اخبار

نشست گسترش همکاری دانشگاه لرستان با جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی لرستان برگزار شد

۱۴۰۳/۰۷/۲۱

نشست رئیس و برخی مدیران دانشگاه لرستان و دبیر جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی استان لرستان با تأکید بر گسترش همکاری‌های دوجانبه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این نشست که روز شنبه، 21 مهرماه سال جاری برگزار شد ابوذر بهاروند، دبیر جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی استان لرستان در سخنانی، ضمن آنکه کارکردهای جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی استان لرستان را تبیین کرد بر این نکته تصریح کرد که حلقه‌های میانی برنامه‌ریز فرهنگی و اجتماعی براساس مشارکت مردم، بایستی گسترش یابند.

وی توضیح داد جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی یک جبهه مردمی و غیردولتی است که براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و مشارکت مردم، عمل می‌کند.

بهاروند به این موضوع اشاره کرد که اعتماد به نفس مردم در مشارکت در امور را باید تقویت کرد (مشارکت مردم در تصمیم‌سازی‌ها و اجرا) و از سوی دیگر بایستی تلاش کنیم اعتماد مردم به نظام هم روز به روز، بیشتر شود.

ضرورت هم‌اندیشی با نخبگان حوزه و دانشگاه که منجر به راهبردهای اجرایی بشود از دیگر مباحثی بود که در سخنان بهاروند، بیان شد.

بهاروند توضیح داد یکی از رسالت های مهم تقویت فرهنگ اخوت و برادری در سطح جامعه است که ولایت افراد نسبت به همدیگر است؛ یعنی روحیه و فرهنگ اخوت در جامعه نهادینه شود (وحدت و اخوت در جامعه). یک ولایت، ولایت رسول اکرم (ص) و ائمه اطهار علیهم السلام و جانشیان ائمه است و یک ولایت دیگر هم ولایت افراد جامعه نسبت به همدیگر است؛ یعنی در جامعه اسلامی باید مردم نسبت به همدیگر اخوت و الفت و محبت داشته باشند. هر دو مفهوم ولایت، اهمیت دارد. این از موضوعات مهم جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی است.

نکته مهم دیگری که بهاروند از آن سخن گفت اهمیت دادن به مفهوم پیشرفت است؛ یعنی جامعه پیشرفت همه‌جانبه داشته باشد که متفاوت از مفهوم غربی توسعه است.

پیشرفت آن گفتمانی است که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده است؛ در پیشرفت، علاوه بر جنبه‌های سخت افزاری، معنویات دینی و عدالت هم تقویت می شود و عدالت فدای پیشرفت نمی‌شود؛ پیشرفت با توسعه متفاوت است. برای این مهم باید نقشه پیشرفت داشت؛ نقشه پیشرفت بایستی با مشارکت حلقه‌های میانی برنامه‌ریزی برآمده از متن مردم تهیه بشود؛ شهرها باید نقشه پیشرفت داشته باشند و نقشه‌های پیشرفت با تغییرات دولت‌ها دچار نوسانات نشوند. نداشتن نقشه پیشرفت، خودش یک معضل است.

صدایی که مردم از مدیریت‌ها می‌شنوند باید یک صدای سرشار از آرامش برای جامعه باشد و صدای تنش و استرس نباشد.

در جامعه اسلامی مردم فقط نباید مطالبه‌گر باشند بلکه مردم باید انجام‌دهنده و مشارکت‌گرا در تصمیم‌سازی‌ها و اجرا باشند و از سوی دیگر دولت باید از این نوع مشارکت مردم پشتیبانی کند. در انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، مردم مشارکت داشتند و مشارکت مردم در این‌ها خودش الگوست.

اگر مردم در دوران دفاع مقدس مشارکت نمی‌کردند معلوم نبود سرنوشت جنگ به کجا می‌انجامید.

هرچقدر اعتماد به نفس مردم گسترش یابد و اعتماد مردم به نظام بیشتر بشود مشارکت مردم هم گسترش خواهد یافت؛ هرچقدر قدرت و اقتدار نظام بیشتر بشود اعتماد مردم به نظام هم بیشتر خواهد شد.

وی خواستار ارتباط هرچه بیشتر نخبگانی دانشگاهی و حوزوی با جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی استان لرستان شد؛ اصلی‌ترین چیزی که به آن نیاز داریم هم‌اندیشی منجر به فضای راهبردی و بعد ختم به فضای اجرا بشود؛ ما باید گفت‌وگوها را گسترش بدهیم و این گفت‌وگوها در سطح جامعه انعکاس پیدا کنند.

یک پیشنهاد قابل اجرا این است که هم‌اندیشی‌هایی در دانشگاه برگزار بشود که اساتید و دانشجویان در آن حضور داشته باشند و ما هم تلاش می‌کنیم اگر صدا و سیما موافقت نماید این هم‌اندیشی‌ها از صدا و سیما پخش بشود. راه دیگر هم آن است که این هم‌اندیشی‌ها در پلتفرم‌های فضای مجازی با کارگردانی حرفه‌ای و جذاب به جامعه منعکس شود.

از تعداد 31 کارگروه موضوعی فضای ملی تعداد 14 کارگروه نسبتاً فعال هستند که هرکدام از این 14 کارگروه می‌توانند در بسترهایی که مورد توافق با دانشگاه لرستان است همکاری و فعالیت مشترک داشته باشند.

توجه به ظرفیت بین‌المللی دانشگاه‌ها در صدور انقلاب

دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان در این نشست درباره اهمیت ظرفیت بین المللی دانشگاه لرستان و دانشگاه ها در صدور ارزش های انقلاب اسلامی و ارزش های محور مقاومت سخن گفت.

دانشگاه لرستان دارای دانشجوی بین الملل (غیرایرانی) است و این خودش یک ظرفیت برای گسترش فرهنگ و ارزش های انقلاب اسلامی و ارزش های محور مقاومت در بیرون از مرزهاست؛ زیرا اساس کار بر صدور ارزش های انقلاب اسلامی است.

رئیس دانشگاه لرستان خواستار شد همکاری فرهنگی و اجتماعی بین دانشگاه لرستان با جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی استان لرستان گسترش یابد و از ظرفیت اساتید دانشگاه لرستان برای فعالیت‌های فرهنگی جبهه مذکور استفاده شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش، جهاد تبیین را تشریح کرد و تلنگر زد که دشمنان مدام در حال جنگ نرم علیه ایران اسلامی هستند و ما هم باید با فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی خلاقانه و علمی، جهاد تبیین را گسترش بدهیم.

رئیس دانشگاه لرستان در بخشی از سخنانش به رهنمودهای مقام معظم رهبری اشاره کرد؛ وقتی مقام معظم رهبری در مسائل فرهنگی از اصطلاحات جنگی و دفاعی همچون جنگ نرم و تهاجم فرهنگی و … استفاده می‌کنند اهمیت موضوع برهمگان مشخص می‌شود.

عرصه فرهنگ عرصه جنگ است و باید در این عرصه هم توان و قدرتمندی خود را افزایش داد؛ زیرا دشمنان مدام در حال جنگ نرم علیه ارزش های انقلاب اسلامی هستند تا روز به روز اعتقاد مردم به دین و نظام را کاهش بدهند. همانگونه که در عرصه دفاعی، شاهد اقتدار جهانی ایران هستیم باید در میدان فرهنگ هم روش‌های موجود را با رویکردهای علمی، ارتقاء بدهیم.

به کیفیت و اثربخشی کارهای فرهنگی توجه کنیم

در این نشست، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر مجید مؤیدی توضیح داد باید به کیفیت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی توجه کرد؛ فعالیت فرهنگی نباید فقط براساس گزارش‌دهی از نوع کمیت‌گونه باشد بلکه آنچه اهمیت دارد اثربخشی فعالیت فرهنگی و اجتماعی است.

پس، کیفیت فعالیت‌ها بر کمیت آنها ارجحیت دارد و در این زمینه نیاز است با بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگانی دانشگاهی و استفاده هرچه بیشتر از نخبگان دانشگاهی و حوزوی، اثربخشی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و جهاد تبیین را در جامعه گسترش داد.

گزارش مصداقی از فعالیت‌ها

در این نشست دکتر محمد حیاتی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان گزارشی از مهم ترین اقدامات انجام شده معاونت فرهنگی این دانشگاه ارائه کرد.

وی توضیح داد معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان این آمادگی را دارد که همکاری‌های مشترک خود با جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی استان لرستان را گسترش بدهد.

بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگانی

در این نشست، دکتر میثاق حیدری، مشاور رئیس دانشگاه لرستان در امور بانوان و خانواده و رئیس روابط عمومی این دانشگاه در سخنانی خواهان گسترش همکاری بین دانشگاه لرستان با جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی استان لرستان شد.

همچنین، وی خواهان شد از ظرفیت نخبگانی دانشگاه لرستان براساس همکاری مشترک کاربردی، استفاده بشود؛ دانشگاه لرستان دارای دانشمندان دو درصد و یک درصد است؛ بنابراین پیشنهاد به جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی استان لرستان این است از این ظرفیهای نخبگانی در کاستن از نظام مسائل کشور و استان استفاده نماید.

ضرورت وحدت رویه در امور

دکتر غلامحسین حسینی، رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان و مدیر گروه همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه لرستان در این نشست در سخنانش به آسیب شناسی پرداخت و توضیح داد که یکی از مشکلات کشور ضعف وحدت رویه در برخی امورات است.

وی توضیح داد وقتی رئیس‌جمهور یا وزیر تغییر می‌کند نباید وحدت رویه‌ تضعیف بشود؛ وقتی موضوعی به قانون تبدیل می‌شود باید اجرا بشود و تغییر مقامات نباید تغییر در اجرای آن ایجاد کند.

به ویژه در امور فرهنگی و اجتماعی باید وحدت رویه در کشور نهادینه و تقویت شود و اجرای امور تابع نظرات شخصی و سلیقه‌ای نباشد.

دومین موضوع مورد اشاره دکتر حسینی توجه به گسترش رضایت اجتماعی بود؛ وی توضیح داد هرچقدر مدیران تلاش کنند رضایت اجتماعی را در سطح مردم افزایش بدهند خدمت بیشتری به نظام و کشور کرده‌اند.

افزایش رضایت اجتماعی از عملکرد مدیران بخش مهمی از افزایش اعتماد اجتماعی و سرمایه اجتماعی است.

یکی از مصادیق تداوم راه شهدا این است که خدمتگزاری به مردم بیشتر شود و رضایت مردم هم افزایش یابد؛ گفتمان امامین انقلاب، گفتمان خدمت بی‌منت به مردم است.

سایر اعضای حاضر در این نشست نیز دیدگاه‌های خود با محوریت گسترش همکاری با جبهه فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی استان لرستان را بیان کردند.

برای مشاهده عکس‌های این نشست، بر روی لینک زیر کلیک کنید:

https://www.lu.ac.ir/news/rs-dnshh-lrstn-dr-nshst-b-dbr-gbhh-frhn-stn-rzshh-nklb-slm-o-mhor-mkomt-r-bd-b-stfdh-z-thrft-bnlmll-dnshhh-strsh-dd/


۱۴۰۳/۰۷/۲۱ - ۱۴:۱۵
۳۸۰ بازدید