زکات برای پیشرفت جامعه، رفاه اجتماعی و تمدنسازی اسلامی است
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان در جشنواره علمی، ترویجی، تکریمی زکات لرستان گفت: «مفهوم زکات در قرآن کریم، برای پیشرفت جامعه، رفاه اجتماعی و تمدنسازی اسلامی است».
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، حجتالاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمیکنکبود، روز چهارشنبه، 26 بهمنماه در این جشنواره که در سالن اجتماعات دانشکده علوم پایه دانشگاه لرستان برگزار شد تشریح کرد: «سه عامل مهم در تمدنسازی یعنی بالا بُردن سطح رفاه جامعه، پیشرفت و نفوذ بینالمللی، برگرفته از مفاهیم آيه شریفه 60 سوره توبه است».
دکتر حاتمیکنکبود، توضیح داد: «از جمله واجبات مهم اسلامی زکات است که در قرآن کریم همراه با نماز مطرح شده است؛ تعداد 32 آیه از قرآن کریم درباره زکات است و این، جایگاه و اهمیت زکات در اسلام را نشان میدهد».
وی تشریح کرد: «صاحبنظران، شکلگیری هر تمدنی را برپایه سه رکن میدانند: اقتدار فرهنگی و ایدئولوژیک، اقتدار سیاسی و اقتدار اقتصادی».
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان و دانشگاه لرستان، ادامه داد: «فریضه مهم الهی زکات، جایگاه مهمی در تقویت بنیه اقتصادی جامعه دارد».
حجتالاسلام و المسلمین حاتمیکنکبود، بیان کرد: «زکات با فقرزدایی، حمایت ناتوانان و معلولان و آبادانی و خدمات اجتماعی، سطح رفاه جامعه را افزایش میدهد و با اُجرَت و تشویق کارگزاران و تقویت آسیبدیدگان اقتصادی، موجب پیشرفت و با زمینهسازی آزادی انسان، ایجاد مقبولیت بینالمللی، بیمه سفر و توسعه گردشگری و جهانگردی، باعث نفوذ بینالمللی جامعه اسلامی میشود».
وی، اظهار داشت: «براساس مفاهیم آیه 60 سوره توبه، انسان باید حتی به افرادی که همکیش، هممذهب و همدین او هم نیستند از باب تألیف قلوب، زکات بدهد».
دکتر حاتمیکنکبود، تصریح کرد: «اینکه نگاه به زکات، یک نگاه تمدنی باشد بحثی جدی و دقیق است».
وی افزود: «درخواست بنده از دستاندرکاران زکات کشور این است که نگاه تمدنی و بینالمللی به موضوع زکات را جدی بگیرند».
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان اظهار داشت: «همچنین از دستاندرکاران زکات کشور تقاضا دارم نقش زکات غیرمالی را نیز در تمدنسازی جدی بگیرند».
حجتالاسلام و المسلمین حاتمیکنکبود ادامه داد: «برای هر نعمتی، زکاتی وجود دارد؛ تقویت بهرهمندی محرومان از نعمت علمآموزی هم زکات است».
وی بیان کرد: «علم، قدرتآور است و افزایش نقش دانشگاهها در ارتقای علمآموزی و اقتدار علمی کشور، نوعی زکات غیرمالی برای پیشرفت و اقتدار جامعه است».
گفتنی است متولی اصلی برگزارکننده این جشنواره، کمیته امداد امام (ره) استان لرستان بود.
در بخشی از جشنواره، از فعالان زکات استان لرستان تجلیل شد.