دانشگاه لرستان نشست مجازی معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی منطقه پنج کشور را برگزار کرد

۱۴۰۰/۱۲/۲۴

نشست مجازی و غیرحضوری شورای معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه 5 کشور برگزار شد.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، نشست مجازی شورای معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای منطقه 5 کشور را دبیرخانه شورای معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه 5 کشور ، مستقر در دانشگاه لرستان، صبح روز سه‌شنبه،24 اسفندماه به‌صورت مجازی و با حضور دانشگاه‌های ایلام، رازی، کردستان و لرستان برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه لرستان، در ابتدای این نشست مجازی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان و دبیر منطقه پنج، ضمن گرامیداشت اعیاد شعبانیه و آرزوی توفیق زیارت و فرج مهدی موعود (عج)، با توجه به فرا رسیدن ایام میلاد پر خیر و برکت نیمه شعبان، به بیان مواردی جهت ایجاد بسترهای مناسب و لازم در راستای برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی در سطح دانشگاه‌های منطقه پنج کشور پرداخت.

دکتر محمد حیاتی با اشاره به رئوس برنامه دبیرخانه منطقه درباره بحث و تبادل نظر پیرامون تدوین دستور جلسه نشست حضوری شورا در اردیبهشت 1401 به میزبانی دانشگاه لرستان ؛ مواردی را مطرح کرد؛ از جمله:

1ـ ارائه توانمندی‌ها وظرفیت‌های دانشگاه خود در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی (به منظور استفاده از ظرفیت‌های متقابل یکدیگر وتشکیل بانک داده و اطلاعات مشترک)

2ـ ارائه شیوه های جدید برای اثرگذاری فعالیت های فرهنگی و ایده های نوآورانه و خلاقانه در زمینه فعالیت تشکل‌ها،کانون‌ها، نشریات و انجمن‌های علمی و...

3ـ بیان تجارب موفق در حوزه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه (مسائل زیرساختی – محتوای فرهنگی)
فعالیت های زیرساختی (سامانه جامع معاونت فرهنگی، تفکیک کارپرداز، وسیله نقلیه خاص فرهنگی و ... )
توانمندسازی شورای فرهنگی دانشگاه (ستاد و اتاق فکر)،
تقویم جامع فرهنگی و اجتماعی دانشگاه،
آسیب شناسی نظام جامع فعالیت های فرهنگی و اجتماعی
شیوه سین نویسی (پیوست مهدوی، شرح جزئیات و جوانب مختلف).

در ادامه نشست دکتر ویسه معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ایلام ضمن اشاره به لزوم تسری برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی به حوزه های مختلف فعالیت‌ها از جمله فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خواستار برنامه‌ریزی لازم درباره حضور رؤسای محترم دانشگاه‌ها در برنامه ها و نشست های فرهنگی در راستای آگاهی و در جریان قرار گرفتن و مساعدت لازم به مجموعه معاونت شد.

دکتر روشن خوشنوازی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه کردستان نیز با اشاره به مشترکات فرهنگی دانشگاه‌های منطقه و لزوم آسیب شناسی و ارایه راهکارهای برون‌رفت از وضعیتی که بیماری کرونا و به طبع آن غیر حضوری بودن دانشگاه‌ها و عدم درک شرایط حضوری توسط دانشجویان و آسیب‌های آموزش مجازی و درون‌گرا شدن دانشجویان اشاره کرد و خواستار برنامه ریزی مناسب ، علمی ، دقیق و کارشناسانه دانشگاه‌ها در زمینه برون‌رفت از آسیب‌های دانشجویی و دانشگاهی دوران کرونایی شد.

دکتر حسینی صدر مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان با اشاره به لزوم بررسی سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و استخراج راهکارهای عینی و عملیاتی از آن ، مطالعه کامل سند، توسط متولیان امر در دانشگاه‌ها و ارایه راهکارهای عملیاتی متناسب با آن ، تاکید نمود.

دکتر گوهری مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه با انتقاد از عدم فرصت کافی جهت در میان نهادن دلمشغولی‌ها و دغدغه های فرهنگی مجموعه معاونان و مدیران منطقه در نشست اخیر با معاون فرهنگی و مدیران ستادی وزارت علوم ، به پرهیز از کار کلیشه‌ای فرهنگی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و خواستار توجه به هم‌افزایی و همفکری در جهت تشخیص معضلات فرهنگی دانشگاه‌های منطقه و ارایه راهکار عملیاتی برای اثرگذاری فرهنگی شد و افزود در این راستا با عنایت به اینکه برای معاونت های آموزشی و پژوهشی جایگاه معاون در دانشکده‌ها در نظر گرفته شده است برای معاونت فرهنگی نیز این امر می‌بایست میسر و عملیاتی شود.

دکتر فاطمه احمدی مدیر برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان ، نیز در ادامه با اشاره به هم افزایی و مشارکت دانشگاه‌ها در راستای برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی منسجم، خواستار ارایه راهکارهای دانشگاه‌های منطقه در راستای سه دستور جلسه و ارسال آن تا15 اردیبهشت 1401 شد.

مهدی امید مسئول دبیرخانه منطقه نیز با اشاره به اینکه دانشگاه‌های منطقه 5 کشور دارای ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های منحصر به‌فرد در زمینه نیروی انسانی ، زیرساختی و تولید فکر و محتوای فرهنگی هستند ابراز امیدواری کرد بتوان حاصل تکاپوهای فکری و اندیشه‌ورزی و تجربیات منطقه را درسطح دانشگاه‌های کشور ارائه کرد.

گفتنی است دانشگاه لرستان در اردیبهشت 1401 میزبان نشست حضوری معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه 5 کشور خواهد بود و نشست مجازی روز سه‌شنبه، پیش نشست منطقه، جهت ارائه دیدگاه‌ها درباره تدوین دستور جلسه نهایی نشست اردیبهشت‌ماه بود.

۱۴۰۰/۱۲/۲۴ - ۱۶:۳۱