معاون اقتصادی استاندار لرستان: بستر توسعه هر کشوری، پژوهش است

۱۳۹۶/۰۹/۰۸

معاون اقتصادی استاندار لرستان گفت:«پژوهش، بستر اقتدار، استقلال و توسعه‌ی هر کشوری است».

مهندس مهرداد غضنفری، در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر استان لرستان، توضیح داد:«گام نخست تقویت تولید ملی، پژوهش است».

غضنفری تصریح کرد: «مسیر توسعه‌ی پایدار، از پژوهش می‌گذرد».

وی اظهار داشت:«دولت و تولیدکنندگان باید از ظرفیت‌های پژوهشی، حمایت و استفاده کنند و خوشبختانه دولت، این مهم را در برنامه ششم توسعه، لحاظ کرده است».

او ادامه داد:«سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی بایستی براساس فرایند پژوهش باشد».

معاون اقتصادی استاندار لرستان، تحلیل کرد:«در کشورهای توسعه‌یافته، پنج درصد درآمد تولید ناخالص ملی به پژوهش اختصاص دارد در حالی که متأسفانه در کشور ما، حداکثر نیم درصد، به پژوهش اختصاص دارد».

مهندس مهرداد غضنفری اظهار خرسندی کرد از اینکه در سند چشم‌انداز نیز به پژوهش، توجه شده است.

غضنفری توضیح داد:«در عمل، در ساختارها و عملکردها در بخش پژوهش، مشکلاتی داریم که باید تلاش کنیم رفع شوند».

وی، پژوهش را چنین تعریف کرد:«فعالیتی است نظام‌مند و خلاقانه که با ذهن متفکرانه و پرسشگر پژوهشگر، برای کشف حقیقت صورت می‌گیرد و شامل فعالیت‌های سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و نیروی انسانی می‌شود».

او تشریح کرد:«از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان باید استفاده شود و ارتباط بین صنعت و دانشگاه بایستی، یک ارتباط مستمر باشد».

معاون اقتصادی استاندار لرستان، لرستان را از نظر پژوهش و فناوری، استانی در حال گذار دانست.

مهندس مهرداد غضنفری، تصریح کرد:«خوشبختانه دولتمردان استان لرستان برای حمایت از پژوهش و فناوری، پای کار هستند».

غضنفری، گفت:«باید برای حمایت از تولید داخلی، به تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌ها اقدام کرد و همچنین، جایگاه پژوهشگران، در رأس منزلت اجتماعی قرار گیرد».

وی، تبیین کرد:«تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌ها، باعث تولید ثروت و اشتغال و تقویت اقتصاد داخلی، می‌شود».

او تأکید کرد:«بر مبنای اهمیت‌دادن به پژوهش، سند آمایش علم و فناوری استان لرستان، در حال تهیه است».

معاون اقتصادی استاندار لرستان، تحلیل آماری کرد:« در این مراسم قرار است از تعداد 64 پژوهشگر استان لرستان تجلیل شود، و این گواه آن است که اقدامات خوبی در استان برای حمایت از پژوهش و فناوری، انجام شده است».

گفتنی است در این آیین که صبح روز چهارشنبه 8 آذرماه، همزمان با هفته‌ی پژوهش و فناوری، در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم پایه دانشگاه لرستان برگزار شد، از پژوهشگران و فناوران برتر استان لرستان، تجلیل شد.

متولی برنامه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود. ستاد هفته‌ی پژوهش و فناوری استان لرستان، وظیفه‌ی هر اداره و دستگاه را در اجرای برنامه‌های این هفته، مشخص کرده است.

رئیس ستاد هفته‌ی پژوهش و فناوری لرستان، استاندار لرستان (دکتر سیدموسی خادمی) و جانشین رئیس ستاد، رئیس دانشگاه لرستان (دکتر خسرو عزیزی) است.

۱۳۹۶/۰۹/۰۸ - ۰۰:۰۰