نشست پرسش و پاسخ فعالان دانشجویی دانشگاه لرستان با معاون وزیر علوم برگزار شد

نشست پرسش و پاسخ فعالان دانشجویی دانشگاه لرستان با معاون وزیر علوم (رئیس سازمان امور دانشجویان) و رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم برگزار شد.
به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، شامگاه چهارشنبه، دوم آذرماه، با همکاری معاونت دانشجویی دانشگاه لرستان و شورای صنفی دانشجویان دانشگاه لرستان، نشست پرسش و پاسخ فعالان دانشجویی انجمنهای علمی، تشکلها و کانونهای دانشجویی دانشگاه لرستان با دکتر هاشم داداشپور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و دکتر مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم برگزار شد.
در این نشست، دکتر هاشم داداشپور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در جمع دانشجویان دانشگاه لرستان توضیح داد حضور میدانی در دانشگاهها برای افزایش فهم میدانی از مشکلات دانشگاهها و درک بهتر ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاههاست.
دکتر داداشپور تشریح کرد در یک بازه زمانی تعداد جمعیت دانشجویی کشور به سه میلیون و دویست هزار نفر افزایش یافته است؛ الان شاهد هستیم تعداد صندلیهای دانشجویی بیش از تعداد دانشجویان است. این خودش یک چالش است.
وی توضیح داد گسترش برخی مراکز آموزش عالی در شهرها در یک مقطع زمانی بدون ایجاد زیرساختهای کافی صورت گرفت که این موارد هم خودشان، چالش شدهاند.
رئس سازمان امور دانشجویان تشریح کرد باید بین تعداد دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با تعداد متقاضیان ورود به دانشگاهها، تناسب وجود داشته باشد.
دکتر داداشپور تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی افزایش یافته است اما به اندازه این جمعیت، تعداد سراهای دانشجویی (خوابگاهها) افزایش نیافته است.
معاون وزیر علوم متأسفانه سرمایهگذاری عمدهای برای ایجاد سراهای دانشجویی صورت نگرفت که البته رویکرد دولت سیزدهم گسترش سراهای دانشجویان متأهل است.
نقش صنعت در تهیه پژوهانه برای اساتید و دانشجویان از دیگر موضوعاتی بود که دکتر داداشپور به آن پرداخت.
او توضیح داد در این زمینه ارتباط بین صنعت و دانشگاهها برای تأمین پژوهانهها، بسیار ضعیف است در حالی که در کشورهای پیشرفته، سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی بسیار بالاست که بخش عمدهای از این سهم را شرکتهای خصوصی تأمین میکند.
وی در بخش دیگری از گفتههایش موضوع کمبود بودجه را توضیح داد براین اساس که 93 درصد از بودجه دانشگاه لرستان به پرداخت حقوق و دستمزد اختصاص مییابد و کارهای عمرانی، پژوهشی و آزمایشگاهی از هفت درصد بودجه باقی مانده دانشگاه انجام میشود و همین مقدار اندک بودجه، عامل بسیاری از مشکلات دانشگاهی است.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان قول مساعد داد به دانشجویان که تا جایی که بتواند تلاش خواهد کرد برخی مطالبات مطرح شده از سوی دانشجویان، محقق شوند.
بازدیدها، فرصت میدانی مناسبی برای شنیدن مطالبات دانشجویی است
دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان در این نشست، در جمع دانشجویان، بازدید میدانی دکتر داداشپور و دکتر گنجی را یک فرصت برای دیدن کمبودها و کاستیها از یک سو و فرصتها و مزیتهای دانشگاه از سوی دیگر، دانست.
دکتر نظری برگزاری این گونه نشستها و بازدیدها را در جهت شنیدن مطالبات دانشجویان، مفید و سازنده دانست و اظهار امیدواری کرد مطالبات دانشجویان در شورای معاونان وزیر علوم، مطرح و پیگیری شود.
بیان برخی مهمترین دیدگاههای دانشجویی
در این نشست، فعالان دانشجویی دانشگاه لرستان، مشکلات، انتقادات، دیدگاهها و مطالبات خود را با معاون وزیر علوم (رئیس سازمان امور دانشجویان) در میان گذاشتند؛ از جمله:
1ـ مبلغ وام تحصیلی بسیار ناچیز است! تسهیلات بانکی دانشجویی بسیار اندک است.
2ـ دستمزد کار دانشجویی بسیار ناچیز است!
3ـ برای دانشجویان باید تسهیلات پژوهشی پرداخت شود تا دانشجویان به تحقیق و پژوهش تشویق شوند.
4ـ مراکز اقماری دانشگاه لرستان در شهرهای پلدختر، نورآباد، الشتر و کوهدشت از نظر زیرساختی از کمترین امکانات برخوردار هستند.
5ـ انجمنهای علمی دانشجویی، بودجه مستقل و مشخصی ندارند!
6ـ آزمایشگاههای دانشگاه لرستان تجهیزات کامل ندارند.
7ـ تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان، زیاد نیست و باید افزایش یابد.
8ـ معیار اختصاص بودجه به دانشگاههای استانها عادلانه نیست!
9ـ بورسیههای تحصیلی برای مقاطع مختلف تحصیلی باید تقویت شده و گسترش یابند.
10ـ دانشجویان بینالملل دانشگاهها بیمه ندارند که بایستی این معضل رفع شود.
11ـ دانشگاه لرستان باتوجه به اینکه در خارج از شهر قرار دارد یک مرکز بهداشت و درمان که به صورت دائم، پزشک در آن مستقر باشد ندارد.
12ـ در سراهای دانشجویی دانشگاه لرستان، پزشک وجود ندارد.
13ـ دانشگاه لرستان خوابگاه متأهلی ندارد که بایستی این مشکل رفع شود.
14ـ توقع داریم بودجههای کافی به دانشگاه لرستان برای تکمیل پروژههایی همچون تقاطع غیرهمسطح ورودی دانشگاه لرستان اختصاص یابد.
15ـ توقع داریم با تأمین بودجه کافی، تغذیه روزهای پنجشنبه، به صورت نیمه آزاد برای دانشجویان تأمین شود.
16ـ توقع داریم پارک ویژه دانشجویان دختر دانشگاه لرستان که طرح معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان از نظر تهیه اعتبار کافی مورد حمایت قرار گیرد.