همکاری مشترک دانشگاه لرستان و سازمان جهاد کشاورزی استان براساس فعالیتهای دانشبنیان
نشست مشترک مسئولان دانشگاه لرستان و مدیران جهاد کشاورزی استان لرستان با هدف گسترش همکاریهای دوجانبه در جهت کمک به تحقق شعار سال (اقدامات مشترک دانشبنیان) برگزار شد.
به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، در راستای گسترش همکاریهای بروندانشگاهی دوجانبه و تقویت ارتباط دانشگاه با بخشهای مختلف جامعه در مسیر اقتصاد دانشبنیان، تولید، کارآفرینی و اشتغالآفرینی، نشست مشترک دانشگاه لرستان و سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، عصر روز جمعه، 9 اردیبهشتماه به میزبانی دانشگاه لرستان و در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه لرستان برگزار شد.
دکتر علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان و رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان در این نشست گفت:«دانشگاه لرستان در راستای کاهش نظام مسائل استان لرستان از گسترش همکاریهای دوجانبه، چندجانبه و مسئلهمحور با بخشهای مختلف و سازمانهای مختلف از جمله سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان استقبال میکند».
دکتر نظری تصریح کرد:«اینگونه همکاریها باید براساس مسئلهشناسی و مسئلهمحوری باشند و در مسیر تحقق شعار سال مبتنی بر تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرینی قرار داشته باشند».
وی بیان کرد:«موضوعات باید بهصورت مصداقی و مسئلهمحور تعریف شوند و در یک اتاق فکر مشترک یا یک هیئت اندیشهورز مشترک، راهکارشناسی شوند».
سرپرست دانشگاه لرستان افزود:«همچنین ضرورت دارد برای گسترش همکاریهای مشترک مصداقی و مسئلهمحور، کارگروههای مشترک با حضور کارشناسان و متخصصان دو طرف، تشکیل شود».
رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان توضیح داد:«هیئتهای اندیشهورز که تشکیل شدهاند در بخشهای مختلف متناسب با نیازهای استان لرستان، فعالیت خواهند کرد».
دکتر نظری ادامه داد:«صورتجلسه بیان دیدگاههای مختلف در اینگونه جلسات و نشستهای مشترک بایستی توسط معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان، ثبت شده و در نهایت به یک کتابچه برای دراختیار داشتن مسیر و چشمانداز راه، تبدیل شود».
وی تصریح کرد:«دانشگاه به تنهایی نمیتواند کاری انجام بدهد و سازمانهای هدف اجرایی هم به تنهایی نمیتوانند؛ بنابراین همکاریها و همافزاییهای دوجانبه را باید گسترش داد که همین خودش در مسیر دانشبنیانی است».
سرپرست دانشگاه لرستان گفت:«اگرچه برخی هماهنگیها سخت است اما ما باید تلاش کنیم همافزایی و همکاریهای بین سازمانها را بهصورت یک گفتمان در سطح استان، ترویج کنیم».
دکتر علی نظری، تأکید کرد:«باید به این سو برویم که همکاریهای بین دانشگاه، سازمانها و رسانهها بهویژه رسانهی استانی و رسانه ملی افزایش پیدا کند تا دچار تحول بشویم؛ اما اگر ارتباطات سخت بشود وضعیت به سوی تحول نخواهد رفت».
دکتر نظری تصریح کرد:«دانشگاهها و سازمانهای اجرایی بایستی اطلاعات و دادههایی را که در اختیار دارند براساس همکاریهای مشترک علمی، در اختیار همدیگر بگذارند تا براساس همافزایی، بتوان تحول ایجاد کرد».
رابط از سوی دو طرف، تعیین شود
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیب حاتمیکنکبود، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«برای اثربخشی همکاریهای دوجانبه بایستی یک رابط از طرف دانشگاه و یک رابط از سوی سازمان جهاد کشاورزی برای پیگیری موضوعات مشترک، مشخص شود».
دکتر حاتمیکنکبود تصریح کرد:«بایستی پیشنهادات شفاف و مصداقی و مشخص برای تعریف ریز مسائل، ارائه شوند و سپس بهصورت دقیق و مصداقی به انعقاد تفاهمنامههای مشترک در موضوعات معین، اقدام کرد».
وی اظهار داشت:«بایستی ارتباطات و تعاملات و همکاریهای مشترک بین دانشگاه لرستان و سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان را براساس تلاش برای کاهش مشکلات حوزهی کشاورزی استان، گسترش داد».
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان تصریح کرد:«همچنین میبایست در مسیر تحقق شعار سال، رویکردهای دانشبنیان را براساس گسترش همکاریهای دوجانبه، ارتقاء داد».
سیاست وزارت علوم، مأموریتگرا بودن دانشگاههاست
دکتر مصطفی کرمپور، سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«سیاست وزارت علوم این است که دانشگاهها و مراکز آموزش عالی هر استانی متناسب با نیازهای آن استان، مأموریتگرا شوند؛ یعنی دانشگاههای هر استان باید برای کاهش مشکلات و چالشهای آن استان، اثرگذار و سهیم باشند».
دکتر کرمپور، توضیح داد:«همکاریهای بروندانشگاهی از جمله همکاری با سازمان جهاد کشاورزی را باید افزایش داد تا براساس استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، تفاهمنامههای مسئلهمحور دوجانبه، منعقد شوند».
وی افزود:«یکی از ظرفیتهای استان لرستان بخش کشاورزی است و به همین علت، دانشگاه مأموریتگرا دانشگاهی است که بتواند برای رفع مشکلات حوزهی کشاورزی استان لرستان، اثرگذار باشد».
سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان تشریح کرد:«مأموریتهای دانشگاه لرستان در بخش کشاورزی استان توسط دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، معرفی میشوند و برای انجام مأموریتها، همکاریهای بروندانشگاهی، گسترش مییابند تا در نهایت نهاد دانشگاه بتواند در کاهش مشکلات بخش کشاورزی استان براساس راهکارهای علمی و عملیاتی، اثرگذار باشد».
شناخت پتانسیلهای همدیگر و انعقاد تفاهمنامههای کاربردی
دکتر سعید محمدزاده، سرپرست دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«هیئتهای اندیشهورز که در دانشگاه لرستان تشکیل شدهاند با رویکرد تعاملگرایی بهدنبال استفاده از همه پتانسیلهای علمی استان برای رفع مشکلات استان هستند».
دکتر محمدزاده بیان کرد:«خوشبختانه استان لرستان در حوزه کشاورزی و دام، دارای ظرفیتهای بسیار خوبی است و این موضوع ایجاب میکند که با تشکیل اینگونه نشستها و تقویت فعالیتهای هیئتهای اندیشهورز فرابخشی، کمک کنیم تا مشکلات بخش کشاورزی و دام استان لرستان، رفع شوند یا کاهش یابند».
وی توضیح داد:«استفاده از ظرفیت دانشگاهیان استان از جمله دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، کمک خواهد کرد که خیلی کارآمدتر و اثرگذارتر بشود و بتوان بر بحرانهای احتمالی و مشکلات و چالشها، غلبه کرد».
دکتر محمدزاده تأکید کرد:«ما باید کوشش کنیم تعاملات و همافزاییهای بروندانشگاهی را افزایش بدهیم تا در نهایت بتوانیم با راهکارهای علمی، مشکلات استان را رفع کنیم».
سرپرست دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان تشریح کرد:«از جمله حوزههای کاری سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، حوزه دام است که ما در دانشگاه لرستان علاوه بر ظرفیتهای دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دارای بیمارستان تخصصی دامپزشکی هم هستیم که نیاز است از ظرفیتهای این بیمارستان هم در همکاریهای دوجانبه در حوزهی علوم دامی، بهرهگیری شود».
دکتر سعید محمدزاده، تصریح کرد:«دانشگاه لرستان و سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان بایستی با برگزاری منظم اینگونه نشستهای مشترک، پتانسیلهای همدیگر را هرچه بهتر، بشناسند و براساس این شناخت، تفاهمنامههای مشترک مصداقی و کاربردی را منعقد کنند».
دامپزشکی در خدمت سلامت دام استان
دکتر امین جایدری، سرپرست دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«استان لرستان، پنج درصد جمعیت دامی کشور را داراست و رتبه ششم کشور در زمینهی تولید واحدهای دامی را دارد؛ همچنین حدود پنج تا شش میلیون واحد دامی سبک و سنگین در استان لرستان وجود دارد».
دکتر جایدری، توضیح داد:«متناسب با استعدادها و ظرفیتهای دامی استان لرستان، موضوع دامپزشکی در استان لرستان یک حوزه فعالیتی مهم محسوب میشود».
وی افزود:«دام باید سالم باشد و وجود بیماریها باعث تهدید سلامت دام و ضررهای اقتصادی میشود؛ بنابراین، مقولهی دامپزشکی دارای اهمیت است که خوبشختانه دانشگاه لرستان علاوه بر وجود دانشکده دامپزشکی دارای بیمارستان تخصصی دامپزشکی نیز است».
سرپرست دانشکده دامپزشکی افزود:«تخصصهای مختلف و متنوعی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان وجود دارد بایستی با همکاری مشترک با سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، بتوانیم سلامت دام در استان و پیشگیری از بیماریها و درمان بیماریها را نهادینه کنیم».
وی تصریح کرد:«همچنین بایستی پژوهشهای مشترک کاربردی با محوریت نیازهای استان را افزایش داد تا در حوزههای مختلف بتوانیم بهرهوری را افزایش بدهیم».
دکتر جایدری، افزود:«بایستی آموزش را هم در سطح جامعه هدف همچون دامداران، گسترش بدهیم که نیازمند همکاریهای دوجانبه بین دانشگاه لرستان و سازمان جهاد کشاورزی استان است؛ همچنین میبایست کلینیکهای سیار دامپزشکی را در سطح استان گسترش داد که در این زمینه نیز دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان، این آمادگی را دارد که اقدامات لازم را با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان، انجام بدهد».
سرپرست دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان توضیح داد:«یکی از اقدامات پیشنهادی این است که با همکاری مشترک با سازمان جهاد کشاورزی تلاش کنیم برای اقشار ضعیف و کمدرآمد، کاهش قیمت تعرفههاست که بهصورت یارانه، توسط دانشگاه لرستان و سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، جبران شود».
جهاد کشاورزی از طرحهای کاربردی حمایت کند
دکتر علی کیانی، به نمایندگی از گروه آموزشی علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«گروه علوم دامی تا مقطع دکترا دانشجو دارد و این گواه آن است که پتانسیلهای خوبی در این گروه وجود دارد».
دکتر کیانی، افزود:«پایه و اساس دامپروری در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان از ابتدا، بهصورت اصولی، گذاشته شده است و انتظار ما از سازمان جهاد کشاورزی این است که ارتباط ما با بدنهی جهاد کشاورزی بهویژه بخش علوم دامی، گسترش یابد».
وی توضیح داد:«استان لرستان در بخشهای دامپروری مشکلات عدیدهای دارد که بخشی از مشکلات به علت نوع مدیریتهاست و بخشی دیگر به علت شرایط نامناسب اقتصادی استان بهویژه در چند سال اخیر کشور است».
او ادامه داد:«از توقعات ما از سازمان جهاد کشاورزی استان این است که سازمان جهاد کشاورزی به دانشجویان و اعضای هیئت علمی دارای طرحهای کاربردی، کمکهای لازم مالی را انجام بدهد».
مجوز کلینیک گیاهپزشکی دانشگاه لرستان صادر شود
دکتر مصطفی درویشنیا، مدیر گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«ما در گروه گیاهپزشکی، اعضای هیئت علمی متخصص، گلخانهها و آزمایشگاههای مجهزی داریم که میتوانند بسترهای مناسبی برای همکاری با سازمان جهاد کشاورزی استان، فراهم کنند».
دکتر درویشنیا، توضیح داد:«مدیریت ترویج کشاورزی یک رسالت مهم را برعهده دارد که بایستی با تعاملگرایی بین دانشگاه و جهاد کشاورزی، زمینهی اجرایی شدن هرچه بیشتر مفاهیم علمی و دانشگاهی در حوزههای کشاورزی را فراهم آورد».
وی بیان کرد:«توقع ما این است که سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان متناسب با ظرفیتها و توانمندیهای مختلف و متنوع دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، مجوز راهاندازی یک مرکز خدمات و یک کلینیک گیاهپزشکی را برای دانشگاه لرستان صادر کند تا بتوان به کشاورزان استان لرستان، یک خدمت مهم انجام داد».
دکتر درویشنیا، تصریح کرد:«ما شاهد هستیم که دانشگاههایی همچون دانشگاه تهران یا شیراز دارای کلینیک گیاهپزشکی هستند و انتظار ما از سازمان جهاد کشاورزی آن است که دانشگاه لرستان نیز کلینیک گیاهپزشکی داشته باشد».
مدیر گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان تأکید کرد:«تفاهمنامههایی که بین دانشگاه لرستان و سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان منعقد میشوند بایستی هم منافع دو طرف را تأمین کنند و هم قابلیت اجرایی داشته باشند».
باید به سوی کشاورزی هوشمند برویم
دکتر امین طاهریگراوند، مدیر گروه مکانیک بیوسیستم دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«این گروه میتواند در حوزههایی همچون آموزش استفاده ازماشینآلات کشاورزی برای بهرهبرداران، همکاریهای خود را با سازمان جهاد کشاورزی استان، گسترش دهد».
دکتر طاهریگراوند افزود:«روشهای نوین خاکورزی و کاشت، بیخاکورزی و کمخاک ورزی از جمله مباحث است و همچنین موضوع کشاورزی هوشمند و اینترنت اشیاء و ... از دیگر موضوعاتی است که میتوان بر مبنای آنها همکاریها دوجانبه را گسترش داد».
وی بیان کرد:«بایوسیستم از جمله مباحثی است که میطلبد در کشاورزی از فناوریهای نوین استفاده شود و گروه متناسب با شرایط اقلیمی استان این آمادگی را دارد که خدمات علمی به سازمان جهاد کشاورزی و کشاورزان استان ارائه دهد».
مدیر گروه مکانیک بیوسیستم دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان ادامه داد:«بحث فرآوری محصولات کشاورزی و کنترل کیفی آنها از جمله دیگر موضوعات است که آمادگی داریم در این زمینهها هم خدمات تخصصی خود را ارائه دهیم».
دکتر طاهریگراوند، تشریح کرد:«استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در کشاورزی همچون انرژی خورشیدی از دیگر مباحث مهم حوزههای مکانیک بیوسیستم است».
وی اظهار داشت:«توقع ما از سازمان جهاد کشاورزی این است که تجهیزات مدرن و بهروز همچون تراکتورهای جدید را برای افزایش کیفیت آموزش، در اختیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان قرار دهد».
خدمات علمی و کاربردی در زمینههایی همچون بهنژادی و بهزراعی
دکترامیدعلی اکبرپور، مدیر گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«گروه دارای آزمایشگاههای مجهز است و میتواند خدمات خیلی خوبی به سازمان جهاد کشاورزی استان ارائه دهد».
دکتر اکبرپور تشریح کرد:«ما در زمینه بهزراعی و تولید محصولات در شرایط تنشها بهویژه تنشهای خشکسالی میتوانیم خدمات علمی و کاربردی ارائه دهیم؛ همچنین در زمینههایی همچون کشاورزی پایدار، تعیین زمانبندی کشت و بهینهسازی کشت و ... میتوانیم خدمات خود را ارائه کنیم».
وی ادامه داد:«در بخشهای دیگری همچون بهنژادی گیاهی نیز دارای توانمندیهای خوبی هستیم که همکاریها دوجانبه را براساس تشکیل کارگروههای مشترک باید گسترش داد».
سند استانی برای نیاز آبی تهیه شود
دکتر حیدر نصرالهی، به نمایندگی از گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«متناسب با وضعیت آب استان که در شرایط خشکسالی و سیلآبی، هر دو، استان آسیب میبیند ضرورت دارد براساس نگاه دانشبنیان و علمی از اساتید مهندسی آب دانشگاه لرستان استفاده شود».
دکتر نصرالهی، توضیح داد:«باتوجه به موضوعات آب در استانهای اصفهان و خوزستان، امکان بهرهبرداری بیشتر لرستان از آب به راحتی به این استان داده نمیشود؛ بنابراین، راهکار این است که به سوی افزایش بهرهوری در کشاورزی برویم و در این راستا گروه مهندسی آب آمادگی دارد که یک سند استانی برای نیازآبی، الگوی کشت و بهرهوری محصولات کشاورزی با نگاه علمی و تضمینی ارائه بدهد که در شرایط بحرانی، کاملاً کاربرد داشته باشد».
دکتر محمد محیسنی، به نمایندگی از گروه شیلات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«ما در استان در حال حاضر دو چالش داریم: کمبود منابع آب قابل دسترس و دیگری، افزایش قیمت نهادههای تولید که باعث شده حاشیه سود صنعت مهم آبزیپروری در استان لرستان به چالش کشیده شود».
دکتر محیسنی، توضیح داد:«گروه شیلات و محیطزیست دانشگاه لرستان که یک گروه تازهتأسیس است همکاریهای خوبی با اداره کل شیلات استان لرستان داشته است؛ رفع موانع تولید و افزایش راندمان تولید از جمله مباحث مربوط به همکاریهای گروه شیلات و محیط زیست است».
وی اظهار داشت:«در بحث بومیسازی روشهای آبزیپروری متناسب با تنشهای آبی موجود، گروه شیلات و محیطزیست آمادگی دارد راهکارهای علمی خود را ارائه کند».
دکتر محیسنی توضیح داد:«همچنین برگزاری دورههای مختلف دانشافزایی برای جامعهی آبزیپروری از دیگر اقداماتی است که میتوانیم در همکاری با سازمان جهاد کشاورزی انجام بدهیم».
وی تصریح کرد:«توقع داریم از سازمان جهاد کشاورزی استان که در زمینه مطالعات پژوهشی، حمایتهای مالی لازم را انجام بدهند و در زمینهی تجهیزات نیز مساعدت کافی را داشته باشند».
ظرفیتهای مختلف در علوم باغبانی
دکتر حسن مومیوند (گروه آموزشی علوم باغبانی) در این نشست گفت:«از تخصص و دانش اعضای هیئت علمی در زمینههای مختلف همچون گیاهان دارویی باید استفاده شود؛ همچنین در زمینه کشت محصولات گلخانهای، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی آمادگیهای لازم برای همکاری با سازمان جهاد کشاورزی استان را داراست».
دکتر مومیوند ادامه داد:«همچنین دربخش کشت گیاهان دارویی، آمادگی لازم را داریم که خدمات خود را به سازمان جهاد کشاورزی استان ارائه دهیم».
وی افزود:«دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان میتواند با رویکرد پایاننامههای کاربردی به رفع مشکلات و چالشهای سازمان جهاد کشاورزی استان، کمک کند».
جایگاه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان در سطح کشور
دکتر علی فرمانی، رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان در این نشست گفت:«آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان از نظر وزارت علوم، رتبه دوم آزمایشگاههای مرکزی وزارت علوم را دارد و میتوانیم انواع خدمات را به سازمان جهاد کشاورزی استان ارائه کنیم».
دکتر فرمانی توضیحاتی از انواع تجهیزات آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان ارائه کرد.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان افزود:«آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان باتوجه به امکانات و تجهیزات و نیروی متخصصی که دارد میتواند به عنوان یک آزمایشگاه مرجع، انواع خدمات را به سازمان جهاد کشاورزی استان ارائه کند».
طراحی سامانههای جدید
دکتر عبدالرضا رشنو (گروه آموزشی مهندس کامپیوتر) در این نشست گفت:«طراحی سامانهها برای ارزیابی آنلاین سطح زیرکشت محصولات کشاورزی یک موضوع مهم است».
دکتر رشنو توضیح داد:«با طراحی ایننوع سامانهها میتوان مصرف آب کشاورزی را کنترل کرد و توزیع اقلام یارانهای کشاورزی را عادلانه نمود».
وی تشریح کرد:«نظارت و کنترل مباحث بیمهای در کشاورزی هم میتواند بهصورت گسترده توسط سامانهها انجام شود تا در مباحث تصمیمگیری دقیق به کمک تصمیمگیران بیاید».
تحقیقات باید کاربردی و به نفع بهبود وضعیت زندگی مردم باشند
دکتر محمد مهرنیا از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان در این نشست گفت:«کشاورزی استان نیازمند این است که براساس علوم دانشبنیان فعالیت کند».
دکتر مهرنیا توضیح داد:«برای مثال بحث بهرهوری و صرفهجویی در مصرف آب یک بحث بسیار جدی است؛ انتظار این است که با همکاری دانشگاه بتوانیم تحقیقات کاربردی را ترویج کنیم تا در نهایت خروجی کار به نفع کشاورزان بشود».
وی تشریح کرد:«تحقیقات باید اثرگذاری در بهبود وضعیت زندگی مردم داشته باشند؛ رونق کشاورزی همراه با صیانت از منابع طبیعی و حفاظت از جنگلداری است و این دو همراه هم هستند؛ دانشگاه لرستان باید بتواند در زمینه جنگلهای استان و مسائلی همچون زوال بلوط، پژوهشها و تحقیقات قوی و کاربردی داشته باشد».
دکتر مهرنیا افزود:«همچنین در زمینه آبخیزداری، گیاهان تزیینی و گیاهان دارویی بایستی تحقیقات قوی و اثرگذار انجام بشود».
ورود هوشمندانهی دانشگاه لرستان
مهندس مجتبی میر، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در این نشست گفت:«ورود هوشمندانه دانشگاه لرستان به بحث همکاریهای دوجانبه در راستای شعار سال و مبتنی بر اقتصاد دانشبنیان است».
وی افزود:«ما رسالت داریم براساس سیاستهای کلان دولت، کشاورزی را از وضعیت فعلی به یک کشاورزی دانشبنیان تبدیل کنیم؛ تقویت ارتباطات و همکاریهای دوجانبه با دانشگاهها نیز در این راستاست».
مهندس میر بیان کرد:«برای ما از طرف وزارت جهاد کشاورزی، تکلیف است که بایستی همکاریهای دوجانبه را با نظام دانشگاهی گسترش بدهیم تا در مسیر تحقق شعار سال، حرکت کنیم».
وی تصریح کرد:«علاوه بر گسترش همکاریها با دانشگاهها رویکرد کاری سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان آن است که همکاریها با شرکتهای دانشبنیان را نیز متناسب با شعار سال، گسترش دهد».
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، توضیح داد:«دانشگاه لرستان باید بهصورت هوشمندانه و مصداقی به موضوعات معین و مشخص، ورود پیدا کند و راهکارهای علمی و عملیاتی ارائه دهد».
وی ادامه داد:«برای مثال موضوع تابآوری اراضی دیم کشاورزی استان لرستان در برابر تنشها یک موضوع مهم است که دانشگاه لرستان میتواند بهصورت هوشمندانه به این موضوع ورود پیدا کند؛ باید تلاش کرد کشاورز را متناسب با اقلیم بومی، توانمند کرد».
مهندس میر تصریح کرد:«دانشگاه لرستان و سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان باید با همکاریهای مشترک راهکارهای مشخص و مصداقی برای رفع مشکلات کشاورزی، ارائه کنند».
دکتر صادق اسدالهی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان نیز در این نشست ضمن تشکر از حاضران در نشست به خاطر ارائه ظرفیتها و توانمندیهای مختلف، اعلام کرد که سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان نیز این آمادگی را دارد که همکاریهای دوجانبهی خود را با دانشگاه لرستان با تأکید بر گروههای آموزشی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گسترش دهد.
گفتنی است در پایان این نشست، نماز مغرب و عشا به امامت حجتالاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمیکنکبود، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان اقامه شد.