دولت از دانشگاههای استانهای کمتربرخوردار، حمایت بیشتری کند
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان گفت:« توقع ما از دولت محترم انقلابی، این است که از دانشگاههای در حال رشد در استانهای کمتربرخوردار همچون دانشگاه لرستان، حمایت بیشتری کند».
حجتالاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمیکنکبود، در چهل و هفتمین گردهمایی سراسری مسئولان نهادهای مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور که با حضور دکتر محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و به میزبانی مشهد مقدس برگزار شد گفت:«دانشجویان خارجی (غیرایرانی) دانشگاههای کشور یک ظرفیت بالا هستند که اگر بهدرستی برنامهریزی شود میتوانند بیش از پیش، سفیران علمی و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها باشند؛ در این رابطه تجربهی کاری جامعهالمصطفی یک تجربه مفید است که دانشگاهها باید از این تجربه برای تقویت دیپلماسی علمی استفاده کنند».
دکتر حاتمیکنکبود تصریح کرد:«برای اینکه بتوانیم تحول در علوم انسانی ایجاد کنیم بایستی آییننامههای ارتقای اعضای هیئت علمی که جهتدهنده به رفتارهاست اصلاح شود؛ آییننامه ارتقای علوم انسانی توسط فنی و مهندسی تدوین شده است که این اشتباه است و باید اصلاح صورت گیرد؛ زیرا تحول در علوم انسانی، تحول در همه زیرساختهاست».
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان، توضیح داد:«از وزیر محترم علوم تشکر میکنم به خاطر اینکه بهصورت شفاف گفتهاند سه درصد بودجه دانشگاهها باید به بخش فعالیت فرهنگی و اجتماعی اختصاص داده شود؛ این، نشان از اهمیت دادن به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در نظام دانشگاهی است؛ همچنین توقع این است که برنامههای مختلف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها که براساس سند راهبردی نهاد اجرا میشوند در زمینه اختصاص بودجههای کافی، از همان سهم سه درصدی بودجه دانشگاه، دیده شوند تا سند راهبردی بهصورت کامل و جامع در دانشگاهها اجرا شود».
حجتالاسلام و المسلمین حاتمیکنکبود توضیح داد:«دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیاز به تأمین نیروی انسانی دارد؛ اما متأسفانه هر نیرویی که از دانشگاه به نهاد مأمور به خدمت میشود هیچگونه ارتقای شغلی برایش محاسبه نمیشود و این رویه باید اصلاح شود».
وی توضیح داد:«با تدابیر وزیر محترم علوم، دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری عضو شورای آموزش عالی استان است اما برای پیشگیری از برخی مشکلات انتظار آن است که مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، عضو هیئت امنای دانشگاهها، هیئت ممیزهها و همچنین هیئت اجرایی جذب کارکنان دانشگاهها هم عضو شوند».
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان تصریح کرد:«به مشکلات دانشگاههای استانهای کمتربرخوردار همچون دانشگاه لرستان بایستی بیشتر توجه شود؛ برای مثال، ما هنوز مشکل زمین در دانشگاه لرستان داریم و هر روز درگیر پاسخگویی به اداره راه و شهرسازی هستیم؛ اگر بخواهیم برنامههایی همچون ساخت خوابگاه متأهلی را اجرا کنیم بایستی این مشکل رفع شود».
حجتالاسلام و المسلمین حاتمیکنکبود افزود:«مسائلی همچون همسانسازی حقوقها و بدهیهای مالی دانشگاهها بهویژه دانشگاههای استانهای کمتربرخوردار همچون دانشگاه لرستان بایستی راهکارشناسی شده و مورد توجه بیشتر قرار گیرد؛ وقتی دانشگاه کمبضاعتی در استان کمتربرخورداری، درآمد اختصاصی ندارد نمیتواند بدهیهای سنگین مالی را پرداخت کند».
وی بیان کرد:«توقع ما از دولت محترم انقلابی این است که به دانشگاههای در حال رشد همچون دانشگاه لرستان، توجه و حمایت بیشتری کند؛ دانشگاه لرستان در زمینهی فعالیت آزمایشگاه مرکزی دارای رتبه دوم در کشور شده است؛ پس، ما توقع داریم از اینگونه دانشگاههای در حال رشد، حمایتهای بیشتری صورت گیرد».