گزارش عملکرد بودجهای دانشگاه لرستان بهمناسبت دهه فجر
دکتر محمد حیدری، مدیر بودجه، تشکیلات و تحول اداری دانشگاه لرستان، به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر و تشریح دستاوردها، گزارش عملکرد بودجهای دانشگاه را منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، برخی مهمترین نکات گزارش دکتر محمد حیدری، به این شرح است:
1_ دانشگاه لرستان در شاخص درصد رشد بودجهی هزینهای مصوب در سال 1402 نسبت به سال قبل از آن، به میزان 44 درصد رشد داشته است که در این شاخص، رتبه 11 دانشگاههای کشور را کسب کرد.
2_ در سال گذشته (1402) به میزان 63 درصد و در سال جاری هم تاکنون 27 درصد، رشد درآمد اختصاصی داشتهایم و این درصدها بدان معناست که مازاد درآمد اختصاصی سالهای اخیر در دانشگاه لرستان، کمنظیر بوده است. به طور طبیعی، هرچه درآمدهای اختصاصی دانشگاه و اعتبارات هزینهای افزایش یابد، میتوان بهتر چالشهای بودجهای را ترمیم کرد؛ به عبارت دیگر، دانشگاه سریعتر به توازن مالی دست مییابد.
3_ منظمترشدن و بهروز شدن پرداختهای غیر مستمر پرسنلی دانشگاهیان (حق التدریس، اضافه کار، حق مسکن، رفاهیات و...).
4_ علاوه بر ابلاغ اعتبارات تملک داراییهای سرمایه ای دانشگاه در سالهای 1402 و 1403، تا حداکثر مبلغ 200 میلیارد ریال از مازاد منابع درآمدهای اختصاصی دانشگاه در سال جاری برای کمک به تسریع در ساخت و تکمیل دانشکده ادبیات و علوم اسلامی دانشگاه لرستان اختصاص یافته است.
5_ مبلغ 210 میلیارد ریال از طریق رایزنی دانشگاه لرستان با بنیاد برکت جهت کمک به تکمیل پروژه در حال ساخت خوابگاه متاهلی دانشجویی، اختصاص یافت که پیش از این نیز مبلغ 80 میلیارد ریال از منابع مازاد درامد اختصاصی به پروژه مذکور تخصیص یافت و هزینه شد.
6_ در حال حاضر شاهد آن هستیم از نظر پرداخت رفاهیات اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه لرستان (حق التدریس، مسکن، تغذیه، مهد کودک، ازدواج، فرزندآوری و مناسبتها)، دانشگاه لرستان یکی از معدود دانشگاههای پیشتاز و بهروز در کشور است؛ ضمن پرداخت اکثر معوقات، تقریباً هیچگونه حقالتدریس یا رفاهیات جا ماندهای از سالها و نیمسالهای قبل، وجود ندارد و پرداختهای غیرمستمر مانند پرداختهای مستمر، بهصورت ماهانه شده است.
7_ به پشتوانه رشد منابع درآمد اختصاصی، رتبه دانشگاه و شاخصهای آموزشی، پژوهشی و فناوری، فرهنگی افزایشی میشوند؛ به طور مثال، برای ارتقای فعالیتهای پژوهشی، اقداماتی از قبیل: تصویب آیین نامههای جدید پژوهانه و آییننامه جدید تشویقی مقالات در هیئت امنای دانشگاه، همچنین تخصیص 25 درصد از میزان پژوهانه در «کارت پژوهانه اساتید» و یا ایجاد پژوهشکدههای تقاضامحور (مثل پژوهشکده گیاهان دارویی الیگودرز، پژوهشکده کشت سلول و بافت گیاهی، پژوهشکده منابع طبیعی و محیط زیست، پژوهشکده علوم داده و هوش محاسباتی و...)، تجهیز و توسعه دانشکده علوم پایه و سایر موارد دیگر (مصوبه یازدهم هیئت امنای دانشگاه) و... از نتایج دیگر افزایش این منابع پایدار دانشگاه است.
8_ درصد رشد بودجه هزینهای دانشگاه در سالهای 1401 و 1402 بهترتیب 18 و 5 درصد بوده است که در سطح دانشگاههای کشور در این شاخص، رتبهی 11 را کسب کردیم.
گفتنی است برای مشاهده متن کامل گزارش دکتر محمد حیدری، بر روی فایل پیوست کلیک کنید: