پایان‌نامه کاربردی دندانپزشکی در دانشگاه لرستان دفاع شد

۱۴۰۲/۰۶/۲۹

پایان‌نامه‌ کاربردی دندانپزشکی تهیه‌شده توسط افشین مرادی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه لرستان، با عنوان «طراحی و ساخت چاپگر سه بعدی رزینی برای تولید راهنمای جراحی دندان»، به‌راهنمایی دکتر رضا طالب­‌زاده، عضو هیئت علمی گروه آموزشی مهندسی برق و الکترونیک دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه لرستان و مشاوره­‌ی دکتر علی میر، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه لرستان و عضو هیئت علمی دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه، با کسب درجه عالی، دفاع شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در اجرای این پایان­نامه، به طراحی و ساخت یک چاپگر سه بعدی استریولیتوگرافی برای ساخت راهنمای جراحی دندان اقدام شده که شامل دو قسمت الكترونیكی و مكانیكی، با ابعاد 50×24×34 سانتی‌متر است.

برای ساخت راهنمای جراحی دندان، ابتدا قسمت­‌های مورد نیاز اسكن شده و داده‌­های به دست آمده به چاپگر منتقل می‌شود.

چاپگر با استفاده از داده­‌های ورودی، ماده رزینی و نور فرابنفش، اقدام به چاپ راهنمای جراحی دندان می­‌کند.

ابعاد نهایی قطعه چاپ شده، می­‌تواند حداکثر 15×10 سانتی‌متر و با دقت 50 میكرومتر باشد.

راهنمای جراحی ساخته شده، توسط دندانپزشک، در دهان قرار گرفته و دندانپزشک بدون کوچک‌ترین خطا، به‌راحتی عمل جراحی مورد نیاز را انجام می‌­دهد.

حمایت دانشگاه لرستان از تهیه این‌گونه پایان‌نامه‌ها در راستای پایان‌نامه‌های کاربردی جامعه‌محور متناسب با نیازها و ظرفیت‌های بخش‌های گوناگون جامعه است.

۱۴۰۲/۰۶/۲۹ - ۰۸:۲۴