اخبار

نشست رؤسای دانشگاه‌های منطقه پنج کشور به میزبانی دانشگاه لرستان و با حضور رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور برگزار شد

۱۴۰۱/۰۲/۲۲

نشست رؤسای دانشگاه‌های منطقه پنج کشور با حضور دکتر علی‌باقر طاهری‌نیا، رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور و عضو دائمی شورای معاونان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شد.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست، روز پنجشنبه، 22 اردیبهشت‌ماه در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه لرستان برگزار شد.

دکتر طاهری‌نیا، رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور و عضو دائمی شورای معاونان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست، یک گزارش از ظرفیت‌ها، کارکردها و فعالیت‌های مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، ارائه کرد.

دکتر طاهری‌نیا، گفت:«برگزاری نشست رؤسای مناطق دانشگاهی کشور از جمله منطقه‌ی پنج، به‌عنوان یک ظرفیت مهم برای افزایش همگرایی بین‌دانشگاهی، محسوب می‌شود».

وی، توضیح داد:«در تصمیمات و سیاست‌های دانشگاه‌ها بایستی اهداف دولت سیزدهم یعنی انقلابی بودن و مردمی بودن، نمایان باشد».

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، افزود:«برای برنامه‌های راهبردی دانشگاه‌ها بایستی مفاهیم و محتوای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مورد توجه ویژه قرار گیرد».

دکتر طاهری‌نیا، تشریح کرد:«تقاضا دارم از رؤسای محترم دانشگاه‌های منطقه پنج کشور که ظرفیت‌های انسانی و علمی خود را برای عضویت در شبکه‌ی نخبگانی وابسته به مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، معرفی کنند تا بتوانیم در تحقق اهداف موفق شویم».

وی بیان کرد:«برگزاری این‌گونه نشست‌ها در راستای تقویت ساختارهای منطقه‌ای همگرایانه است».

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور تصریح کرد:«نشست‌های منطقه‌ای باید پیگیر رفع مشکلات و مسائل مشترک باشند و در این مسیر با همدیگر هم‌گرایی و تبادل تجارب داشته باشند».

دکتر طاهری‌نیا، توضیح داد:«تجربیات موفق دانشگاه‌ها باید به اشتراک گذاشته است و امروزه نیز یکی از مسائل بسیار مهم موضوع جهاد تبیین است».

وی تشریح کرد:«دانشگاه‌های منطقه پنج با همدیگر تورهای تبیینی برای مناطق مختلف پیشرفته علمی و صنعتی، برگزار کنند».

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور، تبیین کرد:«بهتر است دانشگاه‌های منطقه پنج و دانشگاه‌های سایر مناطق کشور، شبکه‌سازی‌های مختلف از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و مدیران تشکیل بدهند تا شاخص‌ها به همدیگر نزدیک شوند».

سرآغاز یک فصل جدید برای تحول

دکتر علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان و رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان در این نشست، ضمن عرض خیر مقدم به رؤسای دانشگاه‌های منطقه‌ی پنج کشور، گفت:«برگزاری این‌گونه نشست‌ها یک بسترسازی مناسب و یک سرآغاز برای فصل جدید تحول‌گرایی است و هدف نهایی و کلان انقلاب اسلامی ایران، تمدن‌سازی نوین اسلامی است».

دکتر نظری بیان کرد:«باید تعاملات و ارتباطات بین دانشگاه‌های منطقه‌ی پنج کشور در حوزه‌های مختلف، بیشتر و اشتراکات، بیشتر شود».

وی تصریح کرد:«باید تلاش کنیم از ظرفیت‌های همدیگر استفاده کرده و براساس انسجام و هماهنگی، مشکلات را رفع کنیم».

رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان ادامه داد:«دانشگاه‌های منطقه‌ی پنج کشور باید کوشش کنند تفاهم‌نامه‌های همکاری منطقه‌ای را گسترش بدهند».

سرپرست دانشگاه لرستان توضیح داد:«نشست رؤسای دانشگاه‌های منطقه‌ی پنج کشور همزمان با جشنواره ملی فرهنگ اقوام ایران به میزبانی خرم‌آباد برگزار شد».

دکتر علی نظری، تشریح کرد:«براساس برنامه‌ریزی‌هایی که در دانشگاه لرستان انجام شد هر روز یک دانشکده از دانشکده‌های دانشگاه لرستان، حضور در جشنواره ملی فرهنگ اقوام ایران داشت و نشست‌های مختلف علمی برگزار شد و مورد استقبال هم قرار گرفت».

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی

در این نشست، تفاهم‌نامه همکاری بین رؤسای دانشگاه‌های منطقه‌‌ی پنج کشور و دکتر طاهری‌نیا، رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور، منعقد و مبادله شد.

دکتر علی نظری نیز به‌عنوان دبیر شورای رؤسای منطقه پنج کشور انتخاب شد.

برخی دیدگاه‌های رؤسای دانشگاه‌های منطقه پنج کشور در این نشست:

1ـ اخبار دانشگاه‌های منطقه‌ی پنج کشور توسط روابط‌ عمومی‌های این منطقه به اشتراک گذاشته شود و سیاستگذاری منسجم اطلاع‌رسانی، تهیه یا تقویت شوند.

2ـ راهکارها و تجربیات دانشگاه‌های منطقه‌ی پنج کشور درباره درآمدزایی دانشگاه‌ها به اشتراک گذاشته شود.

3ـ در زمینه‌ی خدمات رفاهی و مدیریت سراهای دانشجویی (خوابگاه‌ها) اشتراک‌گذاری تجربیات صورت بگیرد.

4ـ المپیادهای ورزشی منطقه‌ای تقویت شوند.

5ـ از ظرفیت‌ مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور برای ارتقای شاخص‌های نظام دانشگاهی منطقه‌ی پنج، بهره‌گیری شود.

6ـ برای اینکه نشست‌های منطقه‌ای، بازده‌های کافی داشته باشند نیاز است کارگروه‌ها یا کمیسیون‌هایی ذیل منطقه‌ی پنج، تشکیل شود.

7ـ تلاش شود با همگرایی منطقه‌ای، رشته‌های بین‌رشته‌ای تقویت شده و ایجاد رشته‌های تحصیلی براساس نیازهای بازار کار استانی و منطقه‌ای باشند.

8ـ پذیرش دانشجویان خارجی (غیرایرانی) یک مزیت است که در این زمینه نیاز است همکاری‌های منطقه‌ای را گسترش بدهیم.

9ـ برگزاری رویدادهای مشترک استارتاپی منطقه‌ای.

10ـ تقویت برنامه‌های فرهنگی مشترک همچون اردوهای راهیان‌نور.

11ـ ساز و کاری ایجاد شود تا متخصصان دانشگاهی منطقه‌ی پنج کشور با همدیگر ارتباط مداوم داشته باشند و تجربیات همدیگر را در راستای کاهش مشکلات استانی و منطقه‌ای به‌کارگیری کنند.

12ـ درباره مشکلات اداری، مالی و حقوقی دانشگاه‌های منطقه‌ی پنج کشور، همکاری‌ها و هم‌افزایی‌ها و استفاده از تجربیات همدیگر، بیشتر شود.

13ـ در مباحث مرتبط با بودجه‌نویسی سازمانی و دانشگاهی، تبادل نظرات منطقه‌ای، بیشتر شود تا بتوان در نهایت، افزایش بودجه‌های دانشگاهی را برای کاهش کمبودهای فعلی، رقم زد.

گفتنی است رؤسای دانشگاه‌های منطقه‌ی پنج کشور، با حضور در مزار سه شهید گمنام دانشگاه لرستان به مقام شامخ شهیدان والامقام ادای احترام کردند.

دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان‌های لرستان، ایلام، کردستان و کرمانشاه در منطقه‌ی پنج کشور (وزارت علوم) قرار دارند.

گزارش تصویری

۱۴۰۱/۰۲/۲۲ - ۲۳:۰۹
۷۹۲ بازدید