کارگاه بررسی انحرافات اخلاقی در سبک زندگی دانشجویان برگزار شد
معاونت پژوهشی و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاه، کارگاه «بررسی انحرافات اخلاقی در سبک زندگی دانشجویان» را با تدریس دکتر نسرین فتاحی استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه لرستان در روز یکشنبه ۱1 آذرماه سال جاری برگزار کرد.
یکی از مسائل مرتبط با سبک زندگی، که بهنوعی از رویدادهای جزئی حیات بشری تا اعماق وجود آدمی را شامل میشود نحوه مواجهه با مسائل اخلاقی در میان دانشجویان است که میتواند تأثیر بسزایی در زندگی بعد از زندگی دانشجویی آنها داشته باشد و حتی بر سبک زندگی دیگران اثرگذار باشد.
بیتوجهی به سبک زندگی دانشجویان مسلمان موجب خسارتهای فراوانی برای جامعه خواهد شد؛ زیرا اگر دانشجویان نتوانند میان شیوه زندگی خود و باورها و ارزشهایشان ارتباطی مناسب برقرار کنند، ممکن است بعد از مدتی از باورها و ارزشهای خود دور شده، آنها را ناکارآمد بدانند یا برای توجیه سبک زندگی غیر اسلامی خود، باورها و ارزشهای اسلامی را زیر سؤال ببرند.
از جمله این مؤلفهها، که امروزه باعث شکاف جدی میان باور دانشجویان با نسلهای پیشین شده، چگونگی مواجهه با مسائل اخلاقی است، بهگونهای که امروزه شاهد هموار شدن مسیر انحرافات اخلاقی برای دانشجویان هستیم، در حالی که برخورداری از سلامت اخلاقی بهعنوان رفاه ذهنی و نیز تسلط افراد بر نقشها و روابط خوب اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است.
همچنین رواج مدگرایی و مصرفگرایی، تجملپرستی، فردگرایی، انحرافات اجتماعی و آشفتگی، کاهش پایبندی به ارزشهای دینیِ فرهنگ مصرف و نیز نشر نوعی خودباختگی در برابر الگوها و سبک زندگی غربی در رسانههای فراملی به بحرانهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور دامن زده است.
به نظر میرسد در این شرایط بیان، بررسی و ارائه سبک زندگی دانشجویی با رویکرد اسلامی - ایرانی ضرورتی دوچندان دارد، اما برای رسیدن به این مدل، در مرحله اول باید وضعیت این نوع از سبک زندگی را شناخت.
در پایان کارگاه برخی از دانشجویان دیدگاهای خود را مطرح کردند.