اخبار

بررسی جایگاه عرب زبانی در فهم متون دینی با حضور دکتر میرزایی الحسینی

۱۳۹۸/۱۰/۰۳

 

دکتر سیدمحمود میرزایی الحسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان (گروه آموزشی زبان و ادبیات عرب) است.

وی ریاست کمیسیون «ادبیات و هنر معماری» همایش بین المللی گفت‌وگوهای فرهنگی در چشم انداز تمدنی ایران و جهان عرب را برعهده داشت.

این همایش بین المللی، دوشنبه، 2 دی‌ماه 98 در استان قم برگزار شد.

در کمیسیون «ادبیات و هنر معماری» همایش بین المللی گفت وگوهای فرهنگی در چشم انداز تمدنی ایران و جهان عرب، جایگاه عرب زبانی در فهم متون دینی در دیدگاه «نو سلفیه»، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دکتر سیدمحمود میرزایی الحسینی در آیین اختتامیه همایش بین المللی «گفتگوهای فرهنگی در چشم انداز تمدنی ایران و جهان عرب» که به همت مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با  همکاری دانشگاه لرستان در سالن شیخ طوسی این پژوهشگاه برگزار شد، به ارائه گزارشی از کمیسیون «ادبیات و هنر معماری» پرداخت.

دکتر میرزایی الحسینی، اظهار داشت: «محوی رابح در مقاله خود با عنوان «ادبیات و گفتگوی فرهنگی»، ضمن اشاره به نقش ادبیات در گفتگوی فرهنگی، درباره ادبیات تصوف در الجزایر و عشق مردم این كشور به اهل بیت (علیهم السلام) سخن به میان آورده است؛ همچنین از تلاشهای وهابیت در بدنام كردن جمهوری اسلامی و تشیّع با استفاده از كتاب و رسانه، بحث كرده است».

دکتر الحسینی، گفت: «دیگر مقاله ارائه شده در این کمیسیون، نوشته سیدهادی پیشوایی با موضوع «بررسی جایگاه عرب زبانی در فهم متون دینی در دیدگاه نو سلفیه» بود؛ وی موضوع بحث را با این سؤال آغاز كرد که آیا عرب زبان بودن تأثیری در فهم متن دینی دارد یا خیر؟».

رئیس کمیسیون «ادبیات و هنر معماری» همایش بین المللی «گفتگوهای فرهنگی در چشم انداز تمدنی ایران و جهان عرب»، تصریح کرد: «پیشوایی، دیدگاه سلفیه ها را كه می گویند برای فهم متن دینی، نیازی به علوم دیگر مثل علم نحو و صرف و زبان شناسی و... نیست، رد می كند و می گوید تنها عرب زبان بودن فرد در فهم متون دینی كافی نیست؛ به دلیل اینكه اكثر علمای تمدن اسلامی مثل فارابی، ابن سینا و بیرونی و ... عرب زبان نبودند».

گفتنی است این همایش با هدف بسط تعامل و تقویت سهم اندیشمندان ایران و جهان عرب در مسیر حل چالش های موجود در مسیر روابط فرهنگی و به منظور پیدا کردن راه حلهای مشترک با استفاده از تقویت گفتگوهای فرهنگی بین اندیشمندان ایران و جهان عرب، برگزار شد.

دانشگاه لرستان نیز تحت عنوان همکار، در برگزاری این همایش بین المللی، مشارکت داشته است.

تعداد 100 مقاله به دبیرخانه این همایش (استان قم)، ارسال شد.



 


۱۳۹۸/۱۰/۰۳ - ۰۰:۰۰
۲۷۶۲ بازدید