اخبار

رئیس مرکز هیئت‌های اُمناء و ممیزه وزارت علوم: سیاست کلی در این دوره، دادن اختیارات بیشتر به دانشگاه‌هاست

۱۴۰۳/۱۱/۲۶

رئیس مرکز هیئت‌های اُمناء و هیئت‌های ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفت‌وگو با خبرنگار صدا و سیمای استان لرستان، گفت: «سیاست کلی دوره‌ی فعلی وزارت علوم در هیئت‌های اُمناء، دادن اختیارات بیشتر به دانشگاه‌هاست».

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، دکتر علی خاکی‌صدیق در این گفت‌وگوی تلویزیونی که شامگاه چهارشنبه، 24 بهمن‌ماه سال جاری، از شبکه‌ی تلویزیون لرستان پخش شد، توضیح داد: «تلاش ما این است که از بالا، چیزی را به دانشگاه‌ها دیکته نکنیم و دانشگاه‌ها، خودشان، باتوجه به شرایط محلی، مکانی، تاریخی و مأموریت‌هایشان، مصوباتی را که لازم دارند برای هیئت‌های اُمناء بفرستند و در آنجا، ان‌شاءالله، با بررسی‌هایی که با حضور خودشان {رؤسای دانشگاه‌ها} صورت می‌گیرد به تصویب نهایی برسد و توسط وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، ابلاغ شود».

گفتنی است رئیس مرکز هیئت‌های امناء و هیئت‌های ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آیین معارفه سرپرست دانشگاه لرستان و تکریم رئیس پیشین دانشگاه در سخنانی گفت: «از منظر بیرونی اگر بخواهیم یک ارزیابی کلی از دانشگاه لرستان داشته باشیم باید بگویم دانشگاه لرستان در این چهار دهه، علی‌رغم فراز و فرودها در یک موقعیت نسبتاً خوبی قرار دارد؛ طبیعی است با شرایط ایده‌آل، همه‌ی دانشگاه‌ها فاصله دارند ولی دانشگاه لرستان در حال حاضر با تلاش مدیرانی که از گذشته تاکنون بوده‌اند و تلاش اعضای محترم هیئت علمی و کارکنان محترم، در موقعیت نسبی خوبی قرار دارد».

وی، خواهان شد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، کیفیت در همه ابعاد و شاخص‌های آموزشی، پژوهشی، فناوری، مدیریت، خدمات اجتماعی و جذب دانشجو را ارتقاء بدهند.

دکتر خاکی‌صدیق تصریح کرد: «موضوع ارتقای کیفیت شاخص‌ها با نوع مدیریت یک دانشگاه ارتباط دارد؛ به این معنا که مدیریت دانشگاه چقدر به ارتقای کیفیت، توجه کند و نسبت به آن، اهتمام بورزد».

رئیس مرکز هیئت‌های اُمناء و هیئت‌های ممیزه وزارت علوم، به این نکته اشاره کرد که: «یکی از عوامل اثرگذار ارتقای کیفیت شاخص‌های مختلف دانشگاه‌ها، موضوع اخلاق حرفه‌ای است؛ باید به این نکته توجه کنیم که چه میزان به رعایت اخلاق حرفه‌ای، متعهد هستیم؟ اخلاق حرفه‌ای در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، شامل اخلاق در آموزش، اخلاق در پژوهش، اخلاق در مدیریت، اخلاق در برنامه‌ریزی و اخلاق در سیاست‌گذاری، می‌شود».

دکتر علی خاکی‌صدیق، ادامه داد: «در حوزه‌ی مدیریت، یکی از عرصه‌هایی که اخلاق حرفه‌ای، بسیار، خودش را نشان می‌دهد در فرایند‌های پیش و پس از تعیین {انتصاب} مدیریت‌ها و رؤسای دانشگاه‌هاست؛ قبل از تعیین رئیس جدید یک دانشگاه، گمانه‌زنی‌ها، فراوان است که یک موضوع طبیعی است؛ در این دوره، وزیر محترم علوم یک گروه را تعیین کرده است که پس از بررسی‌های لازم، گزینه‌های ریاست دانشگاه‌ها را به وزیر معرفی می‌کند؛ تصمیم نهایی هم برعهده‌ی شخص وزیر است و ایشان تعیین می‌کند چه کسی رئیس یک دانشگاه بشود؛ طبیعی است تصمیمات هم دارای موافق و مخالف است اما نکته‌ی کلیدی و مهم آن است که وقتی وزیر محترم علوم، به جمع‌بندی نهایی رسید که چه کسی رئیس یک دانشگاه بشود همه‌ی ما در جهت اعتلای دانشگاه و آموزش عالی و کمک به کشور و بهبود کیفیت محیط دانشگاهی در شرایط امروز کشور، فرد منتخب {رئیس جدید دانشگاه} را کمک کنیم و صادقانه و مشفقانه، نظرات لازم را برای اصلاح، ارائه بدهیم و از اقدامات رئیس جدید دانشگاه حمایت کنیم و تلاشمان، رفع مشکلات و گذر از حاشیه‌ها باشد؛ امیدوارم بتوانیم این بُعد از اخلاق حرفه‌ای را در سطح دانشگاه‌ها، تقویت کنیم».

وی، افزود: «رؤسای دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه لرستان باید کوشش کنند علاوه بر ارتقای کیفیت شاخص‌ها، به موضوع افزایش درآمدهای اختصاصی، توجه جدی‌تر داشته باشند؛ زیرا افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه باعث افزایش کیفیت فعالیت‌های پژوهشی و آزمایشگاهی و ارتقای رفاهیات اعضای هیئت علمی و کارکنان می‌شود؛ ما این آمادگی را داریم که در مرکز هیئت‌های اُمنای وزارت علوم، برای افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه در قالب مصوبات جدید یا اصلاح مصوبات، کمک کنیم؛ ما در کشور دارای دانشگاه‌هایی هستیم که وضعیت بسیار خوبی از نظر درآمدهای اختصاصی دارند؛ این موضوع در همه‌ی دانشگاه‌های کشور باید گسترش یابد».

دکتر خاکی‌صدیق، توضیح داد:‌ «از دیگر اقدامات این است که موضوع تحصیل دانشجویان بین‌الملل و ارتباطات بین‌المللی دانشگاه‌ها، تقویت کیفی بشود؛ همچنین، هماهنگی مدیریت دانشگاه‌ها با مدیریت‌های استانی همچون استانداران محترم و سایر نهادهای ذی‌ربط، از موضوعات مهم است؛ توجه عملی به تکریم اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان از دیگر موضوعات دارای اهمیت است».


۱۴۰۳/۱۱/۲۶ - ۱۸:۰۳
۱۰۹۲ بازدید