خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان، میزبان نشست «راهبردهای اندیشه دینی در پاسخ‌گویی به نیازهای انسان مدرن»

۱۴۰۱/۱۰/۰۴

نشست راهبردهای اندیشه دینی در پاسخ‌گویی به نیازهای انسان مدرن، با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر علی مصباح، در خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، روز یکشنبه، 4 دی‌ماه، این نشست در خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان، با حضور دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمی‌کن‌کبود، مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان لرستان، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا خدایی، مدیر خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان، اعضای هیئت علمی و جمعی از دانشجویان دانشگاه لرستان برگزار شد.

حاضران در نشست، پرسش‌های مختلف خود درباره موضوع نشست را مطرح کردند و حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر علی مصباح (فرزند زنده‌یاد علامه مصباح­یزدی)، به پرسش‌ها، پاسخ داد.

دکتر مصباح، به‌عنوان مهمان و سخنران این نشست، در سخنانی، اندیشه دینی و انسان مدرن را تعریف کرد.

عقلانیت ابزاری، اُومانیسم (انسان‌محوری) و نسبی‌گرایی اخلاقی، سه مفهومی بودند که دکتر مصباح، آن‌ها را ویژگی‌های اساسی انسان مدرن دانست؛ انسانی که برآمده از تحولاتی است که در غرب، «رُنِسانس»، نامیده شد.

وی توضیح داد اندیشه دینی به رفع نیازها و مشکلات انسان مدرن، توجه دارد؛ البته بر این مبنا که تفکر و اندیشه، در مبانی، متدلوژی (روش‌شناسی)، هدف و نتیجه، برخلاف اصول دین نباشد.

اندیشه‌های پاک، ماندگار و اثرگذار‌ هستند

دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، در این نشست، در سخنانی گفت: «هرچقدر اندیشه‌ها پاک باشند ماندگاری و اثرگذاری آن‌ها، بیشتر خواهد بود».

دکتر نظری، تصریح کرد: «برگزاری این‌گونه نشست‌ها در خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان در راستای تقویت اندیشه‌های پاک و اثرگذار است».

وی افزود: «تقویت فرهنگ گفت‌وگوهای فاخر و ارزشمند از جمله اهداف خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان است».

رئیس دانشگاه لرستان، توضیح داد: «گفت‌وگو و شنیدن نظرات و سخن گفتن با همدیگر از جمله آموزه‌های قرآن کریم است».

دکتر علی نظری، بیان کرد: «خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان، بسترساز نشست‌های گفت‌وگومحور، فاخر و ارزشمند است».

پاسخ‌گویی اندیشه دینی به نیازهای انسان مدرن

مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان لرستان در این نشست، گفت: «اندیشه دینی در رابطه با نیازهای انسان مدرن، کاملاً پاسخ‌گوست».

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمی‌کن‌کبود، توضیح داد: «برگزاری چنین نشست‌هایی در خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان، باعث خیر و برکت است».

دکتر حاتمی‌کن‌کبود، افزود: «دین برای نیازهای مدرن و پسامدرن بشر، کاملاً برنامه و پاسخ دارد».

وی، اظهار داشت: «دنیای امروز، جنگ اندیشه‌هاست و دین برای پرسش‌های انسان مدرن، پاسخ دارد».

گفت‌وگو و تبادل نظر در راستای نهضت نرم‌افزاری است

مدیر خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان در این نشست گفت: «کارکرد خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان در راستای نهضت نرم‌افزاری مدنظر مقام معظم رهبری است».

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا خدایی، توضیح داد: «اینکه دانشگاه محل تبادل دیدگاه‌ها و گفت‌وگومحور باشد از جمله رهنمودهای رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی است».

خدایی، تشریح کرد: «نشست‌های خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان در قالب‌های مختلفی همچون نقد، گفت‌وگو و مناظره برگزار می‌شوند».

مدیر خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان، تصریح کرد: «این خانه، کمک می‌کند تا تفکر انتقادی و گفت‌وگومحور، در سطح محیط دانشگاه، تقویت شود».

گفتنی است این نشست با همکاری سازمان بسیج اساتید استان لرستان، دفتر هم‌اندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان لرستان، معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان و خانه ملی گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان برگزار شد.

۱۴۰۱/۱۰/۰۴ - ۲۱:۳۲