نشست مطالبه‌گری دانشجویی با حضور شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر

۱۴۰۰/۱۲/۰۱

بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان نشست مطالبه‌گری با حضور مهندس سعید فتوحی، شهردار خرم‌آباد و برخی اعضای شورای اسلامی شهر خرم‌آباد را با رویکرد پرسش و پاسخ برگزار کرد.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست مطالبه‌گری و پرسش و پاسخ که دکتر محمد حیاتی، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، حسن صالحی‌راد و مهدی امید (مدیران فرهنگی دانشگاه) نیز در آن حضور داشتند عصر روز یکشنبه، اول اسفندماه در سالن جلسات شهید میربهرسی دانشگاه لرستان برگزار شد.

در این نشست، دانشجویان و سایر اعضای حاضر در نشست، دیدگاه‌ها، پیشنهادات، انتقادات و پرسش‌های خود را درباره موضوعات ذیل حوزه کاری مدیریت شهری خرم‌آباد بیان کردند و شهردار خرم‌آباد و هوشنگ نصیری، یونس امرایی و حمیدرضا صفریان، اعضای شورای اسلامی شهر خرم‌آباد نیز به پرسش‌ها، پاسخ دادند.

هدف از برگزاری این‌گونه نشست‌ها تقویت فرهنگ مطالبه‌گری از نوع مطالبه‌گری دانشجویی است.

هوشنگ نصیری، یونس امرایی و حمیدرضا صفریان (اعضای شورای اسلامی شهر خرم‌آباد) در این نشست موضوعاتی را مطرح کردند از جمله:

1ـ معاونت خدمات شهری شهرداری خرم‌آباد عملکرد مطلوبی ندارد. شورای شهر نقش مهم نظارتی دارد.

2ـ ساماندهی دستفروش‌ها از مطالبات مهم مردم است. برای دستفروش‌ها باید مکان‌های مشخصی ایجاد شود.

3ـ شهرداری خرم‌آباد مشکلات متعددی در زمینه نداشتن منابع اعتباری کافی و نداشتن درآمد پایدار دارد. باید شرایط شهرداری را هم درک کنیم.

4ـ بحث تفکیک زباله از مبداء تا مقصد یک بحث مهم است که شهرداری به اندازه کافی در این زمینه، اقدام انجام نداده است.

5ـ تفکیک آب شرب از آب آبیاری فضاهای سبز شهر باید انجام شود.

6ـ در شهر خرم‌آباد باید بازارچه‌های محلی ایجاد شود.

7ـ انتصابات درون سازمانی باید کاملاً براساس توانمندی و شایسته‌سالاری باشد.

8ـ از ظرفیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای پیگیری و رایزنی در سطح کلان کشور برای کمک به شهرداری باید استفاده شود.

9ـ خیابان موازی خیابان حافظ باید با پیگیری‌های بیشتر شهرداری تعریض شود و اختلافات با اداره میراث فرهنگی رفع شوند.

10ـ از ظرفیت مدیریت ارشد اجرایی استان (استاندار) برای رفع مشکلات شهرداری و شهر بایستی بیش از پیش، استفاده شود.

11ـ به صورت جدی پیگیر اجرای کامل سیستم شفافیت در همه ارکان شهرداری خرم‌آباد هستیم.

12ـ از گسترش ارتباط بین شورای اسلامی شهر با دانشگاهیان و تشکل‌های دانشجویی با رویکرد تقویت پاسخگویی و تقویت فرهنگ مطالبه‌گری، کاملاً استقبال می‌کنیم.

13ـ سیستم حمل و نقل درون شهری خرم‌آباد متناسب با عرض خیابان‌های شهر بایستی نوسازی شود.

14ـ شهرداری باید یک راهکار جدی برای مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز در سطح شهر داشته باشد.

15ـ برخی از مشکلات شهر ناشی از مشکلات فرهنگی است که در این زمینه باید اقدامات فرهنگی صورت بگیرد.

16ـ انتقادات باید همه‌جانبه‌نگر و منصفانه باشند.

17ـ منابع انسانی از جمله موضوعات مهم در هر سازمانی از جمله شهرداری است. اگر ما بهترین منابع درآمدی را هم داشته باشیم اما نیروی انسانی توانمند و کارآمد به اندازه کافی نداشته باشیم نمی‌توانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

18ـ بودجه شهرداری از نوع دولتی نیست و خودش باید بتواند بودجه‌ی خودش را تأمین کند. ما باید بتوانیم درآمدهای پایدار برای شهرداری خرم‌آباد ایجاد کنیم.

19ـ برخی سازمان‌ها و نهادها با شهرداری خرم‌آباد برای رفع برخی مشکلات حوزه کاری مدیریت شهری، همکاری لازم و کافی ندارند.

20ـ مشکلات شهر خرم‌آباد دارای عقب‌افتادگی‌های طولانی‌مدت است و نمی‌توانیم فوری همه این مشکلات را رفع کنیم.

21ـ از انتقادات سازنده و مطالبه‌گری استقبال می‌کنیم.

22ـ استخدامی‌های غیرقانونی در شهرداری متعلق به دوره‌های مختلف قبل بوده است و ما باید ساماندهی براساس حمایت از کارآمدی نیروهای انسانی را انجام بدهیم.

23ـ باید تلاش کنیم از ظرفیت سرمایه‌گذاران استفاده کنیم و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را گسترش بدهیم.

24ـ نیرویی که در شهرداری فعالیت می‌کند باید نگاه جامعه‌شناسی داشته باشد و ما باید آموزش‌های نیروها در این زمینه را جدی بگیریم و گسترش دهیم.

25ـ وقتی شهر خرم‌آباد یک شهر صنعتی نیست طبیعی است که درآمد شهرداری هم به اندازه درآمد شهرداری‌های شهرهای برخوردار کشور نیست.

26ـ ما باید فرهنگ پرداخت منظم عوارض توسط شهروندان را ترویج کنیم.

مهندس سعید فتوحی، شهردار خرم‌آباد در این نشست توضیح داد:

1ـ سامانه شفافیت در شهرداری خرم‌آباد را یقین بدانید به صورت کامل اجرا خواهم کرد. در این زمینه ما در ابتدای راه هستیم.

2ـ پروژه‌های عمرانی که در شهر شروع کرده‌ایم از جمله مطالبات مردم است. برای مثال ما در زمینه ورودی‌های اصلی شهر مشکلات متعددی داریم که در این زمینه برنامه‌ریزی کرده‌ایم مشکلات رفع شوند.

3ـ باید تلاش کنیم سرمایه‌گذاران دارای اهلیت و توانمندی را جذب کنیم. سرمایه‌گذار باید اهلیت لازم را داشته باشد.

4ـ پارک مشاهیر شهر خرم‌آباد در پارک شهر شروع به فعالیت کرده است و در نهایت بعد از یک سال به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.

4ـ وضعیت درآمدی شهرداری خرم‌آباد با وضعیت درآمدی شهرداری شهرهای برخوردار کشور قابل مقایسه نیست. برای مثال در شهر خرم‌آباد فقط هفت درصد شهروندان عوارض نوسازی پرداخت می‌کنند.

گفتنی است در این نشست شهردار خرم‌آباد درباره برخی پروژه‌های عمرانی از جمله برج‌های دوقلو نیز توضیحاتی در پاسخ به دغدغه‌ها و پرسش‌های حاضران در نشست بیان کرد.

۱۴۰۰/۱۲/۰۱ - ۲۱:۰۸