در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه لرستان برگزار شد: دو کارگاه آموزش نرمافزار pls و پیادهسازی سیستم بهایابی
بهمناسبت هفته پژوهش و فناوری در راستای حکمرانی تمدنی علم و فناوری، دو کارگاه دانشجویی آموزش نرمافزار pls و پیادهسازی سیستم بهایابی با تدریس دکتر علی شریعتنژاد و دکتر مسعود طاهرینیا، اعضای هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این کارگاهها در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه لرستان برگزار شدند.
اسمارت پی ال اس نرم افزاری آماری، با رابط کاربری گرافیکی است که از آن برای انجام “مدل سازی معادلات ساختاری” با روش کمترین مربعات جزئی یا روش PLS یا به عبارتی partial least squares استفاده میشود.
بهایابی محصول شامل کالا یا خدمت برای تصمیمسازی مناسب و مدیریت بهینه منابع و هزینهها از مهمترین اقدامات هر واحد اقتصادی است.
اگر در تعیین بهای محصول، واحد اقتصادی دچار انحراف در محاسبه شود در بازار رقابتی و حتی انحصاری به مرور زمان جایگاه خود را از دست خواهد داد.
در سیستم بهایابی، شناسایی اقلام هزینه بخصوص اقلام هزینه غیر مستقیم و تسهیم و سرشکن کردن آن به محصولات بسیار مهم و حساس است.
بدین منظور شناسایی محرک هزینه مناسب و متناسب با فعالیتهای انجام شده ضروری است.
در سیستم بهایابی مبتنی بر فعالیت این مشکل رفع گردیده است؛ گرچه بدلیل هزینههای هنگفت پیاده سازی، مشکل در به روز آوری و... این سیستم جای خود را به سیستم بهایابی مبتنی بر فعالیت زمانگرا داده است که ضمن کاهش هزینههای پیادهسازی، امکان به روزآوری و همچنین بهکارگیری در بودجهریزی عملیاتی را بهتر فراهم آورده است.