کارگاه آموزشی «سیر تحول نمایشنامه» در مرکز آموزش عالی کوهدشت برگزار شد
معاونت پژوهش و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، کارگاه آموزشی «سیر تحول نمایشنامه: دوره کلاسیک تا رنسانس» را توسط دکتر پویان رضاپور، استادیار گروه زبان انگلیسی دانشگاه لرستان در مرکز آموزش عالی کوهدشت برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این کارگاه که 13 آذرماه سال جاری به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در مرکز آموزش عالی کوهدشت دانشگاه لرستان برگزار شد، سیر پیدایش، رشد و تحول نمایشنامه بهعنوان گونه ای پویا و متعالی از آغاز تا دوره رنسانس، برای دانشجویان و دانش آموختگان رشتهی زبان و ادبیات انگلیسی ارائه شد.
نمایشنامه به عنوان یکی از رسانههای اصلی ادبی و هنری نیاز به بررسی و تفسیر مبرم دارد.
در همین راستا آشنایی با مبدا و دلیل پیدایش این گونه (ژانر) ادبی از واجبات مطالعات نمایشی است. نمایشنامه در وحله اول برای ستایش و تملق خدایان یونان و روم باستان در قالب سرود نیایشی اجرا میشد. ولی به مرور زمان، تبدیل به اجرای روی صحنه تئاتر با هدف به تصویر کشیدن زندگی و خلق و خو های بشری متحول شد.
رشد سریع تکنولوژی، توانایی و امکاناتی همچون رادیو و تلویزیون را به بشر داد تا نمایشنامه را در این رسانه ها نیز به اجرا درآورد و جامعه مخاطب خود را روز به روز مضاعف کند.
بخشی از این جامعه دانشجویان و دانش آموختگان رشته زبان و ادبیات انگلیسی بوده که بررسی سبک و نمایشنامههایی از نمایشنامه نویسان باستان (سوفو، اریپید، پلاتوس و سنکا) تا بزرگان رنسانس (شکسپیر، مارلو و جانسون) و همچنین سیر تحول سیاسی و اجتماعی دوره این مشاهیر از ملزومات مطالعات ادبی و رشتهی تخصصی ایشان است.