اردوی راهیان پیشرفت دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان با موضوع بیابان‌زدایی برگزار شد

۱۴۰۲/۰۳/۱۵

دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان اردوی علمی، فرهنگی دانشجویی سه روزه «راهیان پیشرفت» انقلاب اسلامی، ویژه بازدید از برخی پروژه‌های بیابان‌زدایی و احیای تالاب‌های کشور در اراک، قم و کاشان را برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، دکتر علی حقی‌زاده، رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان درباره این اردوی دانشجویی راهیان‌پیشرفت به خبرنگار ما گفت: «در این اردوی 3 روزه علمی، فرهنگی (روزهای 11، 12 و 13 خرداد سال جاری) که دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آبخیزداری دانشگاه لرستان شرکت داشتند از تالاب میقان استان مرکزی و پروژه قره‌داغ کاری اطراف تالاب جهت جلوگیری از فرسایش بادی، مارن‌های دوران سوم زمین‌شناسی استان قم و انواع فرسایش‌های آبی ایجاد شده برروی این مارن‌ها ازجمله فرسایش‌های خندقی، هزاردره، شیاری، ....، کویر سیازگه کاشان و همچنین پروژه‌های تاغ‌کاری و مالچ‌پاشی تثبیت شن‌های روان شهرستان کاشان، بازدید شد».

دکتر حقی‌زاده تشریح کرد: «هدف این بازدید علمی آشنایی دانشجویان با روش‌های مختلف مبارزه با فرسایش بادی و بیابان‌زدایی و تثبیت شن‌های روان بود».

وی توضیح داد: «تالاب میقان در 17 کیلومتری شمال شرقی شهرستان اراک، جنوب غربی داودآباد و در دشت فراهان استان مرکزی قرار دارد. مساحت حوزه آبخیز این تالاب حدود 55000 هکتار است که مساحت کویری حدود 53000 هکتار است. مهم‌ترین گونه گیاهی تالاب قره‌داغ است که برای تثبیت شن‌های روان منطقه کاشت شده است».

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان اظهار داشت: «این تالاب دارای 16 گونه جانوری پستانداران، 30 گونه پرندگان و چندین گونه خزندگان و آزیان است. از نظر زمین‌ساختی، حوضه میقان از دو واحد بزرگ کوهستانی در حاشیه و دشت رسوبی در بخش میانی تشکیل شده‌است».

دکتر علی حقی‌زاده افزود: «کویر سیازگه یا ریگ سیاه یکی از کویرهای استان اصفهان است که در منطقه کویری یکی از بخش‌های شهرستان آران و بیدگل در شمال کویر ابوزیدآباد واقع شده است. به علاوه این کویر در فاصله 35 کیلومتری از شهرستان کاشان قرار دارد».

دکتر حقی‌زاده بیان کرد: «پوشش گیاهی در مناطق شنی شامل درختان تاغ و بوته‌های اسکنبیل است. در مناطق استپی نیز شامل تاغ، درمنه، جگن، رشمه، شور الوان، شور بیابانی و اشنان است».

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان گفت: «در اطراف این کویر برای تثبیت شن‌های روان از عملیات بوته‌کاری و مالچ‌پاشی استفاده شده است».

وی ادامه داد: «علاوه بر این، دانشجویان شرکت‌کننده در بخش فرهنگی اردو، از اماکن دیدنی و تفریحی از جمله بخش‌های گلاب‌گیری شهرستان نیاسر و باغ فین کاشان بازدید کردند».

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان افزود: «بر خود لازم می‌دانم از زحمات و تلاش‌های ارزنده مسئولان مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان دانشگاه تهران، اداره منابع طبیعی شهرستان اراک، اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان و اداره منابع طبیعی شهرستان کاشان و آران و بیدگل به‌خاطر همکاری‌ها و هماهنگی‌های لازم جهت بازدید دانشجویان دانشگاه لرستان از این پروژه‌ها، سپاس‌گزاری و قدردانی کنم».

۱۴۰۲/۰۳/۱۵ - ۱۶:۱۳