نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه لرستان با استاندار لرستان بهمناسبت روز دانشجو برگزار شد

نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه لرستان با استاندار لرستان به مناسبت روز دانشجو برگزار شد.
به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، روز چهارشنبه، 16 آذرماه (روز دانشجو)، دکتر فرهاد زیویار، استاندار لرستان، در نشست پرسش و پاسخ دانشجویی دانشگاه لرستان حضور یافت و به پرسشهای دانشجویان، پاسخ داد.
دکتر فرهاد زیویار، استاندار لرستان در ابتدای سخنرانیاش در جمع دانشجویان دانشگاه لرستان، به مباحث تاریخی مرتبط با علل وقوع کودتای 28 مردادماه و به دنبالش شهادت سه دانشجو در 16 آذرماه 32 پرداخت.
دکتر زیویار مبارزه دانشجویان در سال 32 علیه آمریکا و استبداد پهلوی را یک حرکت پیشتازانه دانست که ناشی از بصیرت دانشجویان، بود.
استاندار لرستان در گفتههایش، یاد و خاطره سه دانشجوی شهید سال 32، زندهیادها مصطفی بزرگنیا، احمد قندچی و مهدی شریعترضوی را گرامی داشت.
نماینده عالی اجرایی دولت در استان لرستان برای دانشجویان تبیین کرد که حکومت پهلوی یک حکومت کاملاً وابسته به آمریکا و سرسپرده به غرب بود.
زیویار که دکترای علوم سیاسی دارد نقش دانشجویان در وقوع انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و عرصههای مختلف پسادوران دفاع مقدس را یک نقش اثرگذار و مهم دانست.
استاندار لرستان به این مورد اشاره کرد که حکومت پهلوی و شاه، بهجای اینکه دنبال رضایت مردم باشند پیوسته، نگاهشان به بیگانگان و آمریکا بود تا سیاستهای آنها را اجرا کنند.
دکتر فرهاد زیویار، به دانشجویان یادآور شد که روز دانشجو، پیام بصیرت برای دفاع از استقلال کشور و مبارزه با سلطه بیگانگان دارد.
دکتر زیویار، دانشجویان را یک قشر آگاه و دارای بصیرت دانست که همواره بایستی ضد نظام سلطه و به فکر منافع ملی کشور باشند.
وی خطاب به دانشگاهیان حاضر در این نشست توضیح داد که نهاد دانشگاه یک نهاد علمی است که باید نقش اساسی در آیندهسازی کشور داشته باشد.
دکتر زیویار روی این نکته تصریح کرد که دانشگاه محل نقد سازنده و علمی است و ما به عنوان مدیران باید از انتقادات سازنده و علمی اعضای هیئت علمی و دانشجویان استقبال کنیم.
وی درباره جهاد تبیین توضیح داد که نیاز است در این عرصه، بیشتر تلاش شود و دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی برای نسل جوان، تشریح شود.
استاندار لرستان در بخش از پاسخهایش به دانشجویان، به مشکل فربهبودن بودجه جاری در ادارات اشاره کرد و توضیح داد که وقتی بیش از 90 درصد بودجه دانشگاه لرستان به پرداخت حقوق و دستمزدها اختصاص دارد طبیعی است که بودجه عمرانی، اندک خواهد شد.
او، قول مساعد داد در شورای برنامهریزی استان لرستان، در حد توان مالی دولت، کمکهای بودجهای به دانشگاه لرستان، محقق خواهد شد.
نماینده عالی اجرایی دولت در استان در بخش دیگری از توضیحاتش، از عملکرد دولت سیزدهم دفاع کرد.
وی ساماندهی مبلغ یارانهها را یک اقدام مثبت دولت سیزدهم در راستای عدالت اقتصادی، دانست.
دکتر فرهاد زیویار، خطاب به دانشجویان توضیح داد که نظام سلطه یک جنگ تمامعیار اقتصادی و رسانهای علیه ایران به راه انداخته است تا مشکلات اقتصادی تشدید شوند.
دکتر زیویار، حذف ارز ترجیحی را یک تصمیم اقتصادی مناسب دولت سیزدهم برای مبارزه با رانتهای گوناگون، دانست.
وی در بخش دیگری از گفتههایش به معضل اساسی عدم ارتباط پایدار بین دانشگاه با نظام مسائل جامعه پرداخت و این نکته را تلنگر زد که بسیاری از تحقیقات دانشگاهی، بهدور از استفاده در جامعه هستند و همین خودش باعث عدم پیشرفت کامل در برخی حوزهها همچون خودروسازی شده است.
استاندار لرستان، عبارت «زندگی پیکانی» را برای توصیف و تبیین وضعیت خودروسازی کشور، بهکار گرفت و تحول را محصول ارتباط پایدار و کاربردی بین دانشگاه و صنعت دانست.
دکتر فرهاد زیویار، تلنگر زد درباره این معضل که چرا بسیاری از تحقیقات و پژوهشهای ما در خارج از کشور، خواهان دارد اما در داخل کشور، نتوانسته است به حوزه حل نظام مسائل جامعه، راه پیدا کند؟!
دکتر زیویار، ایران را یک کشور قوی دانست؛ زیرا توانسته است به رغم چهار دهه، دشمنی و توطئههای مختلف نظام سلطه، به پیشرفتهای مهمی برسد.
استاندار لرستان تبیین کرد اگر بین تحقیقات و پژوهشهای دانشگاهها و نظام مسائل جامعه، ارتباطی وجود نداشته باشد مشکلات و مسائل جامعه، رفع نخواهند شد.
وی در بخش دیگری از پاسخهایش به پرسشهای دانشجویان، بخشهایی از عملکرد دولت سیزدهم در استان لرستان را تشریح و تبیین کرد.
استاندار لرستان، توضیح داد برای دانشجویان که در مدت یک سال سپریشده از عمر دولت سیزدهم، بین 1100 تا 3 هزار میلیارد تومان اعتبار برای انواع پروژههای نیمهتمام و ناقص استان لرستان، اختصاص یافته است.
دکتر فرهاد زیویار، عملکرد عمرانی دولت سیزدهم در استان لرستان را به این علت موفق دانست که اعتبارات عمرانی استان لرستان از 50 میلیارد تومان به 3 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و این خود گویای توجه ویژه دولت سیزدهم به استان لرستان است.
دکتر زیویار، خطاب به دانشگاهیان دانشگاه لرستان گفت برای همین پروژه تقاطع غیرهمسطح ورودی دانشگاه لرستان، مبلغ 18 میلیارد تومان اعتبار در سفر دولت سیزدهم به لرستان درنظر گرفته شده است و با خلع ید پیمانکار قبلی و انتخاب پیمانکار جدید، تقاطع به مرحله بهرهبرداری کامل خواهد رسید.
وی آمار ارائه کرد درباره این موضوع که حداقل 175 پروژه عمرانی، اقتصادی و تولیدی استان لرستان در دولت سیزدهم مورد حمایت قرار گرفتهاند.
از دیگر پروژههایی که در سخنان استاندار به آنها پرداخته شد پل بلیلوند شهرستان خرمآباد که قبل از دولت سیزدهم، فقط 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما در دوره دولت سیزدهم به 90 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
پروژه ساخت بیمارستان نیایش را نیز استاندار لرستان توضیح داد که در دولت سیزدهم، فعال شده است.
وی توضیح داد که تا پایان دولت سیزدهم، تعداد یک هزار تخت به تعداد تختهای بیمارستانی استان لرستان افزوده خواهد شد.
استاندار لرستان درباره پروژه چهارخطهای همچون جاده خرمآباد به چگنی و کوهدشت نیز توضیح داد.
دکتر زیویار، پروژه راهآهن دورود به خرمآباد و اندیمشک را یک پروژه راهبردی عمرانی دانست و توضیح داد که در تاریخ پروژههای عمرانی کشور سابقه نداشته است که «یک و دو دهم میلیارد دلار» اعتبار، یعنی چیزی معادل 50 هزار میلیارد تومان، به این پروژه اختصاص یابد که دولت سیزدهم این مهم را محقق کرده است.
دهکده المپیک خرمآباد از دیگر پروژههایی است که استاندار لرستان آنرا در دولت سیزدهم دارای پیشرفت فیزیکی 90 درصدی دانست.
استاندار لرستان در گفتههایش به ضعف تبیین دستاوردها و اقدامات هم اشاره کرد و توضیح داد که این ضعف با تقویت جهاد تبیین بایستی رفع شود.