کارگاه تولید قارچ دکمهای دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، راهاندازی شد
کارگاه تولید قارچ دکمهای دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، راهاندازی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این کارگاه تولیدی با حمایت دکتر سعید محمدزاده، رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان و مشاوره علمی دکتر حسین میرزایینجفقلی، عضو هیئت علمی گروه آموزشی گیاهپزشکی دانشگاه لرستان، ایجاد شده است.
فاطمه محمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد بیماریشناسی گیاهی و احسان حسنوند، دانشجوی دکترای بیماریشناسی گیاهی، در ایجاد این کارگاه، مشارکت و همیاری داشتهاند.
از ویژگیهای این پروژهی تولیدی، آن است که: مهارت دانشجویان علاقهمند را در تولید قارچ، ارتقاء میدهد و از نظر درآمدزایی و ایجاد اشتغال، میتواند در مساحتهای کوچک، همچون انبارهای خانگی و زیرزمینها تا مساحتهای بزرگ، همچون کارگاههای صنعتی، اجرا شود.
در همین رابطه، دکتر حسین میرزایی نجفقلی، عضو هیئت علمی گروه آموزشی گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، به خبرنگار ما گفت: « قارچ های دکمهای، ترکیباتی سرشار از پروتئین، املاح باارزش، اسیدهای آمینه و ویتامینها هستد؛ همچنین، آنها، مقادیر زیادی پتاسیم، فسفر،آهن و مقدار کمتری کلسیم دارند و فاقد نشاسته اند؛ بنابراین، برای بیماران دیابتی و رژیم لاغری، مناسباند».
دکتر میرزایینجفقلی، تشریح کرد: «برای راهاندازی این شغل در وهلهی نخست، مهمترین عامل، علاقهداشتن به انجام این کار است و در وهله دوم، احداث سالن با رعایت استانداردهای لازم و تجهیز سالن به وسایل مورد نیاز از جمله قفسه های فلزی، دستگاه رطوبتساز، وسایل سرمایشی و گرمایشی، دماسنج، رطوبتسنج و دستگاه تهویه خروجی است».
وی افزود: «هر دوره پرورش قارچ، حدود دو ماه طول میکشد و تولیدکننده، سه تا پنج دفعه، برداشت محصول دارد».
اعضای هیئت علمی، یاوران علمی (کارکنان) و دانشجویان دانشگاه لرستان میتوانند برای خرید این محصول، با شماره تلفن زیر تماس بگیرند:
09928931363 (خانم محمدی)