مدیریت ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان/ معرفی تعاونی فعال در تولید گیاهان دارویی با مدیریت دانشجوی کارآفرین

۱۳۹۸/۰۵/۲۷

سیدمسلم موسویان، دانشجوی دکترای رشته گیاه‌پزشکی دانشگاه لرستان است.

وی همراه با همیاری جمشید منصوری‌ کره‌ای، کارآفرین برتر استان لرستان و متخصص گیاهان دارویی، اقدام به تشکیل تعاونی اشتغالزایی و کارآفرینی «رایا کشاورز زاگرس» کرده است.

تعاونی رایا کشاورز زاگرس، وابسته به خانه فرهنگ دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان است.

این تعاونی در زمینه پرورش و تولید گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی، فعالیت دارد.

استان لرستان، پتانسیل‌های کشاورزی فراوانی در زمینه پرورش گیاهان دارویی دارد.

مفهوم دانشگاه جامعه‌محور ایجاب می‌کند ارتباط مستمر دانشگاه و جامعه (کشاورزی، صنعت و...) تقویت شود.

همچنین تقویت دانشگاه کارآفرین و مهارت‌آفرین، از جمله برنامه‌های آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی تیم مدیریتی دانشگاه لرستان است.

مدیر ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان، دکتر سیدنجم‌الدین الماسی است.

تعاونی «رایا کشاورز زاگرس»، رویکرد کارآفرینی دارد و در بسیاری از طرحهای آن، دانشجویان مشارکت دارند.

استقبال از ایده‌پردازی و کارآفرینی براساس توجه به ظرفیت‌های منطقه‌ای و استانی، از جمله شاخص‌های دانشگاه جامعه‌محور است.

سیدمسلم موسویان، دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه لرستان، دارای 12 مقاله علمی، پژوهشی و دانشجوی منتخب  و فعال فرهنگی خانه‌های فرهنگ دانشگاه لرستان است.

وی فعالیت به عنوان دبیر انجمن علمی گیاه‌پزشکی را نیز در کارنامه کاری خود دارد.

او توانسته است کلینیک مرکزی گیاه‌پزشکی لرستان را راه‌اندازی کند که این کلینیک به عنوان کلینک گیاه‌پزشکی برتر استان در حال حاضر شناخته شده است.

وی در سال 96 نیز کارآفرین برتر شد.

موسویان دارای تعداد 5 طرح درون دانشگاهی اتمام یافته است.

او در جشنواره استارتاپی ایدوکا، ایده‌پرداز برتر شد.

موسویان، پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه لرستان بوده است.

با فعالیت تعاونی اشتغالزایی و کارآفرینی رایا کشاورز زاگرس (وابسته به دانشگاه لرستان)، برای بیش از 150 نفر، به صورت مستقیم و غیرمستقیم، اشتغالزایی شده است.

از رسالتهای دانشگاه جامعه‌محور، آن است که نقش اثرگذاری در اجرای طرح‌ها و پژوهشهای کاربردی و کارآفرین منطقه‌ای و استانی داشته باشد.

تعاونی رایا، به دانش‌آموختگان حوزه‌های ذیل کشاورزی، مشاوره‌های تخصصی ارائه کرده و برای دانشجویان و دانش‌آموختگان، دوره‌های آموزشی را نیز برگزار می‌‌کند.

عرضه و فروش نهاده‌های کشاورزی، از دیگر فعالیت‌های تعاونی اشتغالزایی و کارآفرینی رایاست.

به گفته موسویان، تعاونی رایا در زمینه بسته‌بندی گیاهان دارویی هم فعالیت دارد.

موسویان به خبرنگار روابط عمومی دانشگاه لرستان می‌گوید:«باید همگی تلاش کنیم لرستان به قطب و حتی پایتخت تولید گیاهان دارویی کشور تبدیل شود؛ زیرا لرستان، محیط و زیرساختهای کافی برای تولید و پرورش گیاهان دارویی را دارد».

محصولات کشاورزی این تعاونی، علاوه بر بازارهای داخلی کشور، دارای بازارهای فروش خارج از کشور نیز هستند.

برای مثال، می‌توان به کشت 4 هکتار گیاه دارویی «به‌لیمو»، اشاره کرد.

رایا، توانسته است در شهرستانهای مختلف استان لرستان، شعبه فعالیت ایجاد کند تا فعالیتهایش در سراسر استان، گسترده شود.

۱۳۹۸/۰۵/۲۷ - ۰۰:۰۰