آیین پایانی جایزه دوسالانه نقد زرین با حضور رئیس دانشگاه لرستان و مدیر مرکز لرستان‌شناسی برگزار شد

۱۴۰۱/۱۲/۱۳

آیین پایانی دومین دوره جایزه دوسالانه نقد زرین (پاسداشت استاد فقید، دکتر عبدالحسین زرین‌کوب)، با حضور رئیس دانشگاه لرستان و مدیر مرکز لرستان‌شناسی این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این آیین، با حضور دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان و دکتر علی نوری، مدیر مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان به میزبانی سالن نشست‌های خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان در این نشست بر ضرورت توجه به نقد بوم‌گرا و اقلیمی تأکید کرد.

دکتر نظری، شاعر، شعر و نقد را نیز همچون زمان، زنده‌، پویا و در حال تحول دانست.

در این نشست، دکتر علی نوری، مدیر مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان، در سخنانی جایگاه استاد فقید، دکتر عبدالحسین زرین‌کوب و نقش جایزه نقد زرین در بهینه‌سازی روند نقد ادبی در ایران را تشریح کرد.

دکتر نوری، تصریح کرد دانشگاه لرستان، این آمادگی را داراست که دوسالانه بعدی جایزه نقد زرین در دانشگاه لرستان برگزار شود.

گفتنی است در این آیین، دکتر خدایار، رئیس انجمن نقد ادبی ایران، دکتر روزبه زرین‌کوب، استاد دانشگاه تهران و دکتر شعیری، استاد دانشگاه تربیت مدرس، درباره جنبه‌های گوناگون شخصیتی و علمی استاد فقید، دکتر زرین‌کوب، نکاتی را بیان کردند.

همچنین، کلیپ سخنرانی استاد دکتر دادبه، استاد ممتاز فلسفه و ادبیات درباره شأن علمی و شخصیت اخلاقی استاد فقید، دکتر زرین‌کوب، به نمایش درآمد.

در پایان این آیین، به سه نفر از پژوهشگران برتر نقد ادبی، جوایزی اهداء شد.

امسال، دومین دوره جایزه دوسالانه نقد زرین با همکاری انجمن علمی نقد ادبی ایران، دانشگاه تربیت مدرس، خانه کتاب ایران، دانشگاه لرستان، مرکز تحقیقات زبان فارسی دانشگاه تربیت مدرس، مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان و دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد.

زنده‌یاد دکتر عبدالحسین زرین‌کوب، ادیب، منتقد ادبی، تاریخ‌نگار، نویسنده و مترجم برجسته اهل لرستان، در سال 1301 در بروجرد، زاده شد.

این استاد فقید و برجسته که شهرت علمی فراملی دارد در سال 1378 درگذشت.

۱۴۰۱/۱۲/۱۳ - ۲۲:۰۴