اخبار

توسط گروه ارتباط با صنعت و انجمن علمی دانشجویی عمران دانشگاه لرستان صورت گرفت: بازدید دانشجویان از سد در حال ساخت معشوره

۱۴۰۳/۰۸/۱۱

جمعی از دانشجویان عمران دانشگاه لرستان با برنامه‌ریزی گروه‌ ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه و انجمن علمی دانشجویی عمران این دانشگاه و همکاری گروه عمران دانشگاه از پروژه بزرگ سد در حال سخت معشوره استان لرستان بازدید علمی، پژوهشی کردند تا با مراحل پیشرفت فیزیکی این پروژه از نزدیک آشنا بشوند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این بازدید در تاریخ 9 آبان‌ماه سال جاری، به درخواست انجمن علمی دانشجویی عمران دانشگاه لرستان، با پیگیری و هماهنگی گروه ارتباط با صنعت دانشگاه، با حضور اساتید گروه عمران این دانشگاه برگزار شد.

هدف اصلی بازدید، آشنایی دانشجویان عمران دانشگاه با نوع سد، شرایط سدسازی، پیش نیازهای مالی و اعتباری این پروژه بود.

مسئولیت ارتباط با صنعت دانشگاه لرستان برعهده رضا آساره است که زیرنظر مدیریت گروه ارتباط با جامعه و کارآفرینی {معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه} فعالیت می‌کند.

در این بازدید، جمعی از دانشجویان عمران دانشگاه لرستان از سد معشوره واقع در شهرستان نورآباد لرستان {شهرستان دلفان} که مشرف بر رودخانه کشکان و کاکارضاست ، بازدید کردند.

دانشجویان مختلف گروه عمران دانشگاه لرستان، دکتر احسان مؤمنی، مدیر گروه عمران، دکتر احمد دالوند، عضو هیئت علمی این گروه و رضا آساره رئیس ارتباط با صنعت و کار آفرینی دانشگاه لرستان در این بازدید علمی، حضور داشتند.

رضا آساره، رئیس اداره ارتباط با صنعت دانشگاه لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: « این سد {معشوره} در مرحله پِی کنی قرار دارد که به دلیل تعطیل بودن پروژه به مدت چند سال در ساخت و آماده‌سازی آن تأخیر ایجاد شد که خوشبختانه در سال ۱۴۰۱ مجدد شروع به کار نموده و نیروها به صورت دو شیفت در حال فعالیت هستند».

آساره تشریح کرد: «در این پروژه از تونل انحرافی آب رودخانه و همچنین فرازبند و شیب‌بندی که جهت مهار و هدایت آب رودخانه قبل از سد ایجاد شده بود نیز بازدید شد و دانشجویان و اساتید گروه عمران از نزدیک با نحوه ساخت و پیشبرد عملیات آشنا شدند».

وی توضیح داد: «در نشست مشترک مربوط به این بازدید، اعلام کردیم که معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان آمادگی دارد جهت مشاوره و انجام طرح‌های پژوهشی و‌ مطالعاتی در این پروژه‌ی بزرگ فعالیت نماید».

در این بازدید و نشست، دکتر مؤمنی، مدیر گروه عمران دانشگاه لرستان نیز به بیان ظرفیت‌ها و معرفی توانمندی‌های علمی اساتید گروه عمران پرداخت و مختصات پروژه را از نگاه علم عمران برای دانشجویان، تبیین کرد.

برخی از مشخصات و اهداف ملی این طرح به شرح ذیل است:‌

- کنترل سیلاب: با دبی ایمن ۶۵۰ متر مکعب در ثانیه.

- تامین آب صنعت: ۶ میلیون متر مکعب.

- تامین آب شرب: ۱۷ میلیون متر مکعب.

- آب کشاورزی: ۱۶۲ میلیون متر مکعب.

- تولید انرژی: ۵۰ گیگاوات ساعت.

ارتفاع این سد از بستر رودخانه ۸۵ متر و ارتفاع از پِی سد ۹۶ متر، عرض تاج سد ۶ متر و طول تاج ۳۵۸ متر است، حجم کل بدنه سد ۴۲۰ هزار متر مکعب و حجم مخزن آن ۵۲۵ میلیون متر مکعب است.

علاوه بر اهداف فوق, سد می‌تواند در زمینه اقتصاد گردشگری نیز فعالیت داشته باشد.

در این بازدید مذکور، مهدی بیرانوند، مدیر فنی کارگاه، حجت‌الاسلام و المسلمین سعید منصوری‌جلیلیان، مدیر فرهنگی و عقیدتی کارگاه و پیمان چنگیزیان، کارشناس کنترل پروژه حضور داشتند.

کارفرما: شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران (آبنیرو).

مشاور: شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس.

پیمانکار: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، شرکت مهندسی سپاسد.

گزارش تصویری

۱۴۰۳/۰۸/۱۱ - ۱۷:۳۲
۱۵۷۸ بازدید