نشست «اثر عصاره زعفران حین تمرین مقاومتی برای بیماران دیابتی نوع دو» در دانشگاه لرستان برگزار شد
معاونت پژوهش و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاه، نشست علمی خاتمه طرح درون دانشگاهی توسط دکتر وحید ولی پور دهنو، عضو هیئتعلمی گروه تربیت بدنی دانشگاه لرستان با عنوان «اثر مصرف عصاره آبی زعفران در خلال تمرین مقاومتی بر بیان پروتئین BDNF هاپوکمپ موشهای دارای دیابت نوع 2» را در روز دوشنبه ۱۹ آذرماه سال جاری با حضور دکتر مجتبی گراوند، معاون پژوهشی و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، خلاصه مطالب دکتر «وحید ولیپور دهنو» در این نشست به شرح ذیل است:
«دیابت نوع ۲، یک بیماری مزمن ناتوان کننده و در نهایت کشنده است که با افزایش قند خون و افزایش مقاومت به انسولین در عضلات اسکلتی مشخص میشود.
دلایل ایجاد این بیماری میتواند ریشه در ژنتیک، تغذیه و فعالیت جسمانی و به طور کلی سبک زندگی داشته باشد.
با این حال، اگر فردی دارای سبک زندگی فعال باشد و تغذیه مناسبی هم داشته باشد به طور معمول دچار این بیماری نمیشود.
حتی افرادی که به هر دلیلی دچار این بیماری شده اند، میتوانند به وسیله تغییر سبک زندگی و رعایت اصول تغذیه سالم از شدت بیماری خود بکاهند.
در بین عوارض دیابت نوع دو، کاهش عملکرد شناختی بسیار شایع است.
بنابراین، در طرح حاضر ما به دنبال این بودیم که اثرات انجام تمرین مقاومتی و مصرف عصاره آبی زعفران را بر عوامل مرتبط با بهبود عملکرد شناختی بسنجیم.
خوشبختانه، نتایج مطالعه ما نشان داد که در موش هایی که عصاره مصرف کرده بودند یا تمرین مقاومتی انجام داده بودند یا همزمان با مصرف عصاره زعفران تمرین مقاومتی انجام داده بودند به طور معناداری سطوح گلوکز خون کاهش یافته بود.
نکته جالب تر این بود که در موش هایی که همزمان با مصرف عصاره زعفران تمرین مقاومتی انجام داده بودند کاهش گلوکز خون بسیار بیشتر بود.
در مورد پروتئین تقویت کننده عملکرد شناختی نیز نتایج نشان داد که در موشهایی که همزمان با مصرف عصاره زعفران تمرین مقاومتی انجام داده بودند، سطوح این پروتئین به طور معناداری بیشتر شده بود و نشان داد که این موشها عملکرد شناختی بهتری داشتند.
بنابراین، پیشنهاد ما این است که افراد دارای بیماری دیابت نوع دو برای کاهش بیشتر در سطوح گلوکز خون و افزایش بیشتر در پروتئین تقویت کننده عملکرد شناختی، بهتر است عصاره زعفران را در خلال تمرین مقاومتی مصرف کنند.
در پایان این نشست علمی، دکتر ولیپور ده نو به پرسشهای دانشجویان پاسخ داد.