ارتقای فرهنگی و پیشرفت اقتصادی جامعه از اهداف مشترک حوزه و دانشگاه است

۱۴۰۰/۱۱/۱۰

نشست مشترک مدیران حوزه‌های علمیه، رؤسای دانشگاه‌های استان لرستان و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه با حضور و سخنرانی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم‌آباد، در محل حوزه علمیه صادقیه (خرم‌آباد) برگزار شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سیداحمدرضا شاهرخی در این نشست که شامگاه شنبه، 9 بهمن‌ماه بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار شد نکاتی را به این شرح بیان کرد:

1ـ پیشاپیش فرارسیدن ایام‌الله دهه مبارک فجر را تبریک می‌گویم و برگزاری اینگونه نشست‌ها نیز از برکات انقلاب اسلامی ایران است.

2ـ وحدت حوزه و دانشگاه از اهداف حضرت امام (ره) است که بزرگانی همچون شهید آیت‌الله مفتح برای تحقق آن، زحمات فراوانی کشیدند.

3ـ باید تلاش شود نشست‌های مشترک بین اساتید دانشگاه‌ها با اساتید حوزه‌های علمیه، بیشتر شود.

4ـ همچنین کمیته‌های مشترکی تشکیل شود که اساتید دانشگاه‌ها و اساتید حوزه‌ها عضو این کمیته‌ها باشند و درباره موضوعات مختلف، تبادل نظر کنند.

5ـ تشکل‌های دانشجویی باید با تشکل‌های طلاب و حوزه‌های علمیه نشست‌های مشترکی برگزار کنند.

6ـ حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، هر دو اهداف مشترک و هر دو دشمنان مشترک دارند. ارتقای دینی و فرهنگی و پیشرفت اقتصادی جامعه از هدف‌های مشترک حوزه و دانشگاه است.

اهداف مشترک در سایه وحدت و همفکری بین حوزه و دانشگاه، حاصل می‌شود.

7ـ همکاری، خرد جمعی و تعاون بین حوزه و دانشگاه را باید تقویت کرد و گسترش داد.

8ـ پیشرفت اقتصادی بدون ارتقای دینی و فرهنگی محقق نمی‌شود.

9ـ اساتید حوزه و دانشگاه باید با همدیگر همفکری کنند درباره اینکه چگونه می‌توانیم در استان لرستان، تحول همراه با جهش ایجاد کنیم؟

در این زمینه باید اساتید حوزه و دانشگاه با همفکری همدیگر، راهکار ارائه کنند.

دکتر علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان و رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان در این نشست، تشریح کرد:

1ـ انسان‌های بزرگ تربیت شده براساس آموزه‌های دین اسلام، انسان‌هایی بوده‌اند که وجود خود را در راه خدا انفاق کرده‌‌اند.

2ـ شخصیت‌هایی همچون شهید چمران و شهید سلیمانی، الگوهای استوار در تعریف استاد تراز انقلاب اسلامی هستند.

3ـ در دانشگاه‌ها نیز باید روش مباحثه وجود داشته باشد؛ این روش در حوزه‌ها وجود دارد.

4ـ در زمینه روش‌های تحقیق، حوزه‌ها باید ارتباطات خود را با دانشگاه‌ها بیشتر کنند.

5ـ ارتباط بین حوزه و دانشگاه باید به گونه‌ای باشد که مسئله‌محور باشد و بتواند مشکلات و چالش‌های جامعه را رفع کند.

6ـ ما در دانشگاه لرستان این آمادگی را داریم که یک اتاق دارای امکانات کافی در اختیار دفتر ارتباط حوزه و دانشگاه قرار بدهیم.

۱۴۰۰/۱۱/۱۰ - ۰۰:۰۰