌ها را تقویت کنیم تا بازار کار و اشتعال دانش‌آموختگان گسترش یابد».

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، دکتر نظری در این گفتگو که روز سه‌شنبه، 13 شهریورماه سال جاری صورت گرفت توضیح داد: «این یک تلنگر و هشدار است که مثلاً در استان لرستان بیش از 17 هزار نفر داوطلب در کنکور تیرماه در رشته تجربی شرکت کردند اما در رشته ریاضی، اندکی بیش از 1500 متقاضی شرکت کردند؛ این عدم توازن است که در آینده باعث ضعیف شدن رشته‌های مهندسی کشور می‌شود».

وی اظهار داشت: «آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها و سایر نهادهای اجرایی کشور باید کوشش کنند فرهنگ‌سازی در این زمینه تقویت بشود که عمده متقاضی های کنکور به سمت تجربی نروند و همه رشته ها دارای متقاضی براساس نیاز کشور باشند».

رئیس دانشگاه لرستان تأکید کرد: «یکی از اقدامات این است که مهارت‌آموزی حین تحصیل را گسترش بدهیم که در این زمینه تلاش ما این بوده است این مهم تقویت شود و گسترش یابد تا دانشجو علاوه بر تحصیل بتواند مهارت‌هایی را نیز بیاموزد تا پس از دانش آموختگی، بتواند به سهولت وارد بازار کار بشود».

دکتر علی نظری، تصریح کرد: «دانشگاه لرستان آمادگی کامل دارد سال تحصیلی جدید را آغاز کند و در این زمینه مقدمات و تهمیدات لازم در این دانشگاه اندیشیده شده است».

وی در بخش دیگری از گفته‌هایش یک گزارش از وضعیت سراهای دانشجویی دانشگاه لرستان و اقدامات انجام شده برای اسکان دانشجویان غیربومی، ارائه کرد.

دکتر علی نظری، بیان کرد: «دانشجویان امانت‌های الهی نزد ما هستند و ما حداکثر توان خود را به کار می‌بریم تا رضایت دانشجویان و خانواده‌های ایشان فراهم بشود».

رئیس دانشگاه لرستان درباره دانشجویان بین‌الملل نیز گفت: «بیشترین تقاضاها از سوی دانشجویان غیرایرانی برای تحصیل در دانشگاه لرستان مربوط به رشته‌های دانشکده‎های فنی و مهندسی و ادبیات و علوم انسانی است».

دکتر نظری توضیح داد: «دانشجویان غیرایرانی دانشجویان شهریه‌پرداز محسوب می‌شود».

وی افزود: «مهم‌ترین آورده حضور دانشجویان بین‌الملل در استان لرستان باعث می‌شود آنها با فرهنگ غنی ایرانی، اسلامی کشورمان آشنا بشوند و بیرون از کشور خودشان تبلیغ کننده این فرهنگ خواهند بود».

رئیس دانشگاه لرستان تصریح کرد: «استان لرستان دارای حدود 60 هزار دانشجو است؛ اما سهم لرستانی‌ها در صندلی‌های نظام آموزش عالی کشور، چندان مناسب نیست؛ بنابراین باید تلاش کنیم پذیرفته‌شدگان کنکور که اهل لرستان هستند با همکاری همه از جمله آموزش و پرورش، گسترش یابد تا سهم لرستان از صندلی‌های دانشگاه‌های کشور افزایش یابد».

دکتر نظری توضیح داد: «حدود 20 تفاهم‌نامه بین دانشگاه لرستان با دانشگاه‌های کشورهای مختلف دنیا منعنقد شده است که خودش دستاوردهای علمی دارد و نوعی دیپلماسی علمی محسوب می‌شود».

وی اظهار داشت: «بیش از 100 عضو هیئت علمی در مدت سه سال اخیر از جوانان و نخبگان، جذب دانشگاه لرستان شدند و تعداد اعضای هیئت علمی این دانشگاه به بیش از 400 عضو افزایش یافت که ترمیم نسبت هیئت علمی به دانشجو محسوب می‌شود».

رئیس دانشگاه لرستان، تصریح کرد: «بر اساس گزارش جدید نمایه معتیر نیچر، جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان حائز جایگاه ۳۲ شد و دانشگاه لرستان در جایگاه هفدهم در میان سازمان‌های داخل کشور قرار گرفت؛ دانشگاه لرستان در حوزه موضوعی فیزیک رتبه 11 و در حوزه موضوعی علوم بهداشت رتبه 12 کشوری را به‌دست آورده است».

دکتر نظری افزود: «در مدت سه سال اخیر درآمدهای اختصاصی دانشگاه لرستان افزایش یافت؛ برای اولین بار درآمد اختصاصی دانشگاه لرستان از 17 میلیارد تومان در سال 1401 به 38 میلیارد تومان در سال 1402 رسید که بخشی از این درآمدهای مرهون جذب دانشجویان بین‌الملل، بخش دیگر مرهون استفاده از زمین‌های اراضی دانشگاه لرستان است (اقتصاد دانش‌بنیان) و بخش دیگر مرهون زحماتی است که نتیجه‌اش گسترش ارتباطات بین دانشگاه لرستان با صنایع مختلف است».

وی تشریح کرد: «در این مدت توانستیم نحوه گزارش‌دهی برای کسب بودجه مورد نیاز را تقویت و اصلاح و ترمیم کنیم و در بودجه سال 1403 با افزایش 38 درصدی بودجه هزینه‌ای دانشگاه، جزو یازده دانشگاه برتر کشور در این شاخص شدیم و تلاش ما در این زمینه باید بیشتر شود؛ ما در برگزاری برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری جزو سه دانشگاه برتر وزارت علوم شدیم؛ در فرایند جذب هیئت علمی هم در سطح کشور، رتبه اول کشور را کسب کردیم که قابل توجه است؛ پروژه تقاطع غیرهم سطح را هم که البته در دوره قبل از اینجانب با تلاش رئیس و مدیران محترم قبلی دانشگاه آغاز شده بود تکمیل کردیم و به بهره‌برداری رساندیم؛ سامانه حمل و نقل دانشجویان را هم ساماندهی کردیم که خودش صرفه‌جویی در بودجه دانشگاه و مدیریت منابع مالی هم محسوب می‌شود؛ الان تعداد دانشجویان بین‌الملل به یک هزار نفر رسیده است که خودش یک دستاورد است؛ همایش‌ها و کرسی‌های مختلف هم در دانشگاه لرستان برگزار شد که این هم اقدام مهمی است؛ جشنواره سراسری دانشجویی قرآن و عترت کشور در دانشگاه لرستان برگزار شد که نوعی دستاورد فرهنگی، اجتماعی، دینی و علمی برای دانشگاه لرستان است».

رئیس دانشگاه لرستان، تشریح کرد: «دانشگاه لرستان بایستی نقاط ضعف را هم رفع کند و تلاش ما هم این بوده است؛ براساس آموزه‌های حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند دانشگاه مبداء تحولات است کوشیده‌ایم در این مسیر حرکت کنیم».


۱۴۰۳/۰۶/۱۳ - ۱۰:۱۸
۲۴۹ بازدید