نشست همکاری دانشگاه لرستان و سد مخملکوه خرمآباد با تأکید بر مسئولیت اجتماعی برگزار شد
بهمناسبت هفته استانی پژوهش و فناوری، با تکیه بر مسئولیت اجتماعی دانشگاه، نشست مقدماتی همکاری پژوهشی، تحقیقاتی دانشگاه لرستان و سد مخملکوه خرمآباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این نشست که روز شنبه، 3 آذرماه سال جاری به میزبانی حوزه ریاست دانشگاه لرستان برگزار شد دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان و مهندس شجاع حیدری، معاون فنی سد مخملکوه خرمآباد، بر گسترش همکاری دوجانبه تأکید کردند.
در این نشست، رئیس دانشگاه لرستان تصریح کرد: «مسئولیت اجتماعی دانشگاه ایجاب میکند در اینگونه همکاریها، مسئولیت دانشگاه در انجام تحقیقات و پژوهش های کاربردی مسئلهمحور به صورت مصداقی، مشخص بشود».
دکتر علی نظری، خواستار شد در هفته استانی پژوهش و فناوری، نشستهای مشترک آموزشی دانشجومحور، به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شود.
در این نشست، دکتر احسان مؤمنی، مدیر گروه عمران دانشگاه لرستان نیز حضور داشت و پیشنهادات خود با تأکید بر انجام بازدیدهای دانشجویی از سد را، ارائه کرد.
در نشست مذکور، دکتر حمید کشکولی، مشاور رئیس دانشگاه لرستان و مهندس عبدالرضا کرموندی، مسئول HSE (ایمنی) پروژهی سد مخملکوه خرمآباد، دیدگاههای خود را در رابطه با راهکارهای گسترش همکاریهای دوجانبه، ارائه نمودند.
این نشست در راستای گسترش ارتباط بین دانشگاه با جامعه و صنعت با شعار تقویت مسئولیت اجتماعی دانشگاه (گرامیداشت هفته استانی پژوهش و فناوری)، صورت گرفت.
رئیس اداره ارتباط با صنعت دانشگاه لرستان، رضا آساره است که در این نشست حضور داشت و نقطهنظرات خود را درباره رسالت جامعهمحور دانشگاه، بیان کرد.
آساره توضیح داد رویکرد مسئلهمحوری ایجاب میکند هرچه بیشتر دانشگاه در رفع مشکلات و نظام مسائل استان، نقشآفرینی کند و سازمانها، شرکتها و ادارات استان هم از ظرفیت علمی دانشگاه برای رفع چالشها بهره ببرند.
اداره ارتباط با صنعت دانشگاه لرستان، زیرمجموعه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه است.
مخملکوه سدی از نوع سنگریزهای با هسته رسی به ارتفاع ۵۳ متر و طول تاج ۶۰۰ متر و حجم بدنه آن ۱.۶ میلیون مترمکعب است.
این پروژه یکی از مهمترین پروژههای آبی لرستان با هدف اصلی تأمین آب شرب پایدار شهر خرمآباد به میزان ۵۵ میلیون مترمکعب در سال و پنج میلیون مترمکعب برای صنعت است.
پروژه کاکارضا شامل یک سامانه انتقالی از رودخانه کاکارضا با احداثبندی تحت همین نام، حدود ۹ کیلومتر تونل و خط لوله و کانال به محل آبپخش است.
آب شرب شهر خرمآباد از چشمهها، چاهها و آبهای زیرزمینی تأمین میشود که علاوه بر هزینه نگهداری و مصرف برق پمپاژ، احتمال کدر بودن آب وجود دارد. هدف از تعریف پروژه سد مخزنی کاکارضا برطرف شدن مشکلاتی از این دست است.
کل پروژهی سد مخملکوه و تونل کاکارضا، قرار است تا انتهای سال 1404 به بهرهبرداری کامل برسد.