کارگاه دانشجویی آشنایی با سفال و سفالگری برگزار شد
بهمناسبت هفته پژوهش و فناوری، کارگاه آشنایی با سفال و سفالگری را دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، معاونت پژوهش و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، کارگاه علمی-آموزشی با عنوان «آشنایی با سفال و سفالگری » با ارائه توسط دکتر موسی سبزی، استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه لرستان در کارگاه باستانشناسی دانشکده علوم انسانی دانشگاه لرستان برگزار شد.
این کارگاه با حضور تعدادی از اساتید و دانشجویان برگزار شد.
سفال به عنوان یکی از کهنترین مصنوعات ساختهی دست بشر در مطالعه ارتباطات فرهنگی، گاهنگاری، لایه نگاری تطبیقی و مقایسه ای، باورهای اعتقادی، زندگی روزمره و ... از دوره نوسنگی به بعد دارای اهمیت بسزایی است و نیک می دانیم که یکی از دادههای مهم باستانشناسی، سفالینهها هستند.
هنر سفالگری به دلیل فراوانی و عمومیت و مردمی بودن آن، در هرمنطقه ویژگیهای اقلیمی، تاریخی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و هنری کسانی را نشان میدهد که در آن منطقه می زیستهاند.
فرمها و اشکال، رنگها، نقوش، تزئینات، تکنیک ساخت، شیوه پخت و ... که بر روی این ظروف سفالی ایجاد شده، در برگیرنده مفاهیمی بسیار با ارزش از شرایط مختلف زندگی اقوام متعلق به آنها و زبان گویایی است که پس از هزاران سال ما را با شیوه ی تفکر و قدرت تخیل سازندگان آن آشنا میسازد.
سفال فراوانترین، ارزانترین، شکنندهترین و متنوعترین کالای مصنوعی بوده که انسان از دوران نوسنگی به بعد در اختیار داشته است و به دلیل تولید فراوان و مداوم، همیشه دگرگونیها و نوآوریهای مختلفی را در شکل و نقش بر خود پذیرفته که بخشی از آن بر اثر تطور و رشد درونی فرهنگها در طول زمان به وجود آمده است.
در پایان نشست به پرسش های اساتید و دانشجویان پاسخ داده شد.