انجمنهای علمی دانشجویی نسل دوم، دانشجومحور، پژوهشمحور، تشکلمحور، مشارکتمحور، کارآفرین و دارای تفکر سیستمی هستند

نشست دبیران و اعضای شورای مرکزی انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه لرستان را معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان برگزار کرد.
به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست، روز دوشنبه، 23 آبانماه در دانشگاه لرستان با سخنرانی دکتر فاطمه احمدی، مدیر برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، دکتر حسین حاتمی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه و دکتر میثم دوستیزاده، مدیر ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان، برگزار شد.
گذار به انجمنهای علمی دانشجویی نسل دوم
دکتر فاطمه احمدی، مدیر برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان در این نشست در سخنانی گفت: «شاهد هستیم که انجمنهای علمی دانشجویی در سطح کشور در حال پوستاندازی هستند و به سوی انجمنهای علمی دانشجویی نسل دوم، حرکت میکنند».
دکتر احمدی، توضیح داد: «انجمنهای علمی دانشجویی نسل دوم، آنهایی هستند که به لایههای عمیق رشتهای میپردازند؛ یعنی انجمنهایی که بتوانند به کار جامعه بیایند و بتوانند مشکلی از جامعه و صنعت، رفع کنند».
وی، تشریح کرد: «انجمنهای علمی دانشجویی نسل دوم، انجمنهایی دانشجومحور، پژوهشمحور،تشکلمحور، مشارکتمحور، کارآفرین و دارای تفکر سیستمی هستند».
مدیر برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، بیان کرد: «اولین ویژگی فعالیت دانشجو در انجمنهای علمی این است که مشارکت وجود داشته باشد؛ یعنی دبیر انجمن با شورای مرکزی و سایر اعضای انجمن بایستی ارتباط داشته باشد و از مهارت، ظرفیت و توانایی همه اعضای انجمن استفاده شود».
دکتر فاطمه احمدی، اظهار داشت: «اداره کردن یک انجمن علمی دانشجویی به این معنی است که دبیر انجمن، این هنر را داشته باشد که از ظرفیت همه اعضای انجمن استفاده کند».
دکتر احمدی، ادامه داد: «ما در کنار انجمنهای علمی دانشجویی هستیم و بهطور حتم از همه فعالیتهای انجمنهای علمی دانشجویی حمایت میکنیم».
وی افزود: «ما همواره و همیشه حامی انجمنهای علمی دانشجویی هستیم و خواهیم بود».
مدیر برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، تبیین کرد: «اصل مسئولیتپذیری به این معناست که اعضای انجمنها در برابر دانشجویان رأیدهنده به آنها، دانشکدهها، دانشگاه، اساتید مشاور و جامعه و نظام اجتماعی که فرصت را ایجاد کردهاند تا دانشجویان در این انجمنها حاضر شوند مسئولیت دارند؛ بایستی به این مسئولیت، پاسخ مثبت داد».
دکتر فاطمه احمدی، ادامه داد: «انجمنهای علمی دانشجویی باید تمرکز بر مسائل واقعی دانشگاه، جامعه و صنعت داشته باشند؛ بایستی مسائل جدید و نوآورانه برای انجمنهای علمی توسط خودشان تعریف شود».
دکتر احمدی، گفت: «یکی دیگر از موضوعات، این است که گفتوگوهای بینرشتهای، اهمیت زیادی در فعالیت انجمنهای علمی دانشجویی دارد».
وی اظهار داشت: «انجمنهای علمی دانشجویی باید بهصورت دائم، ارتباط با دانشجویان همه رشتههای تحصیلی را تقویت کنند و انجمنها با همدیگر نیز ارتباط مستمر داشته باشند تا گفتوگوهای بینرشتهای گسترش یابند».
وی توضیح داد: «انجمنهای علمی دانشجویی بایستی به سوی سیستمیاندیشیدن، سوق داده شوند؛ یعنی همه عوامل، علل و هدف نهایی را بایستی مدنظر قرار داد و انجمن بداند هدفگذاریاش چیست».
مدیر برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان افزود: «جشنواره ملی حرکت در اردیبهشتماه 1402 برگزار میشود؛ این جشنواره را معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برای حمایت از ایدههای خلاق دانشجویان و ترغیب دانشجویان به کارهای علمی، پژوهشی برگزار میکند».
دکتر فاطمه احمدی، تشریح کرد: «انجمنهای علمی دانشجویی که در سطح کشور، برتر شوند، دارای نشریه وزین و برتر باشند یا دارای محتوای دیجیتال برتر و موفق در کارآفرینی باشند میتواند در جشنواره معتبر ملی حرکت شرکت کنند».
دکتر احمدی، ادامه داد: «به تازگی برگزاری کرسیهای علمی هم به کارکردهای انجمنهای علمی دانشجویی، افزوده شده است؛ هر انجمنی که بتواند یک کرسی علمی برتر در سطح دانشگاه برگزار کند میتواند در جشنواره معتبر حرکت شرکت نماید».
انجمنهای علمی دانشجویی، کرسیهای نقد و مناظره علمی برگزار کنند
در این نشست، دکتر حسین حاتمی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه لرستان، گفت: «رویکرد حوزه پژوهش این است که دانشجویان بهویژه دانشجویان دوره کارشناسی، با کارهای گروهی، درگیر فعالیتهای پژوهشی شوند».
دکتر حاتمی توضیح داد: «بنده نگاه منفی ندارم مبنی بر اینکه گفته شود فرزندان و بچههای ما مداوم در فضاهای مجازی هستند و در فضاهای علمی و تخصصی نیستند».
وی اظهار داشت: «اینکه بخشی از شرکتهای دانشبنیان از دانشجویان دوره کارشناسی استفاده میکنند نشان میدهد نوجوانان و جوانان در دنیای امروز داری ضریب هوشی بسیار بالایی هستند و من نسبت به این موضوع نگاه مثبت دارم».
مدیر امور پژوهشی دانشگاه لرستان تشریح کرد: «ما بایستی هستههای فناور را با مشارکت دانشجویان بهویژه دانشجویان دوره کارشناسی، تشکیل بدهیم».
دکتر حسین حاتمی، خطاب به دبیران و اعضای شورای مرکزی انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه لرستان، تصریح کرد: «نگاه شما علاوه بر موضوعات آموزشی و فرهنگی بایستی یک نگاه کاملاً پژوهشمحور باشد».
دکتر حاتمی، ادامه داد: «انجمنهای علمی دانشجویی بایستی کرسیهای نقد و مناظره علمی و پژوهشی برگزار کنند».
وی اظهار داشت: «توقع داریم انجمنهای علمی دانشجویی مباحث بینرشتهای را تقویت کنند و در این زمینه، کارگاههای آموزشی برگزار شوند».
مدیر امور پژوهشی دانشگاه لرستان، ادامه داد: «انجمنهای علمی دانشجویی بایستی کارگاههای تخصصی علمی برگزار کنند و ارتباط خود را با سازمانها، کارخانهها و شرکتها، گسترش دهند».
دکتر حسین حاتمی از معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، به خاطر برگزاری این نشست، قدردانی کرد.
انجمنها، جامعهمحور و کارآفرین باشند
دکتر میثم دوستیزاده، مدیر ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان در این نشست، در سخنانی گفت: «امروزه انجمنهای علمی دانشجویی باید جامعهمحور و کارآفرین باشند».
دکتر دوستیزاده، توضیح داد: «بازدیدهای علمی، کارگاههای تخصصی و فناوری را بایستی در فعالیتهای انجمنهای علمی دانشجویی، مورد توجه قرار داد».
وی اظهار داشت: «مهارتافزایی، کارآفرینی و فناوری از ارکان مهم دانشگاههای امروزی هستند و انجمنهای علمی دانشجویی نیز بایستی به این موضوعات، توجه ویژه داشته باشند».
مدیر ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان، افزود: «مرکز نوآوری دانشگاه لرستان در سال 98 راهاندازی شد؛ هستههای فناور هم مشغول فعالیت شدند؛ این نشاندهندهی اهمیت فناوری در جهان امروز است».
دکتر میثم دوستیزاده از انجمنهای علمی دانشجویی دعوت کرد از مرکز نوآوری دانشگاه لرستان، بازدید کنند و ارتباط خود را با این مرکز، گسترش دهند.
دکتر دوستیزاده، بیان کرد: «ما در بخشهای مدیریت مرکز ارتباط با جامعه و کارآفرینی و مرکز نوآوری دانشگاه، این آمادگی را داریم که از انجمنهای علمی دانشجویی، حمایت کنیم».
وی افزود: «از ابتدای سال در حال برگزاری رویدادهای ایدهشو هستیم که در زمینههای تخصصی برگزار میشوند؛ هدف، این است که از دانشجویان مستعد و ایدههای دارای قابلیت کارآفرینی و تجاریسازی، حمایت شود».
مدیر ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان، تصریح کرد: «انجمنهای علمی دانشجویی بایستی همکاریها و ارتباطات خود را با پارک علم و فناوری استان گسترش دهند».
دکتر میثم دوستیزاده گفت: «هدف آن است دانشجویانی تربیت شوند که بعد از دانشآموختگی، بتوانند خودشان، کارآفرین باشند و کارآفرینی کنند».
دکتر دوستیزاده، افزود: «با همکاری بین انجمنهای علمی دانشجویی و مرکز نوآوری دانشگاه لرستان میتوانیم کارگاههای توانمندسازی و مهارتافزایی برای انجمنهای علمی دانشجویی، برگزار کنیم».
وی ادامه داد: «سامانهای تحت عنوان سامانه نظام نیازها و ایدهها (نان) طراحی شده است؛ در این سامانه نیازهای جامعه و پتانسیلهای دانشگاهها، عرضه شده است؛ دانشجویان انجمنهای علمی دانشجویی میتوانند در تعامل با اعضای هیئت علمی، در اینگونه فعالیتها هم مشارکت داشته باشند».
گفتنی است کارگاه آموزشی با عنوان «انجمن علمی مطلوب» با تدریس مهندس رضا روستایی، نیز برای دبیران و اعضای شورای مرکزی انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه لرستان برگزار شد.