معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم در نشست رؤسای دانشگاههای لرستان: ماده 34 ضوابط اجرایی بودجه 1401 یک پتانسیل بسیار بالا برای تکمیل پروژههای دانشبنیان و فناور استانهاست

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم در نشست رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان، گفت: «باید تلاش کرد از ظرفیتهای موجود در قوانین، همچون ماده 34 ضوابط اجرایی بودجه 1401 که یک پتانسیل بسیار بالای قانونی است برای تکمیل طرحها و پروژههای دانشبنیان و فناور استانها، استفاده کرد».
به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، دکتر علی خیرالدین، روز سه شنبه، اول آذرماه در این نشست که در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه لرستان برگزار شد، تشریح کرد: «میبایست از برخی ظرفیتهای موجود در قوانین، همچون ماده 34 ضوابط اجرایی قانون بودجه سال 1401برای کمک به تکمیل پروژههای دانشبنیان و فناوری استانها استفاده شود؛ براساس این ماده باید حداقل 10 درصد تملک دارایی سرمایهای استانها، به طرحها و پروژههای دانشبنیان اختصاص داده شود».
دکتر خیرالدین، تصریح کرد: «رؤسای دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و پارک های علم و فناوری استان ها بایستی از ظرفیت ماده 34 ضوابط اجرایی قانون بودجه سال 1401 به خوبی استفاده کنند».
وی توضیح داد: «تاکنون، رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان، جناب آقای دکتر نامداری، به خوبی از ظرفیت ماده 34 ضوابط اجرایی بودجه سال 1401 استفاده کرده است».
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، اظهار داشت: « از طریق معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، پیگیر هستیم تا بخشی از انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور از نوع انجمنهای علمی، فناوری، باشند».
دکتر علی خیرالدین بیان کرد: «پیشنهادم این است دانشگاه لرستان با همکاری پارک علم و فناوری استان، شروع کننده این موضوع باشند که انجمنهای علمی دانشجویی از نوع علمی، فناوری در دانشگاه لرستان شکل بگیرند».
دکتر خیرالدین، تحلیل کرد: «دانشگاهها و مراکز اموزش عالی در سطح استانها بایستی با پارکهای علم و فناوری استانی، همکاریهای مشترک برای رونق فعالیت واحدها و هستههای فناور را گسترش دهند».
وی افزود: «توصیه میشود دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، به گونهای بسترسازی کنند که واحدهای فناور با همکاری پارکهای علم و فناوری، در سطح دانشگاهها مستقر و حمایت شوند».
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، ادامه داد: «در حال حاضر تعداد 35 نفر از دانشجویان دانشگاهها و مراکز اموزش عالی استان لرستان در واحدها و شرکتهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری لرستان، در قالب فاز نخست طرح دستیار فناوری، مشغول به فعالیت شدهاند که یک رویداد بسیار ارزشمند است».
دکتر علی خیرالدین از رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان خواست تا حد امکان، از طرح دستیار فناوری، حمایت کنند.
در این نشست، دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان و حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمیکنکبود، مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در سخنانی، گزارشی از اقدامات انجام شده در دانشگاه لرستان در زمینههای فناوری، نوآوری و اطلس جامع آموزش عالی استان، بیان کردند.
رئیس دانشگاه لرستان تصریح کرد در حوزه فناوری و نوآوری وزارت علوم براساس رویکردها و برنامههای دکتر خیرالدین، شاهد اقدامات تحولگرایانه هستیم.
همچنین، توضیح داده شد که لرستان دارای استعدادها، نخبگان و نیروهای انسانی توانمندی است و این موضوع میطلبد به دانشگاههای استانهای کمتربرخورداری همچون لرستان، توجه بیشتری شود.
رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان نیز هرکدام دیدگاهها و پیشنهادهای خود را برای رفع کمبودها و کاستی حوزه فناوری و نوآوری آموزش عالی استان، بیان کردند.
از دیگر برنامههای این نشست، تکریم رئیس پیشین پارک علم و فناوری استان لرستان (دکتر شاکرمی) و معارفه رئیس جدید پارک علم و فناوری لرستان (دکتر نامداری) بود.
گفتنی است معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از مجموعهها، هستهها و شرکتهای فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان لرستان، مرکز نوآوری دانشگاه لرستان و آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بازدید و با کارشناسان، فناوران و دانشجویان، گفتوگو کرد.