اخبار

مطالبه‌گری درباره موضوع آب لرستان باید علمی و منسجم باشد

۱۴۰۰/۱۰/۰۲

 

 

بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان، نشست تخصصی با موضوع آب لرستان را با حضور متخصصان، مدیران آب منطقه‌ای استان و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، برگزار کرد.

در ابتدای نشست که روز پنجشنبه، دوم دی‌ماه در سالن جلسات شهید میربهرسی دانشگاه لرستان برگزار شد میلاد شرفی، مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان لرستان گفت:«رویکرد بسیج دانشجویی استان لرستان، این است که تلاش کرده نظام مسائل استان لرستان براساس اولویت‌ها، به صورت تخصصی و به‌دور از فضاهای احساسی، دنبال و مطالبه‌گری شوند».

وی توضیح داد:«ما به دنبال این هستیم که مطالبات و نظام مسائل استان لرستان به صورت کارشناسی، علمی و منطقی، بیان شده و پیگیری شوند؛ همچنین تلاش بسیج دانشجویی استان لرستان آن است که با بهره‌گیری از نظرات متخصصان هر موضوع، راهکارهای علمی و عملیاتی هم برای محقق شدن مطالبات مردم استان، ارائه شوند».

مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان لرستان بیان کرد:«براساس آموزه‌های حضرت امام (ره)، دانشگاه باید مبداء همه تحولات باشد و بدین روی، تلاش کرده‌ایم از ظرفیت‌های انسانی نظام دانشگاهی استان لرستان در مسیر مطالبه‌گری استفاده شود؛ دانشگاه باید نقش اساسی در تحول‌آفرینی و ارائه راهکارهای علمی و عملیاتی برای رفع مشکلات استان لرستان داشته باشد».

وی تصریح کرد:«برنامه بسیج دانشجویی استان لرستان این است که نشست‌های تخصصی مطالبه‌گری با حضور کارشناسان، متخصصان و مدیران حوزه مربوطه را برگزار کند و البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست‌ها حضور دارند تا بتوانیم به صورت منطقی در سطح کلان هم از مجاری قانونی از جمله حوزه قانونگذاری و نظارت، مطالبات مردم استان لرستان را پیگیری کنیم؛ مطالبه‌گری باید برمبنای نظرات علمی و کارشناسی باشد و از مطالبه‌گری به‌صورت احساسی و بدون پشتوانه‌های علمی و منطقی، بایستی پرهیز کرد».

میلاد شرفی، بیان کرد:«یکی از کارکردهای هیئت‌های اندیشه‌ورز،‌تقویت فرهنگ مطالبه‌گری براساس نظرات متخصصان هر موضوع است و بسیج دانشجویی استان لرستان، خوشبختانه در سال‌های اخیر به صورت جدی به بحث مطالبه‌گری تخصصی، ورود پیدا کرده است».

مطالبه‌گری در حوزه آب باید علمی، منسجم و در راستای افزایش آب قابل تنظیم استان باشد

دکتر مهرداد ویسکرمی، نماینده خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این نشست حضور داشت و گفت:«مطالبه‌گری در حوزه آب استان لرستان بایستی به صورت علمی و منسجم باشد تا بتوانیم به نتایج مدنظر در جهت پیشرفت استان دست پیدا کنیم».

دکتر ویسکرمی تصریح کرد:«اگر اینگونه آگاهی‌های امروزی در استان لرستان نسبت به مسائل آب استان، 10 سال پیش وجود داشت و سطح مطالبه‌گری ما در 10 سال پیش هم مثل امروز بود الان در استان لرستان، چند سد مهم داشتیم و کشاورزی استان دچار تغییرات مهمی شده بود».

وی اظهار تأسف کرد از اینکه سد مهمی همچون سد گاوشمار (معشوره) فقط سه درصد پیشرفت فیزیکی داشته است!

دکتر مهرداد ویسکرمی، تلنگر زد که در استان لرستان، بایستی آب قابل تنظیم به مقدار کافی برای توسعه استان داشته باشیم؛ همچون استان خوزستان که 30 میلیارد مترمکعب آب قابل تنظیم دارد و به همین علت با قدرت مطالبه‌گری هم می‌کند. در صورتی که در استان لرستان ما درباره 30 میلیون مترمکعب از سد ایوشان، چانه‌زنی کردیم.

پس، موضوع این است که ما بایستی مطالبه‌گری خودمان را در جهت افزایش آب قابل تنظیم استان دنبال کنیم. 

نماینده خرم‌آباد و چگنی توضیح داد که ما الان، یک میلیارد مترمکعب تخصیص آب برای استان داریم اما وقتی همین یک میلیارد مترمکعب را نتوانسته‌ایم به آب قابل تنظیم تبدیل کنیم طبیعی است که نمی‌توانیم با اثرگذاری بیشتری مطالبه‌گری کنیم.

دکتر ویسکرمی تصریح کرد که دولت به ما قول داده است در زمینه ساخت سد گاوشمار، نهایت همیاری را داشته باشد و مطالبه ما احداث این سد مهم با ظرفیت بیشتر از یک میلیارد مترمکعب است؛ زیرا تعداد پنج شهرستان از استان لرستان به صورت مستقیم از مزایای ساخت این سد مهم بهره‌مند خواهد شد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:«مشارکت بانک‌ها در ساخت سد گاوشمار باید از نوع مشارکت تضمین‌ّشده باشد؛ یعنی منجر به ساخت شد بشود نه اینکه پروژه به حال خودش رها بشود».

دکتر مهرداد ویسکرمی، توضیح داد که مطالبه‌ام این است که قبل از شروع به ساخت سد گاوشمار، ابتدا نقشه دقیق پروژه و مقدار ظرفیت آب آن منتشر شود و بعد براساس آن نقشه، کار احداث سد انجام بشود که ما بتوانیم در بخش اختیارات نظارتی مجلس، نظارت‌های لازم را برای مطالبه‌ی «آب قابل تنظیم استان» داشته باشیم.

با تلاش‌های جهادی و انقلابی باید سدهای استان لرستان به بهره‌برداری کامل برسند

دکتر فاطمه مقصودی، نماینده بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی به صورت غیرحضوری (مجازی) در این نشست حضور داشت و گفت:«استان لرستان برای خارج شدن از محرومیت و کمترتوسعه‌یافتگی بایستی در زمینه اقتصاد آب، به شکوفایی برسد و ما نمایندگان در این مسیر به صورت جدی، مطالبه‌گر هستیم و با تلاش‌های انجام شده توانستیم سند آب استان را تهیه و در مراکز بالادستی تصویب کنیم».  

وی توضیح داد که با پیگیری‌های نمایندگان استان، نماینده ولی فقیه در استان و استاندار لرستان، از جمله مطالبات روز که به جد پیگیری شده است موضوع آب استان است؛ زیرا نمی‌ّشود استان لرستان دارای این همه روان‌آب باشد ولی بخشی عمده از آب‌های استان،‌ هدر بروند!

دکتر فاطمه مقصودی تأکید کرد:«بحث سدهای استان باید به سرانجام برسند و آب استان باید با مدیریت صحیح، به منشاء تحول کشاورزی در استان لرستان تبدیل شود».

وی توضیح داد که وقتی استان لرستان از نوع صنعتی نیست طبیعی است که در زمینه کشاورزی باید دچار تحول شد و این تحول بدون سدسازی‌ها و مدیریت و تنظیم آب استان، محقق نخواهد شد.

نماینده بروجرد و اشترینان بیان کرد:«به صورت جدی و مستمر دنبال افزایش مشارکت و سرمایه‌گذاری نظام بانکی در ساخت و تکمیل سد‌های استان هستیم تا هرچه سریعتر این سدها به بهره‌برداری کامل برسند».

دکتر فاطمه مقصودی تصریح کرد الان که دولت انقلابی روی کار است باید تلاش‌ها به صورت جهادی و انقلابی در راستای تکمیل سدهای نیمه‌ساخت استان لرستان باشد تا کشاورزی استان لرستان دچار تحول شود و اشتغالزایی پایدار در استان،‌ توسعه یابد.

مطالبه‌گری برای آب استان باید به گفتمان عمومی تبدیل شود

دکتر حسین گودرزی، نماینده دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در این نشست به صورت غیرحضوری (مجازی) حضور داشت و گفت:«مطالبه‌گری در حوزه آب باید به یک گفتمان عمومی تبدیل شود و اینگونه نشست‌ها مورد حمایت ماست».

وی با رویکرد جامعه‌شناسی به آسیب‌شناسی کمترتوسعه‌يافتگی استان لرستان پرداخت و توضیح داد که تفکرات ما در استان بایستی براساس نگاه توسعه‌محور باشد نه نگاه صرفاً مبتنی بر اقتصاد سنتی.

دکتر گودرزی تصریح کرد که کشاورزی استان لرستان همواره یک کشاورزی سنتی بوده است درحالی که ما باید به سوی صنعتی شدن کشاورزی برویم و در این مسیر، کشاورزی استان لرستان بایستی صنایع تبدیلی و مکمل داشته باشد.

وی توضیح داد:«فرهنگ مطالبه‌گری در استان لرستان بایستی روی موضوعات توسعه همچون مدیریت منابع آب متمرکز شود و نه روی بیان مطالبات شخصی توسط افراد و انتظار اینکه نماینده مجلس، وقت و انرژی خود را صرف برآورده ساختن مطالبات و رفع گرفتاری‌های شخصی افراد کند».

نماینده دورود و ازنا توضیح داد که بایستی مجامع تخصصی در استان لرستان را تقویت کرد و مجامع و تشکل‌های تخصصی در مسیر مطالبه‌گری برای موضوعات مرتبط با توسعه استان از جمله موضوع آب، تقویت شوند.

گفتنی است در این نشست تخصصی، مهندس داریوش حسن‌نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان لرستان و برخی معاونان وی نیز حضور داشتند و بر دفاع از حقوق استان لرستان در حوزه‌های تخصیص آب و سدسازی‌ها، تأکید کردند.

همچنین برخی فعالان حوزه آب استان، دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود را در این نشست تخصصی مطرح کردند.


 


۱۴۰۰/۱۰/۰۲ - ۰۰:۰۰
۱۷۵۵ بازدید