نشست شورای دانشگاه لرستان با موضوع برنامههای هفته علم ایران و عراق برگزار شد
نشست شورای دانشگاه لرستان با موضوع تبادلنظر برای اجرای برنامههای هفتهی علم ایران و عراق، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست، صبح روز چهارشنبه، 26 دیماه سال جاری در سالن شهید ابراهیمی، واقع در ساختمان معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان برگزار شد.
نشست با تلاوت آیات قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، آغاز شد.
پس از آن، حجتالاسلام و المسلمین دکتر مجید مؤیدی، مسئول نهاد رهبری دانشگاه لرستان در سخنان کوتاهی، سالروز ولادت امام علی (ع) و روز پدر (مرد) را تبریک گفت.
دکتر مؤیدی با استناد به منابع دینی، اهمیت شناخت سبک زندگی حضرت امام علی (ع) را تبیین کرد.
وی در بخش دیگری از گفتههایش، اهمیت و منزلت ماه مبارک رجب را تشریح کرد.
دکتر مؤیدی، درباره اهمیت نهادینه شدن فرهنگ علوی در همه ابعاد رفتاری جامعه، سخن گفت.
سپس، دکتر علی میر، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه لرستان، در سخنانی، گزارشی از برنامههای سفر رئیس دانشگاه لرستان در روزهای آینده به کشور عراق در راستای برنامههای هفته علم و ایران و عراق، ارائه کرد.
دکتر میر، توضیح داد تفاهمنامههای مختلفی بین دانشگاه لرستان با دانشگاههای کشور عراق منعقد شده است که نیاز است محتوای تفاهمنامهها بهصورت کامل اجرا بشود.
وی خواستار شد کمیت و کیفیت تفاهمنامهها در موضوعات مختلف، افزایش یابد تا بخش بینالملل دانشگاه لرستان تقویت شود؛ زیرا یکی از معیارهای تقویت اعتبار دانشگاه لرستان، گسترش فعالیت علمی بینالمللی آن است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه لرستان، گزارش مهمترین اقدامات انجام شده توسط معاونتها، دانشکدهها، گروههای آموزشی و مراکز اقماری وابسته به دانشگاه لرستان با موضوع برنامههای تعاملات علمی دانشگاه لرستان با دانشگاههای عراق را ارائه نمود.
وی برخی پیشنهادات مطرح شده از سوی معاونتها و دانشکدهها را بیان کرد همچون برگزاری همایش مشترک نهج البلاغه، برگزاری نشستهای مشترک فرهنگی و اجتماعی با دانشگاههای عراق، اجرای برنامههای مشترک دانشجومحور زیارتی، فرهنگی، تفریحی با تأکید بر معرفی ظرفیتهای گردشگری و زیارتی و فرهنگی کشور ایران به دانشجویان عراقی، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی مشترک با موضوع محور مقاومت، برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی مشترک و نشست های مشترک علمی، تحقیقاتی، فرهنگی، سیاسی، مذهبی و ...، تبادل استاد و دانشجو، اجرای فرصتهای مطالعاتی مشترک،
در ادامه، دکتر منوچهر نصری، از گروه همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه لرستان، گزارشی از اقدامات انجام شده در رابطه با فعالیت دانشجویان بینالملل دانشگاه و کلیت برنامههای هفته علم ایران و عراق، ارائه کرد.
مدیر گروه همکاری علمی بینالمللی دانشگاه لرستان، دکتر غلامحسین حسینی است که در این نشست حضور داشت.
سپس، دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان در سخنانی گفت: «ما باید بیشتر بر روی فرصتهای ارتباط علمی و فرهنگی بین ایران و عراق، تکیه کنیم».
دکتر نظری توضیح داد: «در نشست اخیر رؤسای دانشگاههای کشور با وزیر محترم علوم، ایشان {وزیر علوم} بر تلاش هرچه بیشتر دانشگاههای غرب و جنوب غرب کشور در رابطه با گسترش همکاری علمی با دانشگاههای کشور عراق تأکید کرد؛ زیرا از نظر جغرافیایی، ارتباط نزدیکتری بین غرب کشور با کشور عراق وجود دارد و این، برای رفت و آمد دانشجویان عراقی، سهلتر است».
وی، تشریح کرد: «طبیعی است ما موانعی هم داریم ولی نگاه ما باید براساس امید به آینده و دیدن این تعاملات به عنوان فرصت باشد».
رئیس دانشگاه لرستان افزود: « از بین دانشگاههای کشور، دانشگاه لرستان از جمله 20 دانشگاهی در کشور است که برای حضور در برنامههای هفته علم ایران و عراق انتخاب شده است و این خودش، یک موفقیت برای دانشگاه در شاخص دیپلماسی علمی بینالمللی است».
دکتر علی نظری، تصریح کرد: «هرچه بیشتر باید کوشش کنیم پایاننامههای مشترک بین دانشجویان دانشگاه لرستان با دانشجویان دانشگاههای کشور عراق، افزایش یابد».
وی، اظهار داشت: «خوشبختانه در برگزاری همایش بینالمللی سیره علوی، دانشگاههای بغداد، کربلا و الزهرا للبنات عراق، پای کار آمدهاند و مشارکت دارند؛ این همایش قرار است اسفندماه سال جاری در دانشگاه لرستان برگزار شود».
او، بیان کرد: «باید کوشش کنیم برگزاری همایشها و کارگاههای مشترک بین دانشکدههای دانشگاه لرستان با دانشگاههای کشور عراق گسترش یابد».
رئیس دانشگاه لرستان خاطرنشان کرد: «نکتهی دیگر، توجه به تقویت فرصتهای مطالعاتی کوتاه مدت دوجانبه است؛ برگزاری کرسیهای مشترک هم اهمیت دارد».
دکتر علی نظری، توضیح داد: « دانشگاههای کشورهای منطقه غرب آسیا در زمینه ارتقای زیرساختهای بینالمللی با همدیگر رقابت میکنند؛ ما هم باید تلاش کنیم در این عرصه، فعالیت خود را گسترش بدهیم».
وی در بخش دیگری از سخنانش، خواستار شد بخش عربی تارنمای خبری دانشگاه لرستان، تقویت بشود؛ در این رابطه بایستی همکاری بین گروه همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه با فناوری اطلاعات دانشگاه و مدیران گروههای آموزشی، افزایش یابد.
رئیس دانشگاه لرستان خواهان شد هرچه بیشتر از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی در همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه لرستان استفاده شود.
پس از سخنان رئیس دانشگاه لرستان، هرکدام از رؤسای دانشکدههای دانشگاه، معاونان آموزشی دانشکدهها، مدیران گروههای آموزشی و مدیران مراکز آموزش عالی اقماری وابسته به دانشگاه، پیشنهادهای خود در رابطه با راهکارهای گسترش همکاری دانشگاه لرستان و دانشگاههای کشور عراق با تأکید بر هفته علم ایران و عراق را ارائه کردند.