اخبار

آیین سوگواری ایام فاطمیه و تسلیت درگذشت دانشجوی دانشگاه لرستان برگزار شد

۱۴۰۱/۰۹/۲۴

آیین سوگواری ایام فاطمیه و مراسم سوگواری درگذشت زنده‌یاد امیرمحمد پیرداده‌بیرانوند، دانشجوی دانشگاه لرستان که چندی پیش، دار فانی را وداع گفت، در مسجد حضرت فاطمه زهرا (س) دانشگاه لرستان، با حضور خانواده‌ی زنده‌یاد پیرداده‌بیرانوند، اعضای هیئت علمی، یاوران علمی (کارکنان) و دانشجویان دانشگاه لرستان برگزار شد.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، شامگاه پنجشنبه، 24 آذرماه، این آیین با حضور دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمی‌کن‌کبود، مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان لرستان، اعضای هیئت علمی، یاوران علمی و دانشجویان دانشگاه لرستان، با مداحی مداحان، قرائت زیارت عاشورا و سخنرانی، برگزار شد.

دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، در سخنان کوتاهی، ضمن تسلیت فرارسیدن ایام فاطمیه، درگذشت دانشجوی دانشگاه لرستان، زنده‌یاد امیرمحمد پیرداده‌بیرانوند را به خانواده‌ی وی که در آیین حضور داشتند و دانشگاهیان دانشگاه لرستان، تسلیت گفت.

هرچقدر امکانات بیشتر شود امتحانات الهی سنگین‌تر می‌شود

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا خدایی، به‌عنوان یکی از سخنرانان اصلی این آیین، در سخنانی، ضمن تسلیت ایام فاطمیه و درگذشت دانشجوی دانشگاه لرستان (زنده‌یاد پیرداده‌بیرانوند)، تفاوت ایمان بین انسان‌هایی که در عصر پیامبر گرامی اسلام (ص) با ایمان انسان‌های امروزی را توضیح داد.

وی تشریح کرد هرچقدر امکانات بشر بیشتر شده است نوع آزمایش‌ها و امتحان‌های الهی نیز که خداوند برای بشر، تعیین می‌کند سنگین‌تر شده است.

عضو هیئت علمی گروه آموزشی معارف و فلسفه اسلامی، این نکته را گوشزد کرد که در شرایط سخت و دشوار (همچون حوادث و اغتشاشات اخیر) مشخص می‌شود ولایت‌مدار واقعی کیست.

حجت‌الاسلام و المسلمین خدایی، با استناد به منابع دینی، ولایت‌پذیری مطلق به‌ویژه در مواقع سخت را یک موضوع بسیار مهم دانست و تصریح کرد مرد میدان بودن، فقط در مواقع عادی و خوشی نیست؛ بلکه بایستی در مواقع سختی هم نمود و بُروز عینی داشته باشد.

وی، این موضوع را مورد تأکید قرار داد که در هر جایگاهی که هستیم همواره بایستی از مفهوم ولایت که یک مفهوم دینی است قاطعانه دفاع کنیم.

خدایی در بخش دیگری از سخنانش، خواهان این شد که در راستای جهاد تبیین، فعالیت‌های مرتبط با جهاد تبیین برای تشریح هرچه‌ بیشتر دستاوردهای انقلاب اسلامی به‌ویژه خطاب به نسل جوان و دانشجو، بیشتر شود.

چگونه در مسیر کمالات انسانی حرکت کنیم؟

حجت‌الاسلام و المسلمین تیموری، دیگر سخنران اصلی این آیین، در سخنانی، برگزاری آیین‌هایی همچون سوگواری ایام فاطمیه را در راستای تقویت کمالات انسانی در جامعه دانست.

تیموری، بر این نکته تصریح کرد که ابتدا باید هر فرد، تلاش کند خودش را به کمالات و فضایل دینی انسانی، آراسته کند {خودسازی} و بعد کوشش کند دیگران و جامعه، در مسیر کمالات انسانی حرکت کنند.

پژوهشگر امور دینی، مفاهیم موجود در نماز و دعاها همچون واژه‌ی «صالحین» را مفاهیم بسیار عمیق انسان‌ساز دانست و خواستار این شد که این‌گونه مفاهیم، هرچه بیشتر، تبیین شوند.

حجت‌الاسلام و المسلمین تیموری، این موضوع را تلنگر زد که اگر انسان می‌خواهد به کمالات انسانی برسد بایستی به واژگان و مفاهیم قرآن کریم، نماز و دعاها، عمیق نگاه کند و فقط هدفش، خواندن نباشد؛ بلکه خواندن همراه با تفکر و معنی‌شناسی، مدنظر قرار گیرد.

گفتنی است این آیین با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان، هیئت رایة‌العباس (ع)، هیئت آل یاسین اساتید و کارکنان، کانون ریحانه و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان برگزار شد.

گزارش تصویری

۱۴۰۱/۰۹/۲۴ - ۲۲:۴۸
۱۱۹۷ بازدید