گروههای معارف اسلامی ظرفیتهای بزرگ فرهنگی در دانشگاهها هستند
با حضور حجتالاسلام و المسلمین محمد امراللهی، مدیر گروههای معارف اسلامی کشور، نشست مدیران گروههای معارف اسلامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست را 27 آذرماه (روز وحدت حوزه و دانشگاه)، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان در سالن شهید ابراهیمی (ساختمان شهید سلیمانی) سایت مرکزی دانشگاه لرستان برگزار کرد و مدیران گروههای معارف اسلامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان به بحث و تبادل نظر با هدف ارتقای هرچه کیفیتر سطح کاری گروههای معارف اسلامی دانشگاههای استان، پرداختند.
حجتالاسلام و المسلمین امراللهی، مدیر گروههای معارف اسلامی کشور در این نشست، ضمن گرامیداشت 27 آذرماه، سالروز شهادت آیتالله مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه و تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه، بر تقویت اینگونه نشستها برای تبادل تجربیات مدیران گروههای معارف اسلامی با هدف رفع نارساییها و افزایش کیفیت کار، تأکید کرد.
وی همچنین بر این نکته تصریح کرد که مسائل و موضوعات گروههای معارف اسلامی دانشگاهها بایستی بیشتر از گذشته مورد توجه مدیران آموزش دانشگاهها و مراکز آموزش عالی قرار گیرند.
تلاش برای تولید هرچه کیفیتر متون آموزشی، اصلاح برخی ضوابط در جذب هیئت علمی گروههای معارف اسلامی دانشگاهها و ضرورت بازنگری در برخی متون معارف اسلامی متناسب با پاسخگویی کافی به نیازها و مسائل روز جامعه و پاسخگویی به شبهات روز، تقویت نشریات معارف اسلامی و ... از دیگر موضوعاتی بود که توسط حجتالاسلام و المسلمین امراللهی، بیان شد.
همچنین، حجتالاسلام و المسلمین امراللهی بر بهروز بودن اساتید گروههای معارف اسلامی دانشگاهها متناسب با مسائل روز جامعه، تأکید کرد.
آموزش و ترویج معارف اسلامی در جامعه اسلامی، یک موضوع زیربنایی است
دکتر علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان نیز که در این نشست حضور داشت در سخنانی درباره این موضوع توضیح داد که دانشگاه اسلامی، یک دانشگاه اثرگذار در تمدنسازی نوین اسلامی است و به همین علت، نقش معارف اسلامی و آموزش مبانی و تعالیم دینی، یک نقش زیربنایی در جامعه اسلامی است.
دکتر نظری تصریح کرد که با تقویت نشستها و رویکردهای هماندیشی بایستی، سطح کیفی تدریس معارف اسلامی را در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، ارتقاء داد.
سرپرست دانشگاه لرستان، آموزش و تدریس معارف اسلامی را برپایه آموزههای قرآنی دانست که سعادت انسان و جامعه، توجه عملی به مبانی دینی به ویژه آیات قرآن کریم و محتواهای سعادتبخشی همچون نهجالبلاغه است.
دکتر نظری، وجود گروههای معارف اسلامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را یک ظرفیت بزرگ فرهنگی در تناسب با سبک زندگی ایرانی، اسلامی دانست.
وی تصریح کرد که دانشجویان میبایست در کنار فراگیری رشته تحصیلی، مبانی و مسائل دینی و معرفتی را نیز به خوبی بیاموزند.
ارتباط بین گروههای معارف اسلامی با مدیران آموزشی دانشگاهها بیشتر شود
حجتالاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمیکنکبود، مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان نیز که در این نشست به عنوان متولی اصلی برگزاری نشست حضور داشت وجود گروههای مختلف معارف اسلامی در سطح دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان را یک ظرفیت اثرگذار دینی در راستای آموزش و ترویج مبانی دینی دانست.
وی تصریح کرد که ارتباط بین مدیران و اساتید گروههای معارف اسلامی دانشگاهها با مدیران آموزشی دانشگاهها بایستی گسترش یابد و مشکلات و کمبودها، از طریق برگزاری نشستهای هماندیشی مشترک، آسیبشناسی و راهکارشناسی شوند.
گفتنی است در این نشست، مدیران گروههای معارف اسلامی دانشگاههای استان لرستان و برخی مدیران آموزشی دانشگاهها، دیدگاههای مختلف خود را برای ارتقای سطح کیفی گروههای معارف اسلامی، بیان کردند.