اخبار

کرسی روش‌های پوشش‌دهی فلزات در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه لرستان برگزار شد

۱۴۰۳/۰۹/۲۴

به‌مناسبت هفته پژوهش و فناوری، کرسی علمی ترویجی با عنوان «روش‌های پوشش‌دهی فلزات با تأکید بر روش رسوب الکتریکی جهت ایجاد پوشش‌های فوق آبگریز» با ارائه دکتر آسیه حبیبی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک و پلیمر دانشگاه لرستان در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در کرسی، ابتدا به شرح لزوم پوشش‌دهی فلزات و روش‌های ایجاد لایه محافظ روی سطح فلزات پرداخته شد و سپس با معرفی ویژگی‌ها و کاربردهای مواد فوق آبگریز روش رسوب الکتریکی به عنوان روشی ساده و کم هزینه برای ایجاد پوشش‌های سطحی فوق آبگریز بر سطح فلزات ارائه شد.

رسوب‌دهی الکتریکی روشی کارآمد از پوشش دهی فلزات است که شامل رسوب یک لایه نازک از یک فلز بر روی سطح فلز دیگر است.

در طول این فرایند، هر دو فلز در محلول الکترولیتی قرار می‌گیرند. فلزی که قرار است پوشش داده شود، به‌عنوان کاتد عمل می‌کند؛ درحالی‌که فلز پوشش‌دهنده آند است.

جریان الکتریکی به سلول الکترولیتی اعمال می‌شود و باعث می‌شود یون‌های فلزی روی سطح کاتد نشسته و درنتیجه پوشش تشکیل شود.

انتظار می‌رود با کنترل متغیرهای فرایند، پوشش ایجاد شده به روش رسوب الکتریکی بتواند خاصیت فوق آبگریزی با زاویه تماس بیش از 150 درجه را در یک مرحله و با تغییر در مورفولوژی ساختار در ایجاد میکرو نانو ساختار بر سطح زیرلایه ایجاد کند.

خواصی مانند مقاومت به خوردگی، انتقال حرارت، بازتاب نور، خود تمیزشوندگی و غیره با اعمال پوشش فوق آبگریز به طرز قابل توجهی بهبود می‌یابد.

در خاتمه ناقدین و اساتید حاضر در جلسه دکتر زینب ابطحی، دکتر فاطمه آهنگران و دکتر فاطمه کرمی به نقد و ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

گزارش تصویری

۱۴۰۳/۰۹/۲۴ - ۱۱:۱۷
۱۹۵ بازدید