رویداد استارتاپی کسب و کارهای فناورانه در حوزه محیط زیست به مناسبت هفته پژوهش و فناوری برگزار شد

۱۴۰۲/۰۹/۱۵

به مناسبت هفته استانی پژوهش و فناوری، رویداد استارتاپی کسب و کارهای فناورانه در حوزه محیط زیست توسط دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، به مناسبت هفته پژوهش و فناوری یک رویداد استارتاپی فناورانه و کارآفرین در حوزه محیط زیست با تاکید بر مدیریت پسماند با همکاری اعضای هیئت علمی گروه محیط زیست، دکتر مرتضی قبادی و دکتر نوشین بیرجندی در فضای باز در دانشکده منابع طبیعی این دانشگاه برگزار شد.

در این رویداد، راهکارهای استارتاپی برای موضوعات استراتژیک حوزه مدیریت پسماند شامل موارد زیر مطرح شد:

_ دفع سنتی پسماند و اثرات مخرب زیست محیطی ( مانند انتشار گاز گلخانه ای، طولانی بودن تجزیه پلاستیک در طبیعت و ...).

_ نظارت، جمع آوری و دفع پسماندهای ویژه و خطرات زیست محیطی ناشی از آن.

_ پیچیدگی و هزینه بر بودن تفکیک پسماندها پس از گردآوری و عدم استقبال افراد از تفکیک در مبداء.

_ کمبود داده و اطلاعات در خصوص نوع میزان و الگوی رفتاری تولید پسماند در سطح منطقه ای، شهری و ملی.

_ افزایش مصرف گرایی و دور ریختن وسایلی که همچنان قابل استفاده هستند.

_ دور ریختن حجم بسیار زیاد پسماندهای غذایی قابل استفاده.

_ از دست رفتن حجم بسیار زیادی از فلزات گرانبها و مواد ارزشمند به دلیل استفاده از شیوه های دفع سنتی.

_ بهینه نبودن روش های جمع آوری پسماند فعلی (سرریز شدن برخی سطل ها و خالی ماندن برخی دیگر در فاصله ی دوبار مراجعه کامیون و عدم تخصیص بهینه کامیون ها به مسیرها).

_ پیچیدگی و زمان بر بودن دفع اصولی پسماند خانگی و صنعتی (عدم دسترسی آسان به شرکت های مربوطه برای جمع آوری پسماندهای حجیم و ویژه خانگی و صنعتی و عدم اطلاع از مراکز بازیافت هر یک از انواع پسماند در محدوده).

کسب و کارهای فناورانه محیط زیستی با تاکید بر زنجیره فعالیت زیر مطرح شد:

1_ مدیریت تولید پسماند و فرآیند جمع آوری آن.

2_ بازیافت و فروش مجدد پسماند.

3_ غربال گری پسماند.

4_ آموزش و فرهنگ سازی.

فناوری های مطرح در رویداد استارتاپی با تاکید بر زمینه های زیر عنوان شد:

1_ اینترنت اشیاء.

2_ رباتیک و هوش مصنوعی.

3_ پلاتفرم نرم افزاری و اپلیکیشن.

4_ داده کاوی و تحلیل داده ها.

5_ فرآیندهای بایو و شیمیایی.

6_ سطل زباله هوشمند.

7_ سنسور های هوشمند.