رئیس دانشگاه لرستان در آیین پایانی جشنواره اقوام ایران زمین: اقوام مختلف کشور همیشه از دین، میهن، کرامت و شرافت انسانی دفاع کرده‌اند

۱۴۰۲/۰۳/۰۷

رئیس دانشگاه لرستان در آیین پایانی سومین جشنواره سراسری اقوام ایران زمین گفت: «اقوام، طوایف و قبایل مختلف کشور، همیشه با اتحاد و همگرایی از دین، میهن، کرامت و شرافت انسانی دفاع کرده‌اند».

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، دکتر علی نظری، روز یکشنبه، 7 خردادماه در این آیین که به میزبانی دانشگاه لرستان در سالن اجتماعات دانشکده علوم پایه این دانشگاه برگزار شد تشریح کرد: «در قرآن کریم، واژگان قوم، طایفه و قبیله به‌کار رفته است».

دکتر نظری توضیح داد: «از نگاه قرآن کریم، در عین حال که تنوع اقوام وجود دارد حرکت کلی اقوام به سوی معرفت‌افزایی دینی، توحیدگرایی و کمال انسانی و اخلاقی است».

رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان بیان کرد: «قومیت‌ها و خرده‌فرهنگ‌ها از جمله ظرفیت‌های ایران هستند که بایستی بیش از پیش، به‌صورت عمیق و علمی شناخته شوند».

دکتر علی نظری گفت: «استفاده از ظرفیت‌های خرده‌فرهنگ و همگرایی و تبادل بین آن‌ها بایستی در مسیر شکل‌دادن به تمدن‌سازی نوین اسلامی باشد؛ همان تمدن‌سازی اسلامی که مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است».

رئیس دانشگاه لرستان تبیین کرد: «وقتی نگاه به آثار حافظ می‌کنیم می‌بینم که حافظ بازتاب خرده‌فرهنگ‌هاست؛ زیرا حافظ نسبت به تاریخ، اقوام و خرده‌فرهنگ‌ها، شناخت و معرفت عمیق دارد».

دکتر علی نظری افزود: «فرهنگ جاودان، فرهنگ قرآن کریم است و اگر قومی بخواهد فرهنگ جاودان باشد بایستی متغیرهای فرهنگی آن در راستای آموزه‌های قرآن کریم باشند».

دکتر نظری ادامه داد: «برگزاری سومین جشنواره اقوام ایران زمین در دانشگاه لرستان باعث تقویت نگاه علمی دانشگاهی به خرده‌فرهنگ‌ها و قومیت‌ها می‌شود».

وی تصریح کرد: «خرده‌فرهنگ و قومیت‌ها از جمله ظرفیت‌های مهم ایران اسلامی هستند».

رئیس دانشگاه لرستان اظهار امیدواری کرد برگزاری این‌گونه جشنواره‌ها باعث افزایش شناخت و معرفت انسان نسبت به وجود انسان و محیطی که انسان در آن زندگی می‌کند بشود.

گفتنی است در این آیین از برگزیدگان سومین جشنواره سراسری اقوام ایران زمین تجلیل شد.

سومین جشنواره اقوام ایران زمین با همکاری مرکز لرستان‌شناسی، دانشگاه لرستان، جهاد دانشگاهی لرستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، استانداری لرستان و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان برگزار شد.

۱۴۰۲/۰۳/۰۷ - ۱۷:۱۱