اخبار

نشست همکاری کاربردی دانشگاه لرستان با شرکت کشت و صنعت و گردشگری ماهور دشت یافته برگزار شد

۱۴۰۳/۱۱/۰۳

در راستای اجرای مفاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه لرستان با شرکت کشت و صنعت و گردشگری ماهور دشت یافته، نشست رئیس اداره ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه لرستان، رضا آساره و مدیرعامل این شرکت، محمدمهدی عرب‌نژاد، با موضوع همکاری‌های کاربردی مسئله‌محور، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این نشست که روز دوشنبه، اول بهمن‌ماه سال جاری به میزبانی شرکت برگزار شد دو طرف بر مشارکت محققان و پژوهشگران دانشگاه لرستان برای رفع نظام مسائل شرکت، تأکید کردند.

در نشست، دکتر رامین ساریخانی، عضو هیئت علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه لرستان با گرایش‌ زمین‌شناسی زیست‌محیطی و دکتر زینب احمد‌نژاد، کارشناس آزمایشگاه زمین‌شناسی دانشگاه نیز حضور داشتند و دیدگاه‌های خود را در رابطه با بسط همکاری‌های دوجانبه، بیان کردند.

درباره‌ی برخی آلودگی‌های رودخانه‌ای که در بخش جنوبی این مجموعه جاری است گفت‌وگو شد؛ اینکه دانشگاه لرستان براساس تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی، بتواند در رفع معضل، به شرکت کمک کند.

در نشست، مهندس عرب‌نژاد، مدیرعامل شرکت گفت: «با وجود مجوزهای قانونی موجود، به علت وجود برخی آلودگی‌ها، امکان استفاده‌ی کامل و مطلوب قانونمند از رودخانه، برای مجتمع کشت و صنعت، فراهم نیست».

مدیرعامل شرکت، تشریح کرد: «با توجه به لزوم رعایت استانداردهای سلامت و زیست‌محیطی محصولات تولیدی، نصب سیستم‌های فیلتراسیون، امکان استفاده از آب سراب نیلوفر برای گلخانه‌های هیدروپونیک، باغ‌ها و بخش‌هایی از واحد دامپروری را فراهم کرده اما این موضوع، تولید و صادرات محصولات کشاورزی را پرهزینه کرده است؛ لذا در عمل، شرکت ناچار است کمتر از میزان حق‌آبه‌ی قانونی خود، مصرف کند».

وی اظهار داشت: «این مجتمع با انجام بررسی‌های لازم و مطالعات زیربنایی تخصصی، پروژه‌های متعددی را در بخش‌های مختلف کشاورزی، دامپروری و گردشگری در دستور کار خود قرار داده است؛ از جمله قسمت­های این مجموعه می‌توان‌ گلخانه‌های هیدروپونیک با تولید محصولات گوجه و فلفل، واحد دامپروری، باغات میوه شامل: گردو، انار، انجیر و پسته، تولید عوامل کنترل بیولوژیک آفات، تکنولوژی­های روز از جمله تولید کودهای فسفاته، گیاهان دارویی و ... را نام برد»

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و گردشگری ماهور دشت یافته، بیان کرد: «تولید محصولات صادراتی در این مجتمع با نشان فارمرز، باعث شده است تا تولیدات آن در بازارهای روسیه و بسیاری از کشورهای عربی، جایگاه خود را پیدا کرده و برندی نام‌آشنا و معتبر شود».

در این نشست، رضا آساره، رئیس اداره ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه لرستان، با بیان توانمندی‌های تخصصی و آزمایشگاهی موجود، اعلام آمادگی کرد که دانشگاه لرستان می‌تواند با رویکرد نخبگانی و علمی کاربردی، در رفع نظام مسائل شرکت از جمله مشکلات مربوط به برخی آلودگی‌های زیست محیطی رودخانه، مشارکت کند؛ زیرا دانشگاه لرستان دارای پژوهشگران متخصص محیط‌زیست، کشاورزی، آب و خاک است.

در پایان نشست، رضا آساره، به عنوان نماینده‌ی دانشگاه لرستان، لوح تقدیری را به محمدمهدی عرب‌نژاد، مدیرعامل این شرکت که در هفته پژوهش و فناوری، به عنوان کارآفرین برتر سال 1403 از سوی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان انتخاب شده بود، اهداء کرد.

اداره ارتباط با صنعت دانشگاه لرستان زیرنظر معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فعالیت می‌کند.

گفتنی است شرکت کشت و صنعت در سال 1354 توسط وزارت کشاورزی وقت با نام مجتمع گوشت، راه‌اندازی شد و در سال 1393 به بخش خصوصی واگذار و با رویکردی دانش‌بنیان متناسب با مزیت‌های استان، دوباره راه‌اندازی شد.

آدرس تارنمای شرکت:

WWW.FARMERZ.IR

آساره دوم


۱۴۰۳/۱۱/۰۳ - ۱۹:۵۳
۳۶۳ بازدید