نشست هماندیشی اساتید دانشگاه لرستان با موضوع پوشش و شئانگاری زنان برگزار شد
نشست هماندیشی اساتید دانشگاه لرستان درباره پوشش و شئانگاری زنان با سخنرانی دکتر حمزه منصوری، نویسنده و پژوهشگر آسیبهای اجتماعی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این نشست که روز سهشنبه، 15 آبانماه سال جاری، توسط دفتر هماندیشی استادان نهاد رهبری دانشگاه لرستان در سالن شهید میربهرسی دانشگاه لرستان برگزار شد در ابتدا، حجتالاسلام و المسلمین دکتر مجید مؤیدی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان، در سخنانی، توضیح داد نگاه اسلام به زن متفاوت از نگاه غرب به زن است.
دکتر مؤیدی تشریح کرد زن در اسلام، مدرسهی انسانسازی است؛ حضرت امام (ره) فرمودند از دامن زن، مرد به معراج میرود؛ رشد و تعالی بشر در گرو تربیتی است که زنان مؤمنه و عفیفه محقق میشود.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه لرستان در سخناش بر این نکته تصریح کرد که از نگاه اسلام، جایگاه زن و مادر، جایگاهی معلمی است؛ اما در غرب مقام واقعی زن وجود ندارد؛ زن در غرب، به عنوان یک ابزار و یک شئ است.
وی تصریح کرد باید تبیین عالمانه در جامعه تقویت بشود تا بتوانیم پاسخگوی شبهات جوانان نسبت به جایگاه زن و مقایسه آن با غرب، باشیم.
ضرورت بهروزرسانی ادبیات گفتمان عفاف و حجاب؛ اذیت و آزار جنسی زنان در کشورهایی که خود را مهد آزادی و مدافع حقوق زنان میدانند!
دکتر حمزه منصوری، نویسنده و پژوهشگر حوزه آسیبهای اجتماعی در سخنانی در این نشست توضیح داد که گفتمان عفاف و حجاب باید بتواند متناسب با نیازهای امروز جامعه و تغییرات اجتماعی، به شائبهها و پرسشهای جوانان متناسب با زبان مخاطب، پاسخ بدهد.
وی با ارائه پژوهشی که صورت گرفته است برخی نابرابریهای درآمدی در کشورهای غربی از جمله آمریکا را تشریح کرد.
آزار و اذیت جنسی زنان از جمله دغدغهها و نگرانیهای مهم زنان کشورهای غربی است که دکتر منصوری به آن اشاره کرد. خشونت جنسی و خشونت فیزیکی از دیگر نگرانیهای زنان در قارههای مختلف {با تأکید بر کشورهای غربی} است.
وی توضیح داد کشورهایی که قرار بوده است مهد آزادی باشند {کشورهای غربی}، اکنون با آزار و اذیت جنسی زنان، خشونت جنسی زنان، خشونت فیزیکی، خشونت خانگی زنان و عدم پرداخت درآمدی برابر زنان با مردان، دست و پنجه نرم میکنند.
دکتر منصوری به این پرسش پاسخ داد که: چرا در کشورهایی که خود را مهد آزادی و مدافع حقوق زنان میدانند {مثل کانادا، آمریکا، هلند، فرانسه و ...}، اینقدر، زنان دچار آزار و اذیت جنسی و ناامنی هستند؟
نظریه شئانگاری، پاسخ است؛ تنزل زن به عنوان یک کالا و یک ابزار برای لذت دیگران {در غرب}؛ مفهوم دیگر، جنسیسازی است. این جنسیسازی در سینما، تلویزیون، نشریات، مجلات و ... این کشورها (غرب) اتفاق افتاده است که نهایت آن، انسانیتزدایی از زنان است.
وقتی نگاه به زنان از نوع کالایی و ابزاری باشد آنگاه خشونت جنسی و فیزیکی علیه زنان افزایش مییابد.
گفتنی است اساتید با رویکرد هماندیشی در این نشست، دیدگاههای موافق و منتقد سخنان دکتر منصوری را با وی در میان گذاشتند.