نشست تخصصی «حکمرانی منابع آب در حوزههای آبخیز» بهمناسبت هفته پژوهش و فناوری برگزار شد
بهمناسبت هفته پژوهش و فناوری در راستای همایش ملی حکمرانی تمدنی علم و فناوری، نشست تخصصی با موضوع حکمرانی منابع آب در حوزه های آبخیز؛ چالشها و ابزارهای مدیریتی با ارائه دکتر مهدی سلیمانی مطلق، دبیر شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه لرستان و عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه در سالن اجتماعات دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این نشست که روز یکشنبه، 11 آذرماه سال جاری برگزار شد دکتر علی حقیزاده، ناقد و دبیر نشست، دکتر اشکان بنان بود.
در این نشست با تشریح وضعیت کلی منابع آب در جهان، ایران و استان لرستان، به بررسی چالشهای مهم آب اعم از بهرهبرداری بیش از ظرفیت و بودجه منابع آب، تشدید پدیدههای حدی هیدرولوژیکی (خشکسالی و سیل ) به دلیل تغییر اقلیم، نبود سیستم پایش برخط و بیلان قابل اطمینان منابع آب، بهرهوری کم آبیاری در بخش کشاورزی و مناقشات آبی محلی و منطقهای پرداخته شد.
از این رو حکمرانی آب به عنوان فرآیندی که منابع آب از طریق مسئولیت پذیری، مشارکت مردم و ساکنان حوزههای آبخیز، در دسترس بودن اطلاعات برخط، شفافیت و قوانین مدیریت میشود، پیشنهاد شد.
همچنین به موانع و چالشهای شکلگیری حکمرانی خوب منابع آب که پیامدهای بحران منابع آبی، بحران زیست محیطی و چالش های اجتماعی- اقتصادی را به دنبال دارد از جمله عوامل اصلی و زمینهای شامل فساد اداری، عدم شفافیت اطلاعات، بیتوجهی به مشارکت مردمی، وضعیت اجتماعی و فرهنگی ضعیف، نقص و یا عدم اجرای صحیح قوانین و فقدان آموزش و آگاهی عمومی اشاره شد.
در نهایت ابزارهای مهم حکمرانی آب اعم از اقدامات فنی، اقتصادی، اداری، قانونی، نهادی، اجتماعی و مشارکتی تشریح گردید.