اخبار

اهمیت ترویج فریضه‌های امر به معروف و نهی از منکر در سطح محیط‌های دانشگاهی

۱۴۰۰/۱۰/۲۸

 

 

نشست شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه لرستان به ریاست دکتر علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان و با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر رضا حقیان، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان لرستان و حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمی‌کن‌کبود، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان، در محل حوزه ریاست دانشگاه لرستان برگزار شد.

در این نشست که صبح روز سه‌شنبه، 28 دی‌ماه برگزار شد دکتر علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان و رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان، تشریح کرد:

1_ فلسفه بعثت همه انبیاء، امر به معروف و نهی از منکر بوده است؛ بنابراین امر به معروف و نهی از منکر یک موضوع جدا از مکتب توحیدی و دین اسلام نیست. همه محتوای قرآن کریم، امر به معروف و نهی از منکر است.  

2_ شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه نباید وارد کارهای اجرایی جزیی شود؛بلکه شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه به مثابه یک شورای سیاستگذار باید به اصلاح کمبودها و کاستی‌های ساختار و سیستم آموزشی، پژوهشی، اداری و مالی دانشگاه اقدام کند و سیستم اصلاح شود.

برای مثال، شورا دنبال ارتقای راهکارهای افزایش بهره‌وری سازمانی، افزایش تعهد کاری، تقویت نظم آموزشی، اداری و مالی، ارتقای شاخص‌های انضباط مالی، تقویت ساز و کارهای پاسخگویی سازمانی، ارتقای راهکاری ساماندهی‌های مالی، تقویت راهکارهای ارتقای زیرساخت‌های مرتبط با امکانات دانشجویی و امثال این موضوعات برود؛ زیرا این‌ها خودشان از جمله معروف‌ها هستند و برعکس این‌ها هم منکرهاست.

برخی نکات مهم سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر رضا حقیان، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان لرستان در این نشست:

1_اهمیت تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه‌ها این است که فریضه‌های امر به معروف و نهی از منکر در محیط دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، ترویج و تبیین شوند.

2_ این نکته مورد تأکید است که شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه‌ها از ابزار رسانه‌ها از جمله رسانه‌های مجازی برای ترویج امر به معروف و نهی از منکر استفاده کنند.

3_ شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه‌ها بایستی با تقویت ابتکارات، تولید محتوا با مشارکت متخصصان دانشگاهی در جهت ترویج امر به معروف و نهی از منکر را گسترش دهد.

4_ شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه‌ها که معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مربوطه، دبیر آن است رسالت دارد در زمینه گفتمان‌سازی امر به معروف و نهی از منکر و فضاسازی‌های محیطی بعد از تصویب در شورا، فعالیت‌های لازم را در محیط دانشگاه انجام بدهد.

5_ شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه‌ها، نوع شیوه‌های ارشاد و چگونگی روش‌های ترویج امر به معروف و نهی از منکر در سطح محیط دانشگاه را تعیین می‌کند.

6_ گروه‌های تخصصی امر به معروف و نهی از منکر می‌بایست تشکیل شوند؛ گروه‌های تخصصی، معروف‌ها و منکرها را در عرصه‌های مختلف، تعیین می‌کنند.

برای مثال، در عرصه محیط زیست، اینکه چه چیزی معروف و چه چیزی منکر است باید توسط متخصصان محیط زیست در گروه تخصصی محیط زیست، تعیین شود. در این زمینه باید از ظرفیت نخبگان دانشگاهی در عرصه‌های مختلف امر به معروف و نهی از منکر، بهره‌گیری شود.

برای نمونه، یکی از عرصه‌های کاری امر به معروف و نهی از منکر، مبارزه با فساد اداری و مالی و ترویج شفافیت و انضباط مالی در سازمان‌هاست.

7_ ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان لرستان تلاش می‌کند از ظرفیت اساتید دانشگاه لرستان در گروه‌های تخصصی استفاده کند.


 


۱۴۰۰/۱۰/۲۸ - ۰۰:۰۰
۱۰۸۳ بازدید