شرحی از مهمترین تلاشها برای تحول در دانشگاه لرستان در گفتوگو با معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان، دکتر محمد فیضیان

1) افزایش سهم بودجه پژوهشی دانشگاه لرستان از سه به یازده درصد اعتبارات هزینهای.
2) افزایش پژوهانه از 150 هزار تومان برای هر امتیاز به 300 هزار تومان (تشویق برای تقویت پژوهش).
3) افزایش تعداد استاد تمامها از هفت به 14 و تعداد دانشیاران از 29 به 65 از سه سال گذشته تاکنون.
4) در سال 92 تعداد مقالات ISI دانشگاه لرستان 96 مقاله بود که در سال 95 به 182 مقاله افزایش یافت.
5) در سال 92 تعداد مقالات ISC دانشگاه لرستان 151 مقاله بود که در سال 95 به تعداد 341 مقاله افزایش یافت.
6) در سال 92 تعداد مقالات SCOPUS دانشگاه لرستان 112 بود که در سال 95 به تعداد 256 مقاله افزایش یافت (رشد دو برابری).
7) هیچگونه طرح پژوهشی و فناوری دروندانشگاهی تا سال 93 کلید نخورد؛ انجام 27 طرح پژوهشی فناورانه در سال 94 و افزایش به 65 طرح در سال 95
8) دورهی پسادکترا ایجاد شد؛ و ضمنا تفاهمنامه بین دانشگاه لرستان و صندوق حمایت از پزوهشگران و فناوران منعقد شد که این خود در راستای ایجاد انگیزه برای اساتید راهنما دانشجویان در مقطع پسادکترا و همچنین سایر مقاطع تحصیلی (در مدت سه سال گذشته).
9) تهیه آییننامهی دستیاری پژوهشی و اصلاح آییننامهها برای تشویق اعضای هیئت علمی به تحقیقات کاربردی و ایجاد شرکتهای دانشبنیان و نیز آییننامهی گرنت اعضای هیئت علمی و اعطای پایههای تشویقی و آییننامهی انتشارات دانشگاه، اصلاح شدند.
10) دفتر ارتباط با صنعت به سطح اداری مدیریت ارتباط با جامعه و کارآفرینی ارتقاء یافت و بهصورت منظم، جلسات بین دانشگاه و صنایع دولتی و خصوصی استان تشکیل میشود که منجر به عقد تفاهمنامههای متعدد کاربردی، آموزشی و تحقیقاتی شده است.
11) تصویب شد که تهیه مقالات حاصل همکاری با دانشگاههای معتبر خارج از کشور، منجر به اعطاء امتیاز کامل به اعضای هیئت علمی شود.
12) قبلاً در زمینهی مقالات پر استناد، دانشگاه مقالهای نداشته ولی با تشویقیها و اصلاح آییننامهها، در سال 2016 میلادی، تعداد دو مقالهی پُر استناد به نام اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان ثبت شده که روند رو به رشد کیفیسازی مقالات را نشان میدهد.
13) آزمایشگاههای شماره یک و دو مرکزی دانشگاه لرستان تجهیز شدند که نمونههای آزمایشگاهی از دانشگاههایی همچون صنعتی اصفهان، صنعتی شیراز، علوم پزشکی کرمانشاه و ... به دانشگاه لرستان ارسال شده و دو هزار مترمربع به فضای آزمایشگاهی دانشگاه لرستان افزوده شده و همچنین مرکز رشد واحدهای فناور و مرکز شتابدهی در دانشگاه لرستان ایجاد شد.
14) گلخانهی تحقیقاتی به مساحت مجموعاً یکهزار مترمربع در دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان ساخته شد و همچنین آزمایشگاه مرکزی شماره ۲ به منظور تشخیص و تأمین سلامت بهداشت غذایی که در سطح استان و حتی کشور، کارکرد دارد راهاندازی شد که یک کار زیربنایی و هدفمند در راستای کاربردی شدن آزمایشگاهها به منظور خدماترسانی به جامعه است.
15) حصارکشی اطراف دانشگاه که هفت هزار متر است و در حال انجام است؛ گازرسانی به پردیس دانشگاهی کمالوند؛ ایجاد حصار برای مزرعه تحقیقاتی.
16) افزایش پهنای باند اینترنت دانشگاه از 34 مگابیت در ابتدای سال 93 به 155 مگابیت در سال 95؛ آسان شدن استفاده از یک میلیون و 450 هزار کتاب الکترونیکی و دسترسی راحت به مقالات معتبر اینترنتی برای هیئت علمی و دانشجویان.
17) مرکز فناوری اطلاعات و مرکز آپا (آگاهی، پشتیبانی و امدادرسانی) و نیز آزمایشگاه امنیت شبکه برای اولین بار در لرستان در دانشگاه لرستان راهاندازی شد که یک اقدام مهم برای امنیت شبکه در استان و نیز تقویت دورههای آموزشی در این حوزه است و این مراکز، فعالیت حمایتی برای پژوهشهای فناورانه را در سطح استان افزایش میدهند که این خود اقدامی بسیار حیاتی در راستای اهداف پدافند غیر عامل است.
18) با پیگیریهایی که صورت گرفت، تعداد 114 قطعه سند زمین برای دانشگاه لرستان صادر شد و همچنین، 15.5 هکتار از زمینهای دانشگاه لرستان که قبلاً به مسکن مهر اختصاص داده بودند دوباره به دانشگاه لرستان بازگردانده شد.
19) عقد تفاهمنامهی علمی بین دانشگاه لرستان و دانشگاه معتبر برلین برای تقویت تبادلات علمی و تقویت پژوهش دانست.
20) تا پایان سال 96 براساس برنامهریزیها 30 هزار مترمربع به فضای آموزشی و پژوهشی دانشگاه لرستان افزوده میشود. ده هزار مترمربع از این مقدار در حال حاضر به بهرهبرداری رسیده است.
و اقدامات دیگری که خود، مجال دیگری میطلبد. بیتردید، مردم بهترین داوران ارزیابی عملکرد مدیران هستند.