توسعه نانولوله های تک دیواره ای توسط دکتر محسن عادلی و پژوهشگرانی از کانادا، آلمان و فرانسه

۱۳۹۸/۱۰/۰۷

دکتر محسن عادلی، استاد ممتاز پژوهشی دانشگاه لرستان است (گروه شیمی).

وی در هفته پژوهش و فناوری امسال، توسط هیئت رئیسه دانشگاه لرستان و استاندار لرستان، تجلیل شد.

فدراسیون سرآمدان علمی ایران، تحت حمایت و مدیریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تعداد 75 نفر از محققان کشور را در سال 1398 به عنوان سرآمدان علمی کشور انتخاب کرد.

دکتر عادلی با کسب امتیاز 803 در رتبه 7 گروه الف فهرست سرآمدان علمی کشور، قرار گرفت.

دکتر محسن عادلی در سال 1397 نیز در فهرست سرآمدان علمی کشور، قرار داشت.

همچنین از بین 30 دانشگاه و مؤسسه انتخاب شده کشور، دانشگاه لرستان با ارتقای 10 پله صعود نسبت به سال قبل، در جایگاه هفتم (7) قرار گرفته است.

دکتر محسن عادلی، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان به همراه همکارانش از کشورهای کانادا، آلمان و فرانسه موفق شده اند تا «نانولوله‌های تک‌دیواره‌ای» را توسعه دهند که قابلیت سوئیچ شدن با نور را دارد و از آن می‌توان در میکروسکوپی با رزولوشن بسیار بالا در ناحیه‌ی مادون قرمز استفاده کرد.

در دهه‌ی اخیر میکروسکوپی فلوئرسنت توسط تکنولوژی‌های جدید متحول شده و توانایی ثبت تصاویری با رزولوشنی کمتر از محدوده‌ی پراش را امکان‌پذیر کرده است.

نتایج این پژوهش در آخرین شماره نشریه Science Advances به چاپ رسیده است.

مطالعه کامل این موفقیت علمی در تارنمای فدراسیون سرآمدان علمی ایران به آدرس: http://isef.ir/news/67231

۱۳۹۸/۱۰/۰۷ - ۰۰:۰۰