آیین گرامیداشت زادروز نیما یوشیج برگزار شد

۱۳۹۷/۰۸/۲۱

آیین گرامیداشت زادروز پدر شعر نوی فارسی، «نیما یوشیج»، در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان، برگزار شد.

این آیین را گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه لرستان، با حضور و استقبال گسترده‌ی دانشجویان، برگزار کرد.

رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان، دکتر داریوش یاراحمدی، نیز در این آیین، که بعدازظهر روز دوشنبه، 21 آبان‌ماه برگزار شد، حضور داشت.

اعضای هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان (رشته زبان و ادبیات فارسی)، _ دکتر محمدرضا روزبه و دکتر محمد خسروی‌شکیب، در این آیین، به سخنرانی پرداختند و ویژگی‌های شعر «نیما یوشیج» را تشریح نمودند.

از جمله اینکه:

_ یوشیج، به خلق ترکیبات جدید در شعر پرداخت.

_ در شعر نیما یوشیج، عاطفه، احساس و اندیشه، همراه همدیگر، وجود دارند.

_ اگرچه، تلاش‌هایی برای واکاوی عمیق شعر نیما یوشیج صورت گرفته است اما، از یک سو، وجود نگاه‌های ژورنالیستی و روشنفکری، و از دیگر سو، نگاه‌های ادبی منتقدانه‌ی آکادمیک در مورد شعر نیما یوشیج، اجازه‌ی کافی نداده یک واکاوی عمیق علمی درباره شعر نیما یوشیج صورت گیرد. (ضرورت دوری‌جستن از هیاهو و پرهیز از نگاه‌های افراط و تفریطی، در بررسی شعرهای نیما یوشیج).

_ نوآوری‌ها و ابداعات نیما یوشیج در شعر فارسی، باعث شد شعر، دایره‌ی مخاطبان بسیار گسترده‌تری پیدا نماید.

_ شعر نیما یوشیج، یک شعر کاملاً انعطاف‌پذیر است.

_ یوشیج، در شعرهایش، از صداها و همچنین از کلمات و واژگان محلی، استفاده کرده، که نوعی، نمایشی‌ و دراماتیک‌نمودن شعر است.

گفتنی است در این آیین، گروه موسیقی «گرین»، به اجرای موسیقی سنتی محلی پرداخت.

بنیانگذار شعر نوی فارسی، 21 آبان‌ماه 1276، متولد، و 13 دی‌ماه 1338، درگذشت.

۱۳۹۷/۰۸/۲۱ - ۰۰:۰۰