آیین معارفه دانشجویان نو ورود دانشگاه لرستان برگزار شد
همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب (س)، صبح چهارشنبه، 16 آبانماه سال جاری، آیین معارفه دانشجویان نوورود دختر و بعدازظهر این روز، آیین معارفه دانشجویان نوورود پسر دانشگاه لرستان، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، با حضور دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، حجتالاسلام و المسلمین دکتر مجید مؤیدی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان، معاونان دانشگاه و دبیران و نمایندگان شورای صنفی دانشجویان و تشکلها و کانونهای دانشگاه لرستان، این آیین در دو نوبت صبح و عصر در سالن اجتماعات شهید سلیمانی سایت مرکزی دانشگاه لرستان برگزار شد.
این آیین را معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با همکاری تیم مدیریتی این دانشگاه و نهاد رهبری دانشگاه، برگزار کرد.
در این آیین، به قید قرعه به دانشجویان نو ورود دانشگاه لرستان {دختر و پسر} جوایزی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان اهداء شد.
همچنین، دکتر حمزه منصوری، نویسنده و پژوهشگر آسیبهای اجتماعی، به عنوان مهمان ویژه، در دو نوبت صبح و عصر، برای دانشجویان نو ورود دختر و پسر دانشگاه لرستان، درباره موضوع شئانگاری زنان در جهان امروز که این شئانگاری باعث افزایش خشونت جنسی و فیزیکی علیه زنان جهان امروز {با تأکید بر کشورهای غربی} شده است، سخنرانی کرد و به پرسشهای دانشجویان نو ورود، پاسخ داد.
دانشگاه لرستان به پذیرش نخبگان جامعه و امانتهای الهی افتخار میکند
رئیس دانشگاه لرستان در این آیین که در دو نوبت صبح و عصر چهارشنبه، 16 آبان، برگزار شد، گفت: «برای دانشگاه لرستان افتخار است که شما {خطاب به دانشجویان نو ورود} بهعنوان نخبگان جامعه و امانتهای الهی در این دانشگاه پذیرفته شدهاید».
دکتر علی نظری، توضیح داد: «خواهش بنده از دانشجویان نوورود این است که از این فرصت چهارساله مقطع کارشناسی حداکثر استفاده را برای رشد و تعالی علمی و اخلاقی ببرند و ارتباط خودشان را با مدیران گروههای آموزشی و اساتید، گسترش بدهند».
رئیس دانشگاه لرستان از دانشجویان نوورود دعوت کرد عضو انجمنهای علمی دانشجویی، تشکلها و کانونهای دانشجویی بشوند.
دکتر نظری، اظهار داشت: «امکانات نسبی در دانشگاه لرستان فراهم شده است؛ دانشجویان باید از این امکانات حداکثر استفاده را برای رشد داشته باشند».
وی ادامه داد: «انسان پیروز، کسی است که همه وجود خودش را وقف راه خدا کند؛ این یک درس مهم برای همه ماست».
دکتر نظری، اظهار داشت: «دانشجویان یک قشر بسیار تأثیرگذار برای ساختن حال و آیندهی جامعه هستند».
رئیس دانشگاه لرستان افزود: «دانشگاه، شهر پاک است؛ شهر پاک مفهومی است دینی که باعث رشد و تعالی و کمال انسان میشود».
دکتر علی نظری، بیان کرد: «دانشجویان دارای فطرت پاک هستند؛ فطرت پاک بخش مهمی از شهر پاک {دانشگاه} است».
دکتر نظری به دانشجویان نو ورود توصیه کرد: «همیشه تلاش کنید از تجربیات دیگران، استفاده کنید؛ هر ملتی که از تجربه دیگران استفاده میکند به طور قطع، آیندهساز و تمدنساز خواهد بود».
وی خاطرنشان کرد: «توصیهی بنده این است که همیشه به پدر و مادرتان، احترام بگذارید؛ زیرا اصول اخلاقی و دینی میگوید که نهاد خانواده، باید تقویت شود؛ پدر و مادر تکیهگاه انسان است؛ تلاش کنید امورات خود را با پدر و مادرتان در میان بگذارید».
رئیس دانشگاه لرستان، ادامه داد:«بعد از پدر و مادر، استاد هم نقش تکیهگاه برای دانشجو را داراست؛ استاد، فقط مسئولیت تدریس ندارد؛ بلکه علاوه بر آن، مسئولیت تربیت دانشجو را نیز عهدهدار است؛ استادان، جایگاه پدر و مادر معنوی دانشجویان را دارند».
دکتر علی نظری، تصریح کرد: «در کنار دانشی که دانشجو فرامیگیرد دانشگاه به دنبال انسانسازی است؛ انسانی که نسبت به مسائل پیرامون خود، متعهد است و مسئولیت خویش برای رفع نظام مسائل جامعه را بهخوبی میشناسد».
وی از دانشجویان نوورود خواست علاوه بر تحصیل، تلاش کنند در دوران دانشجویی، مهارتهای مختلف زندگی را بیاموزند.
رئیس دانشگاه لرستان با استناد به محتوای برخی آيات قرآن کریم، از دانشجویان خواست به پرسشها پاسخ بدهند.
تعدادی از پاسخدهندگان، از سوی رئیس دانشگاه لرستان، با اهدای هدیه، تجلیل شدند.
علمآموزی همراه با معنویت و انسانیت؛ کسب سواد همراه با کسب کمال
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان در سخنانی گفت: «دوری از خانواده برای دانشجویان غیربومی نباید تأثیرمنفی در اشتیاق به علم و دانش بشود».
حجتالاسلام و المسلمین دکتر مجید مؤیدی، تشریح کرد: «ورود به دانشگاه ورود به یک محیط جدید علمی است؛ علم زمانی اثرگذار است که دارای ملزوماتی همچون دل به خدا سپردن و ادب باشد؛ پس، علم باید همراه با معنویت و انسانیت باشد».
دکتر مؤیدی، خاطرنشان کرد: «خالق علم خداست؛ داشتن تلاش و ممارست از ملزومات علم است؛ علمآموزی باید همراه با تقویت دینمداری و اخلاقمداری باشد؛کسب سواد باید همراه با کسب کمال باشد».
وی خطاب به دانشجویان نوورود دانشگاه لرستان گفت: «همیشه قدردان زحمات پدر و مادرتان باشید و همواره به پدر و مادر، احترام بگذارید».
گفتنی در این آیین که در دو نوبت صبح و عصر روز چهارشنبه، 16 آبان برگزار شد دبیران شورای صنفی دانشجویان، تشکلها، انجمنهای علمی دانشجویی و کانونها نیز در سخنانی به معرفی فعالیتهای تشکیلاتی پرداختند و به پرسشهای دانشجویان، پاسخ دادند.
خشونت علیه زنان، معلول «شئانگاری» است
در این آیین {نوبت صبح و عصر}، دکتر حمزه منصوری، نویسنده و پژوهشگر آسیبهای اجتماعی در سخنانی گفت: «خشونت علیه زنان در جهان امروز به علت شئانگاری زنان است».
دکتر منصوری، تشریح کرد: «شئانگاری یعنی اینکه زن به عنوان یک کالا یا یک ابزار دیده بشود و هویت انسانی مستقل از ابزار و کالای جنسی، نداشته باشد؛ به عبارت دیگر نتیجهی شئانگاری زن در جهان امروز {با تأکید بر کشورهای غربی} انسانیتزدایی از زن است».
وی، اظهار داشت: «جنسیسازی هم در جهان امروز، موضوع مهمی است؛ اینکه زنان در جهان امروز {با تأکید بر کشورهای غربی}، با نگاه جنسی دیده میشوند؛ کشورهای غربی ادعای دفاع از حقوق زنان را دارند در حالی که خودشان با اذیب و آزار زنان، خشونت جنسی و فیزیکی علیه زنان، دست و پنجه نرم میکنند».
این پژوهشگر آسیبهای اجتماعی، تصریح کرد: «اعتقاد بنده این است که ادبیات گفتمان عفاف و حجاب هم باید بهروزرسانی بشود؛ یعنی این گفتمان با بهکارگیری ادبیات جدید، بتواند در برابر شائبهها و پرسشهای جوانان و دانشجویان، پاسخهای لازم اقناعی را متناسب با مقتضیات روز جامعه، ارائه کند؛ روش جدید پیشنهادی ما از نوع میانرشتهای، علمی، جامع و دارای قابلیت اقناعسازی بالاست؛ زیرا براساس آمارهای معتبر علمی جهان تهیه شده است».
دکتر حمزه منصوری، ادامه داد: «مهمترین دغدغه و نگرانی زنان و دختران جهان امروز {با تأکید بر کشورهای غربی}، به ترتیب، آزار و اذیت جنسی، خشونت جنسی و خشونت فیزیکی است».
تجلیل از دانشجویان استعدادهای درخشان
در نوبت عصر این آیین، از جمعی از دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه لرستان نیز با اهدای جوایزی تجلیل شد.