نشست تخصصی مجازی روز درخت‌کاری و هفته منابع طبیعی برگزار شد

۱۴۰۰/۱۲/۱۵

به مناسبت روز درخت‌کاری و هفته منابع طبیعی، نشست تخصصی مجازی با دو موضوع در رابطه با منابع طبیعی برگزار شد.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست تخصصی مجازی، شامگاه شنبه، 14 اسفندماه با سخنرانی دکتر مجید توکلی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان و دکتر فرج‌اله ترنیان، عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان برگزار شد.

دکتر مجید توکلی، درباره موضوع تنوع زیستی حشرات گال‌زا در منطقه رویشی زاگرس و تأثیرات آن‌ها، سخنرانی کرد و دکتر فرج‌اله ترنیان درباره وضعیت و روند تخریب منابع طبیعی در لرستان و ضرورت احیای آن، سخن گفت.

از جمله مباحث مهم این نشست مجازی تخصصی:

1_ چرای بی‌رویه دام‌ یکی از عوامل اصلی تخریب منابع طبیعی در کشور است.

2_ نباید وضعیت تخریب منابع طبیعی در کشور ما به حدی باشد که با با سطح تخریب در برخی کشورهای توسعه‌یافته، همسانی کند.

3_ بایستی راهکارهای علمی، کاربردی و عملیاتی را برای احیای منابع طبیعی، جدی گرفت و به‌کار بست.

4_ تلاش برای صیانت از محیط‌زیست و منابع طبیعی، باید تقویت شود و در راستای توسعه‌ی پایدار است.

5_ صدها گونه زنبور و حشره وجود دارد که باعث ایجاد گال در درختان می‌شوند.

6_ وجود درختان بلوط از جمله ظرفیت‌های منطقه زاگرس است که بایستی گال‌های ایجاد شده در درختان بلوط با رویکرد علمی، تبیین شوند.

7_ گال‌ها یا تومورهایی که از راه حشرات مختلف و زنبورها بر روی درختان، پیاده‌سازی می‌شوند گاهی مفید و گاهی آسیب‌زا هستند.

برخی گال‌ها نیز ویژگی‌های دارویی دارند.

گفتنی است روز 15 اسفندماه در تقویم کشور به عنوان روز درخت‌کاری و از 15 تا 22 اسفندماه به عنوان هفته منابع طبیعی، نام‌گذاری شده است. نشست مذکور با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان و کانون محیط زیست دانشگاه لرستان برگزار شد.

۱۴۰۰/۱۲/۱۵ - ۰۸:۱۲