اخبار

اجرای مرحله استانی ورزش‌های فناورانه دانشجویی به میزبانی دانشگاه لرستان

۱۴۰۳/۰۸/۱۴

مرحله استانی ورزش‌های فناورانه دانشجویی به میزبانی دانشگاه لرستان در راستای حکمرانی تمدنی علم و فناوری و تحقق رویکردهای هیئت اندیشه‌ورز ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در استان لرستان با حضور دکتر مهدی شاهین، معاون دانشجویی این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این مرحله، روز دوشنبه، 14 آبان ماه سال جاری در سالن ورزشی امام علی (ع) سایت مرکزی دانشگاه لرستان برگزار شد.

حوزه کاری برگزارکننده این مرحله، معاونت دانشجویی دانشگاه لرستان است.

رئیس اداره تربیت بدنی این معاونت، دکتر محسن اقبالی و مسئول اجرایی مسابقات فناورانه دانشجویی، امیر پارسا است.

دکتر مهدی شاهین، معاون دانشجویی دانشگاه لرستان در این رقابت‌ها در جمع دانشجویان شرکت‌کننده گفت: «ما با تمام توان در خدمت دانشجویان هستیم و از همه ایده‌های دانشجویی استقبال می کنیم».

دکتر شاهین توضیح داد: «از اساتید محترم به ویژه جناب آقای دکتر محمدباقر دولتشاهی {رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه لرستان} و جناب آقای دکتر وحید مهرداد {مدیر گروه برق دانشگاه لرستان} نهایت سپاسگزاری را دارم که در این مدت، ما را به صورت کامل حمایت کردند تا مسابقات به خوبی برگزار بشود».

معاون دانشجویی دانشگاه لرستان افزود: «امیدوارم تیم‌های برتر بتوانند در مرحله کشوری هم موفق بشوند و حتی در مسابقات جهانی هم بدرخشند و پرچم نظام جمهوری اسلامی ایران، همواره در همه عرصه ها در سطح جهان، به اهتزاز دربیاید».

پنج تیم دانشجویی به مرحله استانی راه یافتند

دکتر محسن اقبالی، رئیس اداره تربیت بدنی معاونت دانشجویی دانشگاه لرستان به خبرنگار ما گفت: «تعداد پنج تیم از دانشگاه‌های استان لرستان به این مرحله استانی راه یافته‌اند؛ شامل دانشگاه لرستان، دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی (ره)، دانشگاه فرهنگیان، آموزشکده‌ فنی و حرفه‌ای و مرکز آموزش عالی پلدختر».

اقبالی توضیح داد: «تیم‌ها در رقابت‌های PS و فیفا به رقابت می‌پردازند و نفرات برتر مرحله استانی به مرحله کشوری اعزام خواهند شد».

وی افزود: «در رشته رباتیک هم تیم دانشجویی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه لرستان {انجمن علمی دانشجویی رباتیک با همکاری انجمن علمی برق} به عنوان برتر انتخاب شد».

رئیس اداره تربیت بدنی معاونت دانشجویی دانشگاه لرستان اظهار داشت: «تعداد 24 نفر دانشجو از دانشگاههای استان به مرحله استانی این رقابت‌ها به میزبانی دانشگاه لرستان راه یافته‌اند».

گفتگو با مدیر گروه برق دانشگاه لرستان درباره طراحی ربات خودران

دکتر وحید مهرداد، مدیر گروه برق دانشگاه لرستان، به خبرنگار ما گفت: «در راستای مسابقات فناورانه دانشجویی، انجمن علمی دانشجویی رباتیک با همکاری انجمن علمی دانشجویی برق دانشگاه که هر دو زیر نظر گروه برق دانشگاه هستند یک خودروی خودران {ربات خودران} طراحی کردند که قادر است براساس استفاده از هوش مصنوعی، تابلوهای راهنمایی و رانندگی را حین حرکت شناسایی و پردازش کند تا در نهایت خودرو بتواند بدون سرنشین {بدون راننده} در خیابان و جاده حرکت کند».

دکتر مهرداد، اظهار داشت: «این خودران {ربات خودران}، حتی می‌تواند خطوط جاده را خودش تشخیص بدهد که براساس الگوریتم‌های هوشمند است».

وی توضیح داد: «این موضوع در دنیا مطرح شده است و هدف آن است خطای رانندگی کاهش یابد و دانشگاه لرستان هم تلاش کرده است متناسب با مقتضیات فناورانه روز دنیا، در این زمینه، حرکت کند؛ هدف آن است یک رانندگی ایمن داشته باشیم و در مصرف انرژی هم صرفه‌جویی صورت بگیرد».

دکتر مهرداد، افزود: «این طرح در دانشگاه لرستان اولین بار است که توسط دانشجویان برق عضو انجمن علمی دانشجویی رباتیک دانشگاه لرستان ارائه شده است و این تیم در مسابقات استانی، اول شده است و برنامه این است که به مسابقات سطح کشوری، اعزام بشود».

دبیر انجمن علمی دانشجویی رباتیک دانشگاه لرستان، شایان الهیاری و دبیر انجمن علمی دانشجویی برق دانشگاه لرستان، حسین سالاروند است.

گفت‌وگو با دانشجوی نوآور درباره دستگاه سنجش سلامت ورزشکار

متین مسعودی، دانشجوی کارشناسی مهندس برق الکترونیک دانشگاه لرستان درباره دستگاهی که خودش، طراحی کرده است به خبرنگار ما گفت: «دستگاهی که ما طراحی کرده‌ایم ضربان قلب را ثبت و سنجش می کند که برای ورزشکاران حین ورزش استفاده می شود».

وی اظهار داشت: «این دستگاه ضربان قلب را شمارش می‌کند و نمودار آن را نیز به ورزشکار نشان می‌دهد».

متین مسعودی توضیح داد: «دستگاه فعلا در مرحله اولیه تهیه شده است و قابلیت آنرا دارد که کوچک تر بشود تا برای استفاده راحت تر باشد؛ این دستگاه خطرات سکته قلبی را هم نشان می‌دهد».

وی افزود: «به دنبال آن هستیم قابلیت های جدید به دستگاه افزوده کنم؛ برای مثال دستگاه بتواند سنجش ارتفاع برای کوهنوردان داشته باشد یا سایر کارکردها که مفید برای ورزشکاران باشد».

مسعودی، اظهار داشت: «یکی از چشم‌اندازهای ما آن است که بتوان بر روی گوشی تلفن همراه هم این قابلیت را نصب کرد؛ قابلیت پیمایش ارتفاع و تست عضله هم مدنظرم است که در آیند به دستگاه افزوده نمایم؛ دستگاه باید قابلیت‌های فراوان داشته باشد تا برای ورزشکار مفید باشد».

گزارش تصویری

۱۴۰۳/۰۸/۱۴ - ۱۲:۰۴
۴۰۶ بازدید