برگزاری نمایشگاه مجازی دستاوردهای پژوهش و فناوری لرستان/ تأکید بر پژوهشهای کاربردی و مسئلهمحور

13 تا 19 آذرماه به عنوان هفته پژوهش و فناوری (استان لرستان) نامگذاری شده است.
به همین مناسبت نشست مجازی پژوهش و فناوری به ریاست دکتر محمود ثمینی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان و با حضور مدیران و نمایندگان دستگاهها، ادارات و سازمانهای استان لرستان برگزار شد.
از دانشگاه لرستان نیز دکتر احمد احمدی خلجی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه لرستان و دکتر میثم دوستیزاده، مدیر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه لرستان شرکت کردند و گزارش اقدامات انجام شده در رابطه با تقویت پژوهش و تحقیقات کاربردی دانشگاه لرستان را ارائه نمودند.
دکتر دوستیزاده در این نشست توضیح داد که دانشگاه لرستان تلاش کرده است تحقیقات و پژوهشهای کاربردی و مسئلهمحور در راستای رفع مشکلات و چالشهای استان لرستان را افزایش بدهد و همچنین قراردادهای بین دانشگاه لرستان و سایر بخشهای اجرایی و خصوصی استان بیشتر شود.
تقویت همکاریهای بین بخشی در راستای گسترش تحقیقات کاربردی از دیگر اقدامات انجام شده در دانشگاه لرستان بوده است.
همچنین، موضوع مشارکت دانشگاه لرستان در برگزاری رویداد ایده شو برای حمایت از ایدههای جدید و حمایت از خلاقیت و نوآوری، در این نشست، بیان شد.
دانشگاه لرستان، امسال نیز همچون سالهای گذشته در رویداد ایده شو که با همکاری پارک علم و فناوری به مناسبت هفته پژوهش و فناوری برگزار میشود مشارکت دارد.
از دیگر مباحث نشست، تبادل نظر درباره نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری بود.
این نمایشگاه به علت وجود شرایط شیوع بیماری کرونا، برای دومین سال پیاپی به صورت مجازی و غیرحضوری برگزار میشود و دستگاههای اجرایی، پارک علم و فناوری استان لرستان و دانشگاههای استان از جمله دانشگاه لرستان، مهمترین دستاوردهای خود در زمینهی تحقیقات، پژوهش و فناوری را در معرض نمایش میگذارند.
دکتر محمودرضا شاکرمی، رئیس پارک علم و فناوری نیز در این نشست درباره انواع غرفههای مجازی سازمانها، ادارات و دانشگاههای استان توضیحاتی ارائه کرد و گزارش داد که نمایشگاه مجازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان با فعالیت 45 غرفه، به صورت مجازی برگزار میشود.
دکتر محمود ثمینی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان که ریاست نشست را برعهده داشت در سخنانی از تحقیق و پژوهش به عنوان رکن پیشرفت بسیاری از جوامع توسعهیافته نام برد و توضیح داد که انجام تحقیقات و پژوهشهای کاربردی و رسیدن این پژوهشها به مرحله تولید انبوه باعث پیشرفت کشورها میشود.
معاون استاندار لرستان تصریح کرد که رسالت دانشگاه، تولید و توسعه علوم است و در این مسیر برای کمک به کشور بایستی دانشگاهها، پژوهشها و تحقیقات کاربردی را توسعه بدهند؛ همچنین همکاری بین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان با دستگاههای اجرایی بایستی افزایش یابد.
دکتر ثمینی از دانشگاهها خواست بیشتر از گذشته در زمینه ترویج فرهنگ پژوهش، فعالیت داشته باشند تا فرهنگ پژوهش در سطح جامعه نهادینه و نسل به نسل منتقل شود؛ مطلوب آن است که افراد جامعه، روحیه تحقیق و پژوهش درباره هر موضوعی داشته باشند و جایگاه پژوهش بهویژه پژوهشهای کاربردی در جامعه، ارتقاء یابد.
گفتنی است شعار هفته پژوهش و فناوری متناسب با شعار سال با عنوان «پژوهش و فناوری، پشتیبان تولید»، نامگذاری شده است.
علاقهمندان برای شرکت در نمایشگاه مجازی دستاوردهای پژوهش و فناوری استان لرستان میتوانند بر روی لینک زیر کلیک کنند: