جشن گرامیداشت روز زن و مقام مادر

۱۴۰۰/۱۱/۰۱

جشن ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن با حضور اعضای هیئت علمی، کارکنان و خانواده‌های آن‌ها و دانشجویان دانشگاه لرستان در سالن شهید دانیالی (ساختمان سردار شهید سلیمانی) سایت مرکزی دانشگاه لرستان با اجرای بخش‌های متنوع همچون مسابقه، نمایش‌های طنز و اهدای جوایز، برگزار شد.

دکتر علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان و رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان در این جشن که عصر روز جمعه، اول بهمن‌ماه برگزار شد، نکاتی را بیان کرد:

1ـ جایگاه زنان در دین اسلام یک جایگاه بسیار مهم و ارزشمند است.

2ـ حضرت فاطمه زهرا (س) نمونه بارزی از اوج جایگاه زن و الگوی زنان است.

3ـ برنامه بنده این است که در دانشگاه لرستان، کرامت و جایگاه و شأن بانوان شاغل در دانشگاه، بیش از پیش، ارتقاء پیدا کند.

4ـ از بانوان دانشگاه لرستان چه در جایگاه هیئت علمی هستند، چه در جایگاه یاوران علمی (کارکنان) و چه در جایگاه دانشجو، نهایت تشکر را به خاطر زحمات و تلاش‌ها دارم.

5ـ جایگاه زنان در دین اسلام جایگاهی مبتنی بر مکتب فاطمی است. ما باید کوشش کنیم روز به روز، آموزه‌های مکتب فاطمی را در جامعه، بیشتر از گذشته، ترویج کنیم.

6ـ نقش مادری،‌ نقش همسری و حضور در اجتماع براساس الگوگیری از حضرت فاطمه‌زهرا (س)، اهمیت جایگاه زن در تعالیم دینی را نشان می‌دهد.

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمی‌کن‌کبود، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان در سخنان کوتاهی، فرارسیدن سالروز ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) را تبریک گفت و تصریح کرد که زنان ایران اسلامی در همه ابعاد زندگی بایستی شخصیت زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) را به عنوان الگوی کامل، سرلوحه رفتار بدانند.

حجت‌الاسلام و المسلمین تیموری، محقق و پژوهشگر دینی در این نشست، در سخنانی، بیان کرد:

1ـ حوزه و دانشگاه وظیفه دارند نقش مهم زنان را در جامعه امروزی براساس آموزه‌های دینی، تبیین کنند.

2ـ برای حرکت کردن صحیح در جهان امروز بایستی لایه‌های مختلف حیات معصوم (علیه‌السلام) را بشناسیم و براساس آن‌ها، زندگی کنیم تا به هدایت واقعی برسیم.

3ـ دین اسلام یک دین جامع و کامل است و برای همه ابعاد مختلف زندگی انسان برنامه دارد و ما بایستی این برنامه‌ها را بشناسیم و تبیین کنیم.

4ـ ما باید براساس برنامه‌های مکتب فاطمی و مکتب حسینی، زندگی کنیم و الگوی زنان، حضرت فاطمه‌ زهرا (س) است.

5ـ تقویت نهاد خانواده و تربیت فرزندان براساس آموزه‌های اسلامی، یک موضوع مهم در مکتب فاطمی است.

6ـ باید بسترهای تربیت الهی و اسلامی در جامعه تقویت شوند. همه ما باید در رفتار و کردارهایمان، تبیین‌کننده و ترویج‌کننده‌ی احکام و برنامه‌های دین اسلام باشیم.

7ـ شأن و جایگاه زن در مکتب فاطمی، یک جایگاه بسیار مهم و متعالی است.

8ـ باید الگوهای مختلف همچون شخصیت سردار شهید سلیمانی برای بخش‌های مختلف جامعه، بیش از پیش، تبیین شوند.

9ـ ابعاد مختلف شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) را باید ابتدا به صورت درست و دقیق بشناسیم و بعد تلاش کنیم در زندگی، براساس برنامه‌های اسلامی، رفتار کنیم.

میثاق حیدری، مشاور سرپرست دانشگاه لرستان در امور بانوان و سرپرست اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان در این جشن، تشریح کرد:

1ـ با روی کارآمدن دولت انقلابی، باید تلاش کنیم گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه‌ی زنان را تبیین کنیم.

2ـ نگاه انقلاب اسلامی به زنان برخلاف نگاه فمینسیت‌ها و غرب‌گرایان، یک نگاه بسیار متعالی و براساس توجه به ظرفیت‌های بالای زنان در عرصه‌های مختلف است.

3ـ مفهوم انسان انقلابی، یکی از مفاهیم مهم برآمده از گفتمان انقلاب اسلامی ایران است؛ گفتمان انقلاب اسلامی یک گفتمان کاملاً مورد پذیرش آحاد افراد جامعه است.

4ـ تعریف جایگاه زن در غرب، کاملاً تحت تأثیر جنسیت است؛ در صورتی که زن در گفتمان انقلاب اسلامی یک نقش کاملاً مهم در انسان‌سازی (تربیت) دارد و از سوی دیگر، یک زن مشارکت‌گرا در اجتماع است و یک زن منزوی و صرفاً خانه‌نشین نیست.

5ـ براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، زن مورد نظر در گفتمان انقلاب اسلامی، زنی است عفیف، محجبه و شریف در مرکز تحولات عالم.

6ـ زن عفیف، زنی است که در همه عرصه‌ها دارای خودکنترلی باشد. زن محجبه یعنی زنی که الگوی همه خوبی‌ها باشد. زن شریف یعنی زنی که دارای اُبهت و کرامت در همه عرصه‌هاست.

تکریم خانواده معظم شهید:

در این جشن، از مادر شهید سرافراز، تیمور نیک‌روش، تجلیل شد.

تقدیر بانوان برتر هیئت علمی:

در این جشن از بانوان عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان که از نظر علمی و پژوهشی، برتر شناخته شده‌اند تجلیل شد:

1ـ دکتر فاطمه رضایی. 2ـ دکتر اکرم شیخی. 3ـ دکتر نیلوفر درستی. 4ـ دکتر صبا موسیوند. 5ـ دکتر مریم نصراصفهانی. 6ـ دکتر زهرا طهماسبی.

تجلیل از بانوان کارمند دانشگاه لرستان که در آستانه بازنشستگی هستند یا بازنشسته شده‌اند:

1ـ پروانه دیناری. 2ـ شهین طغیانی. 3ـ فریبا جاله. 4ـ فرح مؤمنی. 5ـ کبری چهاری. 6ـ فاطمه طهماسبی. 7ـ شهره پاکدل. 8ـ ناهید نیک‌پی.

اهدای جوایز به برندگان مسابقه کتابخوانی (اسامی):

1ـ الهام داوودی (همسر عضو هیئت علمی).

2ـ سیده زهرا رحیم‌ِزاده.

3ـ سیده زینب رحیم‌ِزاده.

4ـ الهام یزدان‌خواه.

5ـ راضیه کوشکی.

اهدای جایزه به برندگان مسابقه تحت عنوان دلنوشته‌ای به مادرم (اسامی برندگان):

1ـ مهتاب وحدتی.

2ـ محمدمهدی حیاتی.

3ـ مریم یوسفوند.

4ـ پریسا شریفی.

5ـ نگار ده‌محسنی.

6ـ شیرین ساکی.

تقدیر از دانشجویان فعال فرهنگی، مذهبی دانشگاه لرستان شامل:

1ـ معصومه عباسی.

2ـ مهسا احمدی.

3ـ زهرا کولیوند.

4ـ زهرا محمدی.

5ـ فاطمه محمدی.

متولی برنامه: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان.

گزارش تصویری و تهیه خبر: اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان.

۱۴۰۰/۱۱/۰۱ - ۰۰:۰۰