مصاحبه با دبیر شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه لرستان/ تشریح اقدامات

۱۳۹۹/۱۲/۱۰

دکتر مسعود شاکرمی، دبیر شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه لرستان، برخی مهم ترین اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت سبز دانشگاه لرستان را تشریح کرد.

دکتر شاکرمی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه لرستان گفت: «پس از ابلاغ دستورالعمل مدیریت سبز (مدیریت مصرف انرژی، مواد و حفظ محیط زیست) در دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شورای راهبری مدیریت سبز با 5 کمیته‌ (اصلاح الگوی مصرف، فرهنگی و آموزشی، تحقیق و توسعه، آب و فضای سبز و همچنین تعمیر و اسقاط) در دانشگاه لرستان،  تشکیل شده است».

وی تشریح کرد: «مجموعه تیم مدیریتی دانشگاه لرستان با درایت ریاست محترم دانشگاه و معاونان محترم، تمامی اهداف مدیریت سبز خود را در 6 شاخص مصرف انرژی، مصرف آب، مدیریت پسماند، مصرف سوخت وسائط نقلیه، ساختمان ها و تجهیزات، آموزش و فرهنگ سازی تعریف کرده است و خوشبختانه در همه شاخص‌های ششگانه، تاکنون موفق بوده است».

دبیر شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه لرستان افزود:«برخی از پروژه های اجرا شده عبارتند از: نصب کنتور، پایش و بهینه سازی مصرف انرژی (آب، برق و گاز)، نصب لامپ های کم مصرف در ساختمان ها، عایق بندی لوله‌ها و تأسیسات حرارتی و بهینه‌سازی موتورخانه‌ها، استفاده از ظروف، وسایل و دستگاه ها با مصرف انرژی کمتر در سلف سرویس ها، استفاده از شیرآلات هوشمند، توسعه و ایجاد تقریباً 25 هکتار باغات میوه و فضای سبز در سایت های کمالوند و کشاورزی، مهار آبهای سطحی در دانشگاه، هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری قطره‌ای، نصب ترموستات های کنترل دما، ایجاد چمن مصنوعی در سراهای دانشجویی به منظور مصرف بهینه آب، برگزاری مجازی جلسات دفاع از رساله و پایانامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی، راه اندازی سامانه پرگار و دیگر سامانه‌ها به منظور صرفه جویی زمانی و ریالی در مصرف کاغذ، ممنوع کردن نامه نگاری های کاغذی، راه اندازی پرینتر مرکزی در دانشگاه، تشویق اعضای هیئت علمی به انجام طرح های پژوهشی با موضوع مدیریت سبز، ارائه درس اختیاری، مهارتی زندگی سبز، برگزاری مسابقات و اجرای سیاست‌های تشویقی در زمینه مدیریت سبز در بین دانشجویان، کارکنان، اساتید و .....»

دکتر شاکرمی توضیح داد:« با هدف ارتقای دانش محیط زیستی و فرهنگ سازی در سطح دانشگاه، آموزش با موضوع تبیین دستورالعمل مدیریت سبز برای دانشجویان و کارکنان، انجام و همچنین کارگاه آشنایی با مدیریت سبز ویژه اعضای هیئت علمی در اسفندماه امسال برگزار خواهد شد».

وی بیان کرد: «از طرفی فضای سبز و درختکاری یکی از بخش های مهم جامعه و دانشگاه است که مورد تاکید مقام معظم رهبری، مقام عالی وزارت و همچنین ریاست محترم دانشگاه است به طوری که نقش مهمی در مطلوبیت محیط دانشگاه برای دانشجویان عزیز، کارکنان و اعضای هیئت علمی دارد. در خصوص فضای سبز، دانشگاه لرستان، با مطالعه و ارزیابی دقیق شرایط موجود و بررسی امکانات و محدودیت های دانشگاه چه از نظر مالی، زیرساخت و قابلیت های اجرایی، با درایت ریاست محترم دانشگاه و معاونت محترم پشتیبانی و همچنین زحمات تیم فضای سبز دانشگاه به ویژه آقای دکتر راجی اقدامات قابل توجهی و ماندگاری در دو بخش فضای سبز و زیرساخت های آبیاری در حوزه توسعه فضای سبز و باغات دانشگاه انجام گرفته است».

دکتر شاکرمی، اظهار داشت:«در خصوص فضاهای سبز، شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه لرستان سه راهبرد اصلی را اجرا کرده است:  الف_ برنامه ریزی برای توسعه هدفمند و اقتصادی فضای سبز.  ب_ ساماندهی و اصلاح ساختار فضای سبز با حذف تدریجی گونه های با نیاز آبی بالا و جایگزینی آن با گونه های مقاوم به تنش خشکی و کم آبی.  ج_ مکانیزه نمودن سیستم آبیاری باغات و فضای سبز دانشگاه».

دبیر شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه لرستان، تشریح کرد:« بخشی از مهم ترین کارهای انجام شده در حوزه فضای سبز دانشگاه، به این شرح است:

_ کاشت هشت هکتار باغ پسته، بادام، انگور، گل رز، زیتون و انجیر، کاشت 15 هکتار زیتون (بالغ بر 5000 اصله نهال) جهت استحصال روغن.

_ کاشت درختکاری در حاشیه تمام خیابان های دانشگاه با انواع گونه ها همچون پالونیا ( به تعداد750)، 800 درخت چنار و درختچه‌ها.

_ کاشت بیش از 10 هزار اصله نهال سرو نقره ای و سرو تبری و گیاهان مقاوم به کم آبی و ایجاد پرچین در خیابان ها.

_ کاشت حدود 600 اصله نهال میوه شامل خرمالو، انجیر، انار، گردو، گیلاس، آلبالو و فندق در فضای سبز بین دانشکده ای جهت زیباسازی فضای سبز.

_ کاشت و احیای سیستم آبیاری حدود 2000 متر مربع گیاهان دارویی شامل رزماری، اسطخودوس، همیشه بهار، آویشن، نعناع فلفلی و .....

_ کاشت و داربستی نمودن حدود 2 هکتار باغ انگور تجاری.

_ مکانیزه نمودن سیستمهای آبیاری قطره ی و زیر سطحی.

_ آماده سازی بستر کشت (چاله کنی و ...)  4000 نهال برای کاشت درخت در اسفند 99.

۱۳۹۹/۱۲/۱۰ - ۰۰:۰۰